Mám poměrně čerstvě Volvo S60 2,4 benzin, najeto 115 tis, jsem druhý majitel. Nejsem zrovna odborník na auta, upozorňuji předem

1) Když prudce odbočuji doleva (max. reid) tak ve volantu jakoby škubne a volant začne jakoby malinko vybrovat, nebo "bzučet". Z leve strany motoru potom škubnutí něco bzučí a vibruje. Když vypnu motor a po chvíli nastartuju, tak to nedělá. Udělá to vždy jen, když odbočím prudce vlevo. Je to určitě problém se servem, ale chci se zeptat, jestli s ním nemáte zkušenosti? Kolik tam může stát oprava?
2) druhá část dotazu navazuje trošku na první. Kolik stojí provoz takového auta? Jak často se sere (vím, že nejde paušalizovat, ale přesto...). Jde o to, že auto je krásné, ale už tak je dost náročné co se týče pojistek, něco si sežere... a nerad bych do něj cpal ročně x tisíc... Navíc orpto očekávání (práce) nejezdím moc, tak do 10.000 km ročně. A proto nevím, jestli se mi vůbec vyplatí takové auto mít, vážně uvažuji, že ho prodám a koupím něco nenáročného v nižší třídě (fabka), za což mě tady volváci možná ukamenujou

EDIT: Taky bych se rád zeptal jaký pravidelný servis bych měl provádět? Naposledy byl při 110 000 dělám originál servis volvo ještě v německu.
Jsem fakt autoamatér, je to moje první auto, tak se nezlobte

Díky moc za rady a ochotu