Malé Jotuly mám na chatě a topení v nich je radostí, dvoustupňové spalování ušetří dost paliva a i emise jsou nižší a hlavně je to poctivá severská litina

Do domu si samozřejmě koupím opět Jotul a bude to buď řada 400, 500 nebo 600.
no mě tak dlouho nedržej, v deset večer přestanu topit a ráno jsou vlažný...tak nevim jestli jsou špatně posatvený....je tu nějakej profík?jojo píše:Měl jsem podobný kachlový kamna v bytě, když jsem bydlel na Smíchově a bylo to zuper! V pět odpoledne jsem zatopil, před jedenáctou než jsem si šel lehnout jsem ještě naposledy naložil a do druhého dne do pěti to topilo jak hrom. Ještě dnes se mi stejská.
Fuj, to je ale neekologický, počkej, až to uvidí Bursík nebo Kačenkajou81 píše:Já mám takový větší kamna, pravda, jsou trošku energeticky náročnější, ale teplo dělaj, to jo
Takhle si představuji JIP-kový pokoj v Sudánu.hroch32 píše:Abych potvrdil svou pověst magora, tak v tomhle topíme my
Ale ten čurbes kolem je ještě po bývalé majitelce. My tam teď máme krásně..... nasviníno mnohem víc
Na kamna profík nejsem ale ledcos vím od táty kterej byl kamnář. To že nedrží teplo je nejspíše chybou při stavbě a to ve špatných přepážkách, ale hlavně ve špatným vymazání a nejspíš ještě špatným materiálem. V horní části by měli být zezadu čistící dvířka, pokud se ti podaří udělat fotku vnitřku bylo by vidět jak jsou vymazaný.hayney píše:no mě tak dlouho nedržej, v deset večer přestanu topit a ráno jsou vlažný...tak nevim jestli jsou špatně posatvený....je tu nějakej profík?
Uživatelé procházející toto fórum: yebat