Zdravím,
Posledné týždne sa trápim s kontrolkou motora na V60 D3 (D5204T3). Na výkone sa neprejavuje nič zvláštne, nemám pocit že by auto ťahalo slabšie alebo tak.
Rozsvietila sa viacmenej náhodne počas jazdy nie úplne pri konkretnej situácii, po vyčítaní chýb sa jednalo o:
ECM-P029900 Turbocharger/Supercharger A Underboost Condition
ECM-P004900 Turbocharger/Supercharger Turbine Overspeed
ECM-P046C85 Exhaust Gas Recirculation sensor "A" Circuit Range/Performance - Bus Signal / Message Failures - Signal above allowable range
Po diagnostike sa zvolilo vyčistenie sania a EGR, bolo to cele pomerne dosť zanesene ale po vycisteni komponentov to vypadalo že je chyba vyriešená, avšak po cca týždni jazdenia v deň kedy som šiel 100km diaľnicu ( bez problémov ) sa znovu náhodne počas jazdy v meste rozsvietila.
Konečne som sa potom dnes dostal na diagnostiku ku chalanovi s vidou a zistili sme na moje a jeho prekvapenie že sa nejedna o tie iste chyby ako predtým ale niečo úplne iné a to:
ECM-P168913
Oil Pressure Control Solenoid Circuit. General Electrical Failures. Circuit open.
Na prvý pohľad sme pozreli káble atď. všetko vypada fajn dopojene a nie je na prvý pohľad problém v kabeláži, plus nepredpokladám že by bol dôvod že pri čistení egr s niečím na tejto strane motora bolo manipulovane.
Inak rozvody a vodná pumpa boli menené minulý rok približne okt-nov.-25 ale problémy sa objvalili až teraz.
Aky by bolo najlepšie momentálne zvoliť postup ? Je nejaký spôsob ako odsledovať v čom by problém mohol byt ? Plus je to pre auto akútny problém alebo dá sa stym dočasne jazdiť ?
V60 D3 2012 Engine system service reqiured - rôzne DTCs
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V60 D3 2.0l 120kw MY2012
V60 D3 2012 Engine system service reqiured - rôzne DTCs