[quote="drewid"]Tak mám problém plechového zvuku vyřešen - byl jsem však značně rozčarován jeho příčinou. Přišlo se na to, že podstatou problému je chybějící třecí část brzdové destičky na PZ kole. Což způsobovalo "železo na železo" pazvuk a nadprůměrné opotřebování kotouče. To by nebylo to nejhorší. Nejhorší je že ony destičky na zadní nápravě byly měněny - a to v autorizovaném servise SVENCAR Ostrava, pravda před 2mi lety a 35.000km - (konkrétně 12.4.2007) od té doby jsem IMHO nenajel tolik km a rozhodně nejezdím tak brutálním "brzda-plyn" stylem aby se mi rozpadávaly destičky. Ono totiž nejde o únavu materiálu, ale na základě zhodnocení příčiny člověkem v nějž mám důvěru a jenž se v oboru vyzná, celou věc způsobilo prasácké "namlácení" destičky na místo
kladivem, neboť se dotyčnému nechtělo obtěžovat s uvolňováním a čištěním zarezlých pístků. To že nešlo jen o únavu materiálu časem a kilometry je vidět na LZ kole, kde vše bylo OK. Jakožto důkaz o použití hammerpatche budiž fotky. Ještě při tom došlo k ulomení jakéhosi kolíku a likvidaci péra jenž drželo destičku od kotouče. Takže spolu s nedotažením výpustního šroubu na olejové vaně jde o druhý "černý puntík" jenž u mne SVENCAR má. Při třetím už si tam nekoupím ani nášivku. Vzhledem k tomu že tam ke mě vždy měli alespoň seriózní přístup jim ještě časem jednu šanci dám, ale tohle mě fakt nasralo.
Přeci jen když člověk využívá "profi" servisu za víc než profi ceny, tak chce taky "profi" práci !
Na tohle zemědělské bastlení můžu dávat draka našim hochům od tatrovek za flašku rumu
toto je prostě nezodpovědná prasárna,jak pak má dávkovat ABS brzdný účinek?
ovšem pokud opravář neuvolnil pístek zašroubením do třmenu a namlátil to kladivem,tak by se ti mělo toto kolo během jízdy zahřívat,na nic si nikdy nepřišel?
Kdysi jsem též přišel do jednoho nejmenovaného značkového servisu ford a jaké bylo mé překvapení ,když jsem tam jako mechanika objevil opraváře zemědělských strojů,ale né traktorů,
ale zemědělských pluhů,bran,senohrabů atd. No časem jsem pochopil,že co můžu si udělám sám. To to ještě bereš klidně,i když vím,že teď už se nedá nic dělat.