1) totálně propadlej silentblok převodovky M47 jsem úspěsně vyměnil za febi, práce na chvilku, byl jsem na sebe hrdej. Bohužel efekt se neodstranil jen malinko snížil a auto (šaltpáka a motor a z toho zbytek) při rozjezdu vibruje uplně strašně, hlavně při rozjezdu do kopce. Pokud roztočím motor na 2000, tak je rozjezd plynulý, ale to mi nedělá dobře při představě jak u toho skučí spojka, jsem naučenej rozjíždět se se všim takřka na volnoběh a další akceleraci už natvrdo sepnutym motorem. Úvaha se zaobírala směrem k uložení kardanu, ale ten se při rozjezdu netočí, tak by neměl dělat problémy a při jízdě již žádné potíže nejsou. Dále jsem se směroval k silentblokum motoru, ale ty jsou dle pohledu mého a i Krtka v pohodě, ale rozhodně nevypadaji jako by dle kat.č. 1328857 měly. Je tam gumovej špalek cca 7cm a 5 v průměru a na něm cca 5cm a 6cm v průměru gumovej "soudek".
Auto utrpělo výměnu spojky před cca 80tkm a mam podezření, zda by nemohla bejt nějak blbě nasazená, vycentrovaná, že to tyto vibrace vůbec vyvolává. Takže otázka je, čím ty epileptický záchvaty sakra můžou bejt?
2) jak moc velkej je problém shodit vanu, podle vadisu to vypadá, že tam je hafo šroubků a některý dost schovaný, a je nutný nový těsnění(3507025, 200,-) nebo většinou vydrží?
3) pro kontrolu ventilový vůle stačí shodit víko a opět těsnění (9135894, 440,-), nové či staré bývá použitelné?
4) kde se v 740 nachází jednotka centrálu (chci si dodělat dálku, přecejen mi irituje, když chci dítě usadit, tak ten koráb obejít, odemknout, usadit dítě a pak si jít teprve sednout, u fabie to bylo kousek, ale tento krásnej kombik je fakt dloooouhej)

5) přední náprava a ty ufa: jeký je rozdíl mezi 1229297 a 1359599 (u kučery je ještě 6819057 který je "reinforced", ale levnější???)
Pro začátek to asi stačí, předem děkuji všem co zareagují.
EDIT:
1) už zbývá akorát spojka, ostatní vyměněno (motor na hydrech se trochu zklidnil)
2) vana dolu lze ALE musí dolu buď nápravnice nebo převodovka (to ale musí motor nadoraz nahoru). Jinak to zkrátka nevyvlečete i kdybyste se ...
3) staré těsnění funguje v klidu dál, bez úniku
4) viz ostatní
5) zatim nevim, koupil jsem 1006974 (1359599) za 83, překvapilo mě jak jsou ukrutně tvrdý, ale asi to tak má být