Jak jste si již mnozí všimli, v létě jsem z nenadání obnovil vozový park.
Je to tak, po sedmi letech jsem se rozloučil s Volvíkem. Naštěstí si jej odvezl člověk z fóra, takže je v dobrých rukách. Ikdyž těžko jsem se loučil, o tom žádná. Najezdili jsme spolu odhadem 150.000km a bez zaškobrtnutí. Vždy to byly jen prkotiny. Jo, bylo to velmi dobré auto.
Ale život jde dál a vše stárne, jen muži zrají.
Pokukoval jsem po V60ce, jenže jsem z práce rozmazlený a tak jsem hledal T6 Summum s Driver support packetem. To se ukázalo jako obří problém. Za prvé to auto vůbec někde najít a za druhé na něj mít. Probudil jsem se až tehdy, když mi kolega našel na netu Padíka. Nejprve jsem si říkal, že 2009ka není žádná novinka, že to nemá Euro 5 a že je to přeci zastaralý kus. Jenže tu byly i pozitiva. Udělal jsem tedy kuk, druhé kuk a Padík je doma.
Malý, šedivý, nenápadný vůz s malým kufrem a nesmyslnou spotřebou.
Kdo by si mohl koupit takové auto, že?
Já!
Tudíž mohu představit Padíka i zde:
Volvo V50 T5 AWD
2009
260 losíků a 400Nm
Letní kola Spartacus
Zimní kola Serapis
Očipován od BSR a doplněn o IPD HD TCV.
Je vybaven dle mých požadavků, tedy turbobenzín, čtyřkolka, automat, sedačka řidiče s pamětí, natáčecí světlomety a hraje z USB MP3. Jen nemá BLIS, škoda. Díky Čipovi a Dejlovi to i celkem jede, ten nárůst výkonu tam prostě je.
Jako první jsem na něj umístil losí emblém. No, a pak udělal na něm řádný servis, tedy všechny kapaliny, filtry, geometrii, kontrolu AC, ... Koupil na něj zástěrky, do interiéru originální gumové koberce, na okna vypískoval VIN, nechal okna zatmavit, pořídil zimní kola Serapis a teď jen jezdím.
Takže níže pár fotek. Z mobilu, snad budou stačit.
DSC_1282.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.