no joo, jenže koně už tenkrát měli pre-crash techniku (jen vtípek, neber to vážně)Honza píše:Tvého výčtu jsemn nedosáhl ani za pětatřicet let a 2,5 mil km.

no joo, jenže koně už tenkrát měli pre-crash techniku (jen vtípek, neber to vážně)Honza píše:Tvého výčtu jsemn nedosáhl ani za pětatřicet let a 2,5 mil km.
No vidis, takze si jel podle predpisu ale i tak vyskytly problemy, se kterymi si nepocital a uz si nestacil zabranit nehode. Proc jsi tedy presvedcen, ze pri jizde mimo predpisy, ti zadna nehoda nehrozi? Uz jen kvuli blbosti ostatnich bych si to rozmyslel.eLzyx píše: nepočítal, protože jsem jel přece podle předpisů. Hezky uchlácholenej bezpečným odstupem, rychlostí. No a najednou před tebou stojí auto (na suchu) a tvoje klouže po ledu až do jeho kufru. Druhá co byla taky na náledí - jel jsem opatrně, kvůli silnýmu bočnímu větru a náledí, předjížděla mě dodávka a ta moje auto rozhodila tak, že jsem skončil ve svodidlech. Třetí - jedeš po městě a najednou se před tebou začne otáčet auto. Takovou blbost jsem fakt nečekal. Čtvrtá s C70 na dálnici, kdy mi to do rychlého pruhu poslal týpek s dodávkou, kterej hodně dlouhou dobu jel "na spotřebu" za kamionem. S tím se taky blbě počítá - to musíš jet buďto pomaleji, nebo rychleji.
Impreza je takovej univerzál. A napadla mě jako první. S pocitem "nikdo nevidí jak jsem rychlej" problém nemám, protože na okruhu bývám s kamarádama a ty vypráskat je lepší, jak někoho nudně předjet na dálnici.Veron píše:Tak ona zrovna ta Impreza a okruhy k sobě moc nejde, ale budiž, každý ať si dopřeje co potřebuje. Na druhou stranu znám pár lidí se silnými vozy, ale na okruh nikdy nepojedou, víte proč? Protože to stojí peníze a nikdo je tam u toho nevidí!!!! Takže se radši projedou po silnicích, kde to ostatním "ukážou".
nikdy jsem na policajta neřval (vlastně jo, když mě naboural), řvát nehodlám. Ale "zadarmo" jim tu pokutu nezaplatím. Ať se snaží. Ale to se jim nechce, takže většinou odjíždím bez pokuty (poslední jsem dostal před 4 roky). Jejich problém.Veron píše: Spíš sklapnu uši, uznám že jsem udělal přestupek a jednám slušně, jedině tak se mi také (většinou) dostane slušného jednání. Ale pokud budu na policajty řvát, co si tím dokážu? Že jsem macho? Že já jedu ve Volvu a tím jsem něco víc a můžu jezdit jak chci?
protože, kdybych jel rychleji, tak bych si dával víc pozor a hlavně toho týpka bych předjel už před vsí, dodávka by mě nepředjížděla, ale jela za mnou. Při třetí nehodě by to nebyla moje vina, ale jeho, protože by se při odbočování nepředvědčil, zda ho někdo nepředjíždí. A ta poslední - předpokládám, že kdybych nebrzdil, resp. dál pokračoval vysokou rychlostí, tak mě sice odře bok, ale auto by bylo rentabilně opravitelné - z jeho pojistky.L4W píše:No vidis, takze si jel podle predpisu ale i tak vyskytly problemy, se kterymi si nepocital a uz si nestacil zabranit nehode. Proc jsi tedy presvedcen, ze pri jizde mimo predpisy, ti zadna nehoda nehrozi? Uz jen kvuli blbosti ostatnich bych si to rozmyslel.eLzyx píše: nepočítal, protože jsem jel přece podle předpisů. Hezky uchlácholenej bezpečným odstupem, rychlostí. No a najednou před tebou stojí auto (na suchu) a tvoje klouže po ledu až do jeho kufru. Druhá co byla taky na náledí - jel jsem opatrně, kvůli silnýmu bočnímu větru a náledí, předjížděla mě dodávka a ta moje auto rozhodila tak, že jsem skončil ve svodidlech. Třetí - jedeš po městě a najednou se před tebou začne otáčet auto. Takovou blbost jsem fakt nečekal. Čtvrtá s C70 na dálnici, kdy mi to do rychlého pruhu poslal týpek s dodávkou, kterej hodně dlouhou dobu jel "na spotřebu" za kamionem. S tím se taky blbě počítá - to musíš jet buďto pomaleji, nebo rychleji.
to je ten průšvih, na kterej tu poukazuju. Proč je "silničním pirátem" člověk, co jede chvíli 200 na suchý prázdný dálnici a ne člověk, co se s autem klouže povolených 130 po zasněžené dálnici?Tomas BB, SK píše: Ustanovenia paragrafov o prisposobeni rychlosti jazdy stavu a povahe vozovky nik neberie vazne. Nehovorim ze rychlo sa neda ist bezpecne, ten kto to vie.
Nepočítal? A to je ta chyba a tvoje problémy. Víš co řáká vyhláška hned v první paragrafef: řidič je povinen - přispůsobit, předvídat a pod. a to jsi ani v jednom případě neudělal, možná u druhýho.eLzyx píše:nepočítal, protože jsem jel přece podle předpisů. Hezky uchlácholenej bezpečným odstupem, rychlostí. No a najednou před tebou stojí auto (na suchu) a tvoje klouže po ledu až do jeho kufru. Druhá co byla taky na náledí - jel jsem opatrně, kvůli silnýmu bočnímu větru a náledí, předjížděla mě dodávka a ta moje auto rozhodila tak, že jsem skončil ve svodidlech. Třetí - jedeš po městě a najednou se před tebou začne otáčet auto. Takovou blbost jsem fakt nečekal. Čtvrtá s C70 na dálnici, kdy mi to do rychlého pruhu poslal týpek s dodávkou, kterej hodně dlouhou dobu jel "na spotřebu" za kamionem. S tím se taky blbě počítá - to musíš jet buďto pomaleji, nebo rychleji.
ad 15 minut - ty buď máš, nebo ne. Když ne, máš problém, který musíš řešit. A když je rychlost "cesta nejmenšího odporu" ... a nepopírám, že rychlá jízda je celkem zábavná(aspoň tedy vůči dennímu stereotypu 130tempomat).
Sice mu to nevyčítám, ale chci i v 120ti, když je třeba, šlápnout a předjet rychle jiný auto a nebo rychle odjet z špatný situace.deanoli píše:Proč si i my všichni co tu vyčítáme elzyxovy jeho zálibu v rychlé jízdě nekoupíme raději V40 ve verzi 1.6 nebo podobné želví auto?
ve 120? kde? na dálnici přeci rychle předjet nepotřebuji neb mám dva pruhy a jinde je rychlostní limit max 90yoby píše:Sice mu to nevyčítám, ale chci i v 120ti, když je třeba, šlápnout a předjet rychle jiný auto a nebo rychle odjet z špatný situace.deanoli píše:Proč si i my všichni co tu vyčítáme elzyxovy jeho zálibu v rychlé jízdě nekoupíme raději V40 ve verzi 1.6 nebo podobné želví auto?
Veron píše: ...eLzyxi, víte co mi řekl otec v den, kdy jsem dostal řidičák a čím se dodnes řídím? Můžeš jezdit jak dobytek, můžeš zatáčky řezat v protisměru a můžeš se chovat jak prase, ale vždy mysli na to, že úplně stejný prase může jednou vyrazit proti tobě!
I tamdeanoli píše:ve 120? kde? na dálnici přeci rychle předjet nepotřebuji neb mám dva pruhy a jinde je rychlostní limit max 90
Urvanej píše:Silničním pirátem jsou oba. Ten, kterej jede 200 porušuje zákon, a ten se 130km na ledě je jenom vadnej. Ony totiž poučení na ledě a sněhu jsou drahý většinou finančně, ale zabitejch je míň. Když jedeš 200 a někdo kilo na dálnici, je to rozdíl 100 a rána je to teda slušná. Pokud jedu na sněhu na dálnici 80 a někdo 130, ten rozdíl je teda 50, tudíž to bolí cca 4x míň.
Každej člověk kterej řídí auto prochází třema fázema.
1) Nejdřív z toho má vítr, má strach, učí se ovládat auto, předvídat, sbírá rozumy, zkušenosti, postupně se lepší...
2) má pocit, že to má zmáklý, myslí si že: umí předvídat, má přehled o situaci a když se něco stane, neni to jeho vina...
3) stává se normálnim řidičem, kterej neví, co ho kde může potkat, snaží se myslet za ostatní, a dále se učí předvídat, sbírá zkušenosti.
Je jen na každym individuu jak dlouho mu která fáze trvá. Nejhorší jsou zastydnuvší ve fázi 2, protože cokoliv se mi stane a ofíko neni moje vina jsem mohl nějakym způsobem ovlivnit a tak trochu s tim počítat, kdybych dostatečně myslel za ostatní.
Mě osobně trvala první fáze asi 1000km, a pak jsem byl zastydlej asi 100kkm v tej druhej. Pak jsem si pořídil potomstvo a už jezdim tak, aby se táta vrátil domu a nemuseli mi chodit na hřbitov nosit kytky, protože jsem měl přece přednost a ten co mě sejmul se prostě dostatečně nerozhlídnul.
Přeju všem pevný nervy a obzvláště eLzyxovi čistou silnici a na ní lidi co s jezdci jeho typu počítaji.
Aneb jak se da statistika ohybat...mbm píše:NEPRIMERANA RYCHLOST ZABIJA, ANO... KTO JAZDI NEPRIMERANE JE SPROSTY VRAH !!! ??? PRINEJMENSIM SPROSTY PODEZRELY, HLAVACKU....
statistiky uvadzaju ako najcastejsi dovod nehod a umrti na cestach NEPRIMERANU rychlost !!!
tento udaj nespecifikuje a dalej percentualne nezohladnuje podiel NEPRIMERANE RYCHLEJ vs NEPRIMERANE POMALEJ jazdy na nelichotivom vysledku, pricom je jasne, ze aj neprimerane pomala jazda je v zakone postihovana a tympadom povazovana za nebezpecnu...
ako bolo vyssie statisticky uvedene celkovy podiel nehod zaznamenanych na dialnicnych usekoch SR v r.2009 cinil 3,3%. tieto useky ovsem logicky najvic spadaju pod kategoriu NEPRIMERANEJ RYCHLOSTI / +- /
skusme teda na zaklade statistik v kratkosti rozobrat podiel "NEPRIMERANEJ" rychlosti v regione KOSICKY KRAJ, znamy v podstate absenciou dialnicnej siete a doslova katastrofalnym stavom ostatnej infrastruktury, ktora je celorepublikovo v nehodach na uvedenej hranici 3,3%
DOPRAVNÉ NEHODY NA ÚZEMÍ KOŠICKÉHO KRAJA
Na území Košického kraja v roku 2008 polícia zadokumentovala 7.592 dopravných nehôd, pri ktorých bolo 76 osôb usmrtených, 309 osôb sa zranilo ťažko a 1.553 osôb sa zranilo ľahko. Odhadované hmotné škody dosahujú takmer 534 mil. Sk.
Z celkového počtu 7.592 dopravných nehôd je zaznamenaných:
v obci: 5.934 nehôd, 34 usmrtených, 186 ťažko zranených a 1.034 ľahko zranených osôb,
mimo obce: 1.658 nehôd, 42 usmrtených, 123 ťažko zranených a 519 ľahko zranených
Dopravné nehody podľa zavinenia:
Hlavné príčiny dopravných nehôd:
z uvedeneho vypliva, ze NEPRIMERANA RYCHLOST, nie jednoznacne VYSOKA rychlost pripravila o zivot 37,3 % osob, pricom zavinenie vodicom motoroveho vozidla bolo na urovni 67,1 %, takze len 2/3 usmrtenych osob idu na ucet VRAHA za volantom co dava podiel "UMYSELNYCH VRAZD" cca 25%...
zvysny podiel 75% zabiti na cestach maju uvedomeli predpisovo jazdiaci vodici....
smutne, zvlast pri pomysleni, ze dialnicna siet kosickeho kraja tvori 13%....![]()
skoda kazdeho zbytocne vyhasnuteho zivota R.I.P.
... noo dost mozne, ze to takto nesedi, hlbsia analyza by ozaj neskodila, toto vzniklo za cca 10 min a tych 25% kludne vratme na statistickych 37,3 %....Tom480 píše:Aneb jak se da statistika ohybat...
naprosty souhlas s kazdou vetou...Urvanej píše:...
jenom se chci zeptat jestli sa ta svatozar da objednat z ebay? nebo to davaj automaticky k pohadkam 1000 a 1 moralkytiktak píše:naprosty souhlas s kazdou vetou...Urvanej píše:...
Tebe mojko nepomozest_Andy píše: jenom se chci zeptat jestli sa ta svatozar da objednat z ebay? nebo to davaj automaticky k pohadkam 1000 a 1 moralky![]()
![]()
(jinak jsem za ty 2 pokuty za 11 let zaplatil bez reptani keš a do minuty nejnizsi moznou sazbu)
ty, to s tou nepřiměřeně nízkou rychlostí bude asi blbost. Nedělám policejní statistiky o nehodách, ale dovolil bych si tvrdit, že je snad vyloučeno, aby policie jako příčinu nehody uvedla nepřiměřeně nízkou rychlost. Uvaž, že příčina nehody může být pouze na straně viníka. Neboť u každé nehody se hledá zavinění a protiprávní jednání, které způsobilo nehodu. Neumím si představit situaci, kdy by řidič jedoucí něpřiměřeně pomalu byl viníkem nehody právě proto, že měl jet rychleji (snad kromě dálnice s nejnižší povolenou rychlostí 80 km/h, a i tam by to musel být hodně extrémní případ).mbm píše:...statistika uvadza percento nehod sposobenych NEPRIMERANOU RYCHLOSTOU...Tom480 píše:Aneb jak se da statistika ohybat...
...kolko je z toho % neprimerane pomalej jazdy, ale hlavne...
Uživatelé procházející toto fórum: Carl-Gustaf Sudhoven