Zdravím,
už nějakou dobu řeším únik chladící kapaliny. Minulý rok na podzim jsem si všiml, že mám méně chladící kapaliny a tak jsem se rozhodl ji dolít. Po otevření víčka se za studeného motoru vypustil tlak z nádržky a kapalina mírně stoupla. Kapalinu jsem dopustil a dál neřešil.
O asi měsíc později jsem chtěl zkontrolovat kapalinu a trochu ubyla, nádržka byla znovu pod tlakem za studena.
Za asi 14 dní jsem jel ráno do práce, už bylo kolem nuly tak jsem si chtěl zatopit a ejhle nic. Motor se nepřehříval, pouze netopilo topení. Na radu mechanika jsem za studena otevřel nádobku, a odvzdušnil okruh ventilem na motoru, pak dopustil kapalinou.
Jel jsem s tím do servisu, ale nic nezjistili. Zkoušeli sadu na testování válců, bez výsledku. Bylo mi řečeno že s tím mám jezdit a když se to zhorší tak zavolat.
Celou zimu jsem takhle jezdil s tím že jsem jednou za 14 dní až 3 týdny potřeboval odpustit vzduch a dolít kapalinu. Ke konci zimy se ale problém zhoršoval, objednal jsem se do servisu kde vyzkoušel natlakovat soustavu jestli to někde pustí vzduch. Bez výsledku.
S autem teď jezdím týden od servisu a dnes ráno se mi poprvé rozsvítila kontrolka přehřátí motoru, chtěl jsem tedy zatopit v autě aby mi klesla teplota ale auto opět netopilo. Nádržka po rysku max, po otevření tradičně ufouknul vzduch a vracela se chladící kapalina až nad rysku max. Po odvzdušnění ventilem na motoru mi zmizla skoro celá nádržka do okruhu. Do servisu jsem objednán na příští týden.
V garáži jsem si všimnul malé louže pod kolem řidiče, ale nevím jestli to není jen z toho věčného odvzdušňování.
Mechanik říká že neví kde by mohla být chyba tak se jdu zeptat na rady a poznatky sem.
Děkuji za odpovědi.
V40 ztráta chladící kapaliny, tlak v okruhu
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo V40 D2
V40 ztráta chladící kapaliny, tlak v okruhu