Sejra...moc hezké kousky Ten číselník na Omegách je šílenost
Nevýhoda většiny vintage hodinek je jejich velikost. Tenkrát byly v módě hodinky veliké pouze 30-37 mm, bylo to tím, že předtím byly zase všechny obrovské. Naštěstí pár značek vyrábějící letecké hodinky si velikost stále držela. Takže většina vintage hodinek vypadá celkem divně v dnešní době na ruce.
Jinak další mé oblíbené jsou Letecké Prim, kterými letectvo vybavilo naše bývalé piloty.
_________________ Když petr marek neunese pravdu edituje a maže cizí posty. To jest známka lepšího osobního charakteru a demokratického smýšlení dospělého jedince.
Je: Volvo S80 3.2 AWD, 179kw, 2012
Tom480 píše:Škoda, zlatu neholduji, raději klasické ocelové nebo titan, a ciferník více designový. Je pravda, že starší hodinky jsou opravdu spíš do vitríny, na normální nošení se nehodí. Pokud máš něco novějšího, mohly by mě to zajímat, zvlášť od Omegy.
Zlatu taky až tak moc neholduju (ale rozhodně nezavrhuju). A myslím, že i starší hodinky se na normální nošení hodí. Ono hodně záleží co má člověk na sobě. Kdo musí v práci dodržovat dress code s kravatou, tak si může vzít jakékoliv hodinky ze Sejrovy sbírky (možná krom prvních ) a bude to vypadat dobře. A naopak, k obleku se moc sportovní hodinky "s budíky" a masivní korunkou taky nehodí.
Erik850 píše:
Nečekal jsem pochvalu, to vůbec ne, ale pořád si myslím, že jde o úhel pohledu, jsou to hodinky, co jsem si koupil ještě na střední škole, a VŽDY sem je měl jako repliky, a stejně tak u mně i zůstanou. hodinky jsou věc, která se NEVYHAZUJE. Pokud je teda neberu jako originály, mají stejnou hodnotu, jako jakékoliv jiné neznačkové, není tedy důvod se jich zbavovat, nehledě na to, že ty troje co mám mně stály dohromady méně než Casia některé z nižších řad, šlo tedy o náhodný výběr, ne o to, že jsem toužil koupit si repliky.. Ale ano, až na ně budu mít, koupím originály a ty už z ruky nesundám. Jmenovitě Chopard Mille Miglia GTXXL Chrono, Porsche Design Edition1, Případně něco z dílen Audemars-Piguet, Jaeger Le Coultre, nebo B.R.M. ale to je tak daleko, že holt, zatím musím vystačit s tím co mám..no tak mně teď strhejte, jsem otevřený diskuzi, proto jsem to sem snad napsal, ne?
Bohužel se mílíš v tom, že repliky jsou zcela bezcené Raději budu nosit Timexy, které dostaneš v USA, když si koupíš sportovní boty. Faky prostě na ruku nepatří a ještě tím podporuješ kdejaké překupníky a čínské "výrobce"
Bohužel neexistuje argument, který by ospravedlnil nákup faků!!!
LukášM píše:Nevýhoda většiny vintage hodinek je jejich velikost. Tenkrát byly v módě hodinky veliké pouze 30-37 mm, bylo to tím, že předtím byly zase všechny obrovské. Naštěstí pár značek vyrábějící letecké hodinky si velikost stále držela. Takže většina vintage hodinek vypadá celkem divně v dnešní době na ruce.
Výhoda pro mě Když si dám na ruku hodinky 40mm, tak jsou větší než moje zápěstí 36mm je pro mě akorát, 38mm se dá skousnout. Ale víc ne, to už bych vypadal, že se vytahuju
raadjek píše:
Zlatu taky až tak moc neholduju (ale rozhodně nezavrhuju). A myslím, že i starší hodinky se na normální nošení hodí. Ono hodně záleží co má člověk na sobě. Kdo musí v práci dodržovat dress code s kravatou, tak si může vzít jakékoliv hodinky ze Sejrovy sbírky (možná krom prvních ) a bude to vypadat dobře. A naopak, k obleku se moc sportovní hodinky "s budíky" a masivní korunkou taky nehodí.
Jak jsem psal, překážkou může být malá velikost. Jde spíše o styl pouzdra než o to kolik subciferníků hodinky mají, ani masivní korunka není na škodu, převážně jedná li se o mechanický nátah. Všimni si , že u mých hodinek Prim (předchozí příspěvky) je na společenských hodinkách korunka poměrně malá, přesto jsem do nich chtěl strojek s manuálním nátahem a teď se celkem obtížně natahují, zapoměl jsem naspecifikovat odpovídající korunku
raadjek píše:
Výhoda pro mě Když si dám na ruku hodinky 40mm, tak jsou větší než moje zápěstí 36mm je pro mě akorát, 38mm se dá skousnout. Ale víc ne, to už bych vypadal, že se vytahuju
Chápu, ale já přesto že má ruka není mastodontní raději nosím velké věci Moje největší a také jediný quartz jsou Prim Rider, proměr 50 mm a délka přes nožky 69 mm
Tak tyhle jsou moje. Už poněkud postarší a trošku opotřebované. Značka česká (MEORIS) strojek žapanský (CITIZEN). Předchozí hodinky mi sežral pot a tak jsem sháněl něco co přežije. Jako jedny z mála před šesti sedmi lety splnily mé požadavky: titan, vdotěsnost, přijatelný design a hlavně BUDÍK. Jsem sova a rád ponocuju, takže ranní vstávání je pro mně docela utrpení. Občas mi nestačí ani tři budíky. (Čtvrtý je pak Iva, která se mě 10 minut před odjezdem do práce ptá, jestli nebudu vstávat.) Z ruky je sundavám jen ve vaně a při opravdu těžké práci na stavbě. Potěšilo mně, že i po letech jsou bez problémů k dispozici náhradní díly (řemínky, pouzdra skla). Už jsem koukal i na novější modely, ale vzhledem k tomu, že cena je téměř dvojnásobná než před lety, asi spolu ještě nějaký čas vydržíme.
LukášM píše:
Jak jsem psal, překážkou může být malá velikost. Jde spíše o styl pouzdra než o to kolik subciferníků hodinky mají, ani masivní korunka není na škodu, převážně jedná li se o mechanický nátah. Všimni si , že u mých hodinek Prim (předchozí příspěvky) je na společenských hodinkách korunka poměrně malá, přesto jsem do nich chtěl strojek s manuálním nátahem a teď se celkem obtížně natahují, zapoměl jsem naspecifikovat odpovídající korunku
Jj, svatá pravda. Furt zapomínám, že mám automaty, takže korunkou otáčím zřídka (jen když potřebuju seřídit čas). Když jsem vybíral hodinky, tak jsem taky chtěl spíše mech. nátah, ale byla to taková "vlažná preference", takže jsou to nakonec automaty.
Ty Steinharty (vpravo) mají takovou sympatickou korunku na mechanický nátah
Prim Rider je trochu někde jinde... Z holé ruky bych je stáhl i zapnuté Tam je design podřízen funkci.
viktorb píše:
Ale majitelem značky MEORIS je Čech pan Radim Němec. http://www.meoris.cz/
To ano, ale české hodinky to opravdu nejsou V podstatě najdeš stejné hodinky s jinou značkou Hodinky si nechává vyrábět pod svou značkou v nějaké rozvojové zemi.....
LukášM píše:
Jak se na Chronomagu říká: "Casio to je kalkulačka ne?!"
Jj ale zrovna tahle funkce je nějaká rozbitá...
Předchozí "kalukulačka" mi při pádu z kola přerazila zápěstí aniž by se jí něco stalo, takže docela kvalitní kalkulátory...
Jinak jsem si vyhlíd jedny krásný Omegy, při zjištění ceny jsem dospěl k názoru že si místo hodinek koupim P1800 k renovaci... A zůstanu u kalkulaček...
element5 píše:
Teda sejra, jestli tohle jsou jenom ukázky, tak by mě celkem zajímala celá tvoje sbírka.
Hmmm, neboj, zas tak žhavy to není.
Co tu mam dál je pěknej nositelnej Tissot Seastar Seven ze 70. let, to jsou pekný hodinky klidně na dnešní nošení. 18k. Jinak tu mám spíš dámský. Měl jsem toho víc, teď jenom pár dámských Omeg a jiných dámských hodinek, jedny 18k zenithy a 18k longines. Ale nestěžuji si... Fascinuje mě tikající zlato
Ctí tě, že se k tomu stavíš takto. Takže nic špatného vůči tobě.
Ale hodně lidí, pokud vidí repliku, si udělá asociaci "falešné hodinky" = "falešný člověk".
Je prostě lepší mít na ruce poctivé staré PRIMky než ukradený design Breitlingu a podporovat Čínu nerespektující autorská práva, patenty, obecně vlastnictví, kopírující bez skrupulí cokoliv co někdo jiný vymyslel.
A s tímto názorem určitě nebudu sám. Na tvém místě bych ty "falešné hodinky" hodil do popelnice a pořídil si jedny skutečné
Vulva píše:
Ctí tě, že se k tomu stavíš takto. Takže nic špatného vůči tobě.
Ale hodně lidí, pokud vidí repliku, si udělá asociaci "falešné hodinky" = "falešný člověk".
Je prostě lepší mít na ruce poctivé staré PRIMky než ukradený design Breitlingu a podporovat Čínu nerespektující autorská práva, patenty, obecně vlastnictví, kopírující bez skrupulí cokoliv co někdo jiný vymyslel.
A s tímto názorem určitě nebudu sám. Na tvém místě bych ty "falešné hodinky" hodil do popelnice a pořídil si jedny skutečné
problém je v tom, že hodinky nosím pro sebe a na základě sympatií k tomu konkrétnímu kousku. zpravidla moje hodinky nikdo jiný nevidí, takže si o mojí falešnosti lidi dělají úsudek podle jiných věcí, než hodinek..jejich vyhazovem bych peníze na něco pořádného nezískal, a tak zatím volím směr opatrného vyčkávání, kdy se konečně dopracuju k originálům. Do té doby budu za watchrenegade..ale chápu Vás, proč odsuzujete..jen počkejte, až budu i já mít to štěstí na ten správný kousek umění a historie, o replikách už ani nemuknu..nabídkám na mojí praktickou nápravu se nebráním, pokud někdo bude vyřazovat nějaké klasiky (ne zlato) tak dejte vědět..
Sibr píše:
Jj ale zrovna tahle funkce je nějaká rozbitá...
Předchozí "kalukulačka" mi při pádu z kola přerazila zápěstí aniž by se jí něco stalo, takže docela kvalitní kalkulátory...
Jinak jsem si vyhlíd jedny krásný Omegy, při zjištění ceny jsem dospěl k názoru že si místo hodinek koupim P1800 k renovaci... A zůstanu u kalkulaček...
Hodinky mají jednu velkou výhodu....neplatíš povinné ručení, benzín, servis, nepotřebuješ garáž. No a za třeba 60tis. P1800 nekoupíš Je pravdou, že se mi doma povalují Casio G-shock tak z roku 1992 a ty by mi přerazily i nohu
Jinak mým snem je Officine Panerai Luminor 1950 10 days GMT. Rezerva chodo deset dní ....ale protože jsem chtěl taky moc Tag Heuer Monaco, tak Panerai musí počkat....
Nj ale ty Omegy co se mi zamlouvaj za 60 taky neseženu možná tak za dvojnásobek. http://www.omegawatches.com/index.php?id=1308
A za 50 tady je ten Amazon, rozhodně zajímavější než hodinky.
Nemluvě o tom že já s nima každou chvílu říznu do nějakého futra od dveří
LukášM píše:...Jinak mým snem je Officine Panerai Luminor 1950 10 days GMT. Rezerva chodo deset dní ....ale protože jsem chtěl taky moc Tag Heuer Monaco, tak Panerai musí počkat....
Pěkný cíl
(hlavně ten "palivoměr" je zajímavá komplikace )