Ale co by jeden pro tu svoji neudělal, ne?

Jak je na tom V40 s mechanickou odolností a výdrží. Už to asi není typický Volvo tank? Nebo se pletu - drží?old.fashioned píše:především záleží na konkrétním stavu motoru, že - spotřeba se může hodně lišit i u stejných motorů...
ale rozhodujou i takový drobnosti, na jaký jízdy ho potřebuješ, kolik lidí v něm bude typicky jezdit, i takové drobnosti, že dvoulitr může přecejen o malinko víc žrát, má o malinko vyšší povinné ručení atd.. každý motor je legitimní pro určitou cílovou skupinu (i 1,6, že jo goalie)
btw pokud zvolíš 2,0, brutálně si zúžíš výběr,
to bych asi uvažoval o jakémkoliv motoru z těchhle benzínových a vybral dle konkrétního stavu, výbavy atd.
Určitě buď B4204S2, případně B4184S2. Čili dvoulitr nebo jednaosmička s proměnlivým časováním ventilů.Danniel74 píše:Ahoj všichni,
jaký benzínový mi poradíte motor do V40 (r.v. tak 1998 - 2000). Mimo T4 (ty jsou v hezkém stavu dražší a manželka ho nevyužije).
Předem díky.
Já byl na týhle prohlídce teď v pátek, v Praze ve Štěrboholech, a i ty světla mi seřídili. (aspoň podle papírůLumpy píše:to T-y-g-r-i-k: na té prohlídce jsem byl před cca dvěma týdny, když jsem kupoval V50. Sice mě vzali na dílnu, ale jen když to bylo na zvedáku, pak mě zase usadili v showroomu a dali mi kafe, abych nebyl zvědavej. Nevím jak to probíhá jinde, ale v Brně třeba světla nekontrolují, protože levý přední svítilo sotva před auto, takže to jsem musel nechat seřídit jinde. Takže těžko říct, jak proběhl zbytek prohlídky, každopádně jsem rád aspoň za to, že jsem to viděl zespodu a mohl si to projít... ale asi bych do té prohlídky investoval být tebou...
na ty km mi cena přijde neadekvátní. zkus se mrknout na autoscout24.de nebo mobile.deT-y-g-r-i-k píše:Zdarec, potřebuji poradit jako každý nováček, bedlivě jsem četl toto forum. Chci koupit V40. Od známého můžu sehnat toto:
RV: 2000
do provozu: 2000/11
motor: 85 kw/1870 cm (D4192T3)
najeto: 275 000 km
cena: cca 120 tis (možná míň)
důvod prodeje: XC70
garážová, nebouraná, 1 majitel, servisní knížka, xenon, 6x airbag, ABS, handsfree, tempomat, palubní PC, přídavné zabezpečení, kůže, 6-7 repro s CD, zimní sada s disky, letní sada siroké elektrony s pneu s nizkým profilem, pískované skla, + přídavné obložení atd.
Rozvody měněny cca v 120 a 240tis, hadička od turba praskla (ty prý ale někdy praskají, chtěl vyměnit všechny, ale prý to bylo zbytečné).
Tento automobil byl využíván na delších trasách, chováno slušně, tzn. vychladnout, držet se v otáčkách atd.
Fotky nemám, ale vyděl jsem ho a můžu je dodat, jde mi jenom oto, co tento typ motoru, zda najeté kilometry nejsou moc vysoké a cena atd, díky
S touhle historií ???deanoli píše:na ty km mi cena přijde neadekvátní. zkus se mrknout na autoscout24.de nebo mobile.de
pro porovnání.
Z okolí Brna je to Jean, který v Brně Volva i opravuje. A co se týká ježdění po ČR kvuli autu, pokud by to stálo za to, tak tady jezdí kluci i po Reichu, takže se toho nebojpaveldurna píše:Zdravím všechny,
už jsem chvíli registrovaným členem ale zatím jsem se rozkoukával. Mám už docela přesnou představu o tom co chci. Jsem začínající Volvista, ale nebude to moje první auto, takže malinkaté zkušenosti mám, ale opravdu ne veliké. Měl bych předsvau o V40 benzin 2,0l T případně něco kolem těch 100kw, cenově tak do 100k, což už je myslým docela úzký záběr. Pročetl jsem mnoho topiků ohledně spotřeby, na co si dát pozor a podobně, přesto si nijak výrazně nevěřím vyrazit do bazaru a rozhodnout, zda je to dobré či horší auto. Tímto bych se Vás chtěl zeptat, kdo by byl ochotný okolo Brna s troškou zkušeností se někdy semnou podívat na něco konkrétního. Ještě jsem nic konkrétního nenašel, tímto rozhazuji sítě a pouštím se do hledání Připadný dobrovolník by jistě nepohrdnul např. nějakým posdním sběrem pri nějakém jeho pozdějším pozdním večeru
Jinak super forum
O volvu sním už dlouho, snad se teď už pohnou ledy...a dočkám se vřelého přijetí do Klubu
jinak sem už v kontaktu s pánem z Plzně ohledně jeho V40 2,0T ( viz prodej-auta), tak pokud máte někdo nějaké info, byl bych rád! je to zrovna kousek, který se mi moooc líbí! Pro mě je to z Brna bohužel trošku z ruky
Diky všem
Pavel
A toto je tady proč? https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=28&t=9045ValerX píše:Ahojte
Viete mi niekto poradit naco di dat pozor pri kupe volva v40?
Ide o volvo v40 1.8b, r.v.1997,, neviem kolko ma nabehane km.
piste vsetko co by mohlo pomoct, vdaka
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé