tak mam opraveno...
když to shrnu mám z toho smíšené pocity...oprava probíhala u firmy Renovecars jak už jsem zde o nich referoval (
http://www.renovecars.cz )
AD pojišťovna: poslali 23.995,- Kč + 1000,- Kč ( spoluúčast, kterou jsem jakoby zaplatil )...co se týká opravy tak moje náklady:
světlo 5.050,-
střešní lišta 3.400,- ( už v laku )
zrcátko 1.500 ( použité, voděodpudivé )
servis cca 1.500 ,- ještě jsem neplatil tak nevím - kalibrace oken, nějaké drobné opravy viz dále
oprava karoserie:
76.500,- !!!
sečteno a podtrženo: náklady 87.950,- plus samozřejmě spoustu mého času ( který má také svoji hodnotu ) a benzínu, nezaplatitelných nervů...plnění se bude řešit fakturama ze servisů. Když to vezmu k věcné podstatě tak po mě pojišťovna chce půjčit 63.000,- Kč...což vzhledem k tomu že pojistku musím platit dopředu je k neuvěření, ovšem oni se tváří že je vše naprosto korektní.
Dále, pozor na likvidátory!!! Jel jsem na prohlídku za deště a přiznávám svůj laxní přístup. Bylo mi napočítáno asi 85 ďůlků. Po sdělení plnění mi téměř nevěřili a opět zavolalii likvidátora a pod kontrolou firmy spočítali přes 260 ´důlků !!!!
AD firma ( Renovecars ) :
Pozitiva:
Musím ocenit naprosto perfektní přístup a profesionalitu co se týká jednání s pojišťovnou a financí. Přijel jsem s tím, že opravu zaplatím v hotovosti a dál že si to vyřeším s pojišťovnou sám, takže oni vlastně nemuseli nic řešit. Po sdělení závratné sumy plnění, které jsem dostal, z jejich vlastní iniciativy začali jednání s pojišťovnou, následnou opětovnou kontrolu likvidátora. Ptal jsem se na orientační cenu opravy a bylo mi řečeno že nejmíň 70 tisíc, což mě trochu zamrazilo, měl jsem ulitých 50. Ne že bych těch 70 třeba neměl ale netajil jsem se tím, že to nejsou zrovna peníze co nosím po kapsách. Opět perfektní přístup, dohodli jsme se, že jim zaplatím 24 co jsem dostal a oni že si to s pojišťovnou vyřídí sami, předali mi auto aniž by měli zaplaceno. Takže jediné co jsem platil je cca 10 co mě stály díly, to mi musí pojišťovna uhradit.
Auto je podle zkušeností a očekávání naprosto perfektně opravené, nic se neměnilo a nelakovalo a auto vypadá naprosto perfektně!! Vzhledem k tomu že po celkové opravě následuje rozleštění tak by se dalo říci, že lépe než předtím.
Negativa:
První věc co mě trochu štavala je, že jsem nic neočekával ale tak nějak mi bylo naznačeno že auto bude hoové v pátek. ( předával jsem ho v čt ráno ). Pak jsme se dohodli, že toho mají hodně a že tedy v sobotu, maximálně v pondělí...říkám si okej, mě to je stejně jedno mam V40 a prostě chápu že toho mají hodně. V pondělí se nikdo neozýval. Volám, tak prý v 5, že ještě ale zavolají. Je 5 a nikdo nevolá, tak volám a jak kdyby se nechumelilo mi řekli, že to bude v úterý v poledne...to už jsem se trochu naštval a řekl, že ne, že ho potřebuji dnes. Slíbili, že nepůjdou domu dokud ho nedodělají ale musím počkat do večera/noci....což zase docela oceňuji.Později jsme se dohodli ještě na to úterý na 11, přijel jsem ve 12 a auto tak tak dodělali...i tak se to dá přežít..
Druhá věc, že mi přestalo fungovat stahování okýnka jedním zmáčknutím nahoru nebo dolu na předních oknech...já to chápu asi nevědí že se to pak musí zkalibrovat, ale musel jsem kvůli tomu k nim a pak do servisu a prostě zase ztráta času...to už mě štvalo ale chápu
A poslední co mě štve a proto smíšené pocity je, že se mi uvolnila stropnice vzádu jak je na třech příchytech 3tí brzdové světlo. V servisu na to koukali a bylo to přilepené, docela fušeřina za 76 tisíc...krom toho mam pocit že mě chybí nějaké cvočky na tom krytu kapoty zespoda...to mě popravdě trochu mrzí protože to stojí pár korun a tohle je fakt neprofesionální...na druhou stranu nic se nesnažili ututlat a přiznali že to ulomili a ať si to nechám objednat/opravit...ale prostě palec dolu
AD Autorizák Volvo:
Prakticky samé negativa!!! Krom dodání do dvou dnů.
Lampa za 5 tisíc a ona se mlží, další komentář nemam.
Kalibraci mě tvrdili, že budou muset dělat alespoň hodinu a že to bude stát asi 1.200,- ale že mají uplně plno a že nejdřív za dva dny. Jiný nejmenovaný servis zabývající se pouze Volvama mi to udělal na počkání asi za 5 minut a ještě za to ani nic nechtěli...
Toť vše
L