vyvážení úplně v pytli,a navíc totálně zarostlé karbonem.
Takže turbo máte po repasi,tady je faktura,no a stejně vám to nějak nejede,
tak naschle.........

Doufejme ,že kecám.....
Sleduju tu anabázi, jak to pokračuje?Toirtap píše:Turbo jak nové.Nyní už opravdu nevíme. Čidlo tlaku vzduchu také OK.
Nevíte jak si na tom stojí třeba HASE v Praze? Kde mají nejlepší vybavenost na odhalování začarovaných motorů? Asi udělám opět pokus u "profíků". Jinak nevím co dál.
sice Ti asi moc neporadim, ale aspoň přeju hodně štěstí...Toirtap píše:Ale pevně věřím v úspěch ....![]()
![]()
grat. a preju hodne kilaku bez poruchyToirtap píše:Zdravím všechny.
Hrozně nerad bych zakřiknul mé nadšení, ale je to tak. Opět jezdíme s autem, které se pohybuje jemu odpovídající rychlostí za potřeby obvyklé spotřeby nafty - nyní průměr cca 7,2l (již prověřeno nájezdem 1400 km o tomto víkendu) a věřím že poleze ještě níž.
Co že mi to tedy vytvořilo pár vrásek na čele a udělalo průvan v peněžence???
Nic jiného než moje vlastní iniciativa nechat repasovat zbylé tři CR vstřiky. Ona celková repase tedy nebyla nutná. Pouze šlo o výměnu trysek - po diagnostice BOSCH servisu v Hradišti u Pardubic. Když jsem dal vstřiky zpátky a nastartoval ... už bylo jasný že se něco stalo. No, jsem nadšen a v dané euforii si ani nepřipouštím zmiňované náklady, mé cesty a permanentní myšlenky co se s tím autem děje a co že je to za závadu na kterou nemohou ani ODBORNÍCI přijít.
Toirtap píše:Zdravím všechny.
Hrozně nerad bych zakřiknul mé nadšení, ale je to tak. Opět jezdíme s autem, které se pohybuje jemu odpovídající rychlostí za potřeby obvyklé spotřeby nafty - nyní průměr cca 7,2l (již prověřeno nájezdem 1400 km o tomto víkendu) a věřím že poleze ještě níž.
Co že mi to tedy vytvořilo pár vrásek na čele a udělalo průvan v peněžence???
Nic jiného než moje vlastní iniciativa nechat repasovat zbylé tři CR vstřiky. Ona celková repase tedy nebyla nutná. Pouze šlo o výměnu trysek - po diagnostice BOSCH servisu v Hradišti u Pardubic. Když jsem dal vstřiky zpátky a nastartoval ... už bylo jasný že se něco stalo. No, jsem nadšen a v dané euforii si ani nepřipouštím zmiňované náklady, mé cesty a permanentní myšlenky co se s tím autem děje a co že je to za závadu na kterou nemohou ani ODBORNÍCI přijít.
Já měl namysli kompletní částku, kterou jsi do auta nainvestoval, než jsi přišel na to, že to opravdu dělaly ty vstřiky......Toirtap píše:U HASEho byl závěr takový, že je motor před smrtí! Od špatné komprese, váhy vzduchu, různé netěsnosti, ... ... + další chyby v diagnostice. Zajímavé je to, že o týden na to v DEKOMu v Pardubicích byla diagnostika čístá - tedy kromě věcí, které tam jsou stále (nepodstatné drobnosti). Takže asi tak. No byl to v podstatě výlet nanic.
Tímto však na HASEho ani na DEKOM nekoukám přes prsty, přístup byl fajn. Jen si myslím, že by diagnostika příčiny problému mohla být dělána s větším "zápalem". Ale už nemám nejnovější auto, no...
Jinak celá oprava 3 vstřiků - podotýkám že se nejednalo o komplet repasi, pouze diagnostiku a výměnu trysek, stála 6300,- Kč.
Tj. á 2100,- Kč = práce, materiál, test.
No doufejme, že to bude už v pohodě a auto bude sloužit. Vypadá to, jako by ti ho někdo uhranul a nyní kletba pominula..fakt zvláštní.....Toirtap píše:... sumu která vypovídá o celkových nákladech jsem už z mysli vytěsnil a nechci se k ní vracet neb bych musel zvracet ... každopádně mám prověřený celý auto, všechny čidla, turbo, elektriku, ....
Marra tvrdí, že celou sadu měnil a nic. No nevím. Vzhledem k tomu, že jsem si poslední fázi, tedy demontáž třech původních a opětovnou montáž opravených prováděl sám, tak s jistotou mohu tvrdit, že stav auta se napravil po osazení opravených vstřiků. Tedy není to žádné tvrzení mechanika servisu.
Ano, taky mi není jasný proč při výměně jednoho vstřiku za nový se celý systém rozsypal. Ale upřímně, už nemám sil nad tím nyní po roce přemýšlet
Neberu jednotlivce, nahlížím na autorizáky obecně.... Já osobně mám s nima jen špatné zkušenosti.....jinými slovy řečeno hodně peněz za málo muziky.Ykka píše:Driver: to je trochu odvážný tvrzení, zvlášť když si ho dáš do souvislosti s původní diagnostikou Dekomu zde https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=54&t=27918&start=0
Myslím že všude jsou lidi kteří mají snahu pomoci a naopak ti co se snaží jen přiživit, proto nemám rád nepodložené pomluvy.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]