Ahoj, rozhodl jsem se, že pošlu do světa svojí 850.Koupil jsem to před pár lety tady v ČR, před tím tuším od nějakeho servisáka v autorizáku v Holandsku.Jsem celkem zařeklej krabicář a taky se k tomu s pokorou po pár letech vrátím.Kupoval jsem to ze sentimentu, 850 T5 bylo jedno z prvních Volvo, co jsem měl.Autem jsem najel zhruba 70tis. Servis jsem dělal jak jsem zvyklej, takže olej po 10, nebo dřív a jinak, co bylo třeba.Upřímně na to nemám čas, který by si to zasloužilo a nějak se víc vidím RWD krabicemi.
Auto je nějakým způsobem US specs.Nějak jsem to úplně nepochopil, resp. dost lidí mi říkalo dost názorů, jak to s tím je/bylo.Každopádně světla to má čirý US, jednotka podle čísla taky není standardní.V jednotce je chip, ale nevím od koho, přišli jsme na to, když jsem to chtěl dát chipnout do BSR.Pak jsem už neřešil.Dost možná je jednotka i důvod, proč teď auto nejede jak má a fouká jen 0,5bar.Každopádně na 5. dveřích je 850 TURBO.Což ukazuje na US.Výkon papírově 166KW.Auto.Auto jsem koupil snížený.Tacho 246xxx, což může znamenat leccos.
Vady o kterých vím:
-utíká klimatizace (vydrží vždycky přes léto)
-automat neřadí jako novej, vůle tam jsou.ale na svůj věk myslím dobrý (olej jsem měnil 2x, naposled s BG) + k autu mám převodovku, kupovanou na fóru, která by měla být zcela ok
-nefunguje dálka, která k tomu je (možná stačí nějak spárovat)
-na kapotě a střeše vyšisovanej lak, myslím, že to je vada tohohle odstínu, měl jsem to stejný na 940 z podobný doby
-u zadního kola začíná kvést začátek blatníku, stačí asi zakonzervovat
-stěrače světel jsou, ale je asi vyndaná pojistka, neřešil jsem
-svítí kontrolka motoru (diag většinou ukazovala problém EVAP, možná vedení v podběhu.)Diagnostiku nemám, ale dá se to vyblikat.Občas je tam chyba lambdy, občas něco okolo EGR.
-plasty v interieru by chtely poopravit, občas je něco odlomeného
Klady:
-komplet dělaná přední náprava ca 1000 km zpět
-nově repasované řízení
-nová pumpa v nádrži
-úplně nové turbo Mambatek
-TCV od Ipd
-velkej IC od DO88 + komplet vedení
-fungl novej obyč chladič (daval jsem taky DO88, ale ten velmi rychle odešel, prý stojí kvalita za hovno v poslední době)
-dobre zimní i letní obutí (16“ a 17“) – k autu mám Titany koupený na foru, obuté tuším do Pirellek, sezonu jete (k autu +14k) – v zakladu bude na 16“ a zimakach (viz foto)
-v autě je radio Pioneer, který jsem tam nechaval dávat, umí HF, Carplay, Android auto.
-dal jsem tam origo síť na psa
Určitě se dá vymyslet daleko barvitější popis, ale bude lepší, když mi potenciální zájemce zavolá a řeknem si víc.Je mi trochu jasný, že tuhle konfiguraci bude chtít stejně nějakým způsobem postiženej jedinec, takže osobní domluvu preferuju.
Nechám to zatím viset jenom na fóru.
Cenu k jednání nahodím na 120 000CZK (bez 17“ Titanu)
Auto stojí v Letňanech.
777931614
Komplet foto tady https://www.dropbox.com/scl/fo/jttbim087thnb7htahyzb/AAr40nUbG22pK4fAp_jyzF8?rlkey=gcyqvsn6kwbcy6xufwq5mrjl8&e=1&dl=0
850 Turbo wagon AUT 1995
Pravidla fóra
PRODEJ AUTA
1 - Nadpis topiku – soukromý prodej příklad: „Pro: C70, 2,3 T5, 177 kW, manuál, 1999, 69 000 Kč“
2 - Text inzerátu (pouze soukromý prodej)
a) typ
b) motorizace – nejlépe přímo konkrétní označení motoru (např B5234T3)
c) výkon (kW nebo HP, nejlépe obojí)
d) rok výroby (případně datum uvedení do provozu – pokud se liší, nebo modelový rok)
e) najeté km (zdůraznit, zda se jedná o tachometrové nebo skutečné, ověřené)
f) výbava vozidla (pokud možno co nejpodrobněji)
g) servisní knížka (ano/ne/ano, ale vedená pouze do...)
h) historie vozu (bourané/nebourané, servisováno kde, kolikátý majitel, provedené opravy, koupeno kde/dovezeno odkud)
i) současný stav a předpokládané investice (kdy se mají dělat rozvody, stav brzd, spojky, olej v automatu), zmínit vylepšení, modifikace a jiné
j) pneu (jsou v TP, rozměry/výrobce/mm, letní/zimní/oboje, plechy/alu(typ))
3 - foto co nejvíc nahrát sem nebo odkaz na ně – nutné! (exteriér, interiér, motor)
4 - cena, nutné! inzeráty bez ceny (cena dohodou, nejvyšší nabídce apod.) mohou být bez upozornění smazány!!!
5 - kde je auto k vidění (pokud je místo odlišné od bydliště v profilu) !!!
6 - ekodaň, je zaplacena či ne, nebo se netýká, (zápis ve velkém techničáku, TP), v případě nezaplacení normu opsat z TP (řádek V.9).
7- kontakt! Uveďte ideálně telefon, je to nejrychlejší způsob jednání.
8- v případě, že dojde k prodeji, napíše prodávající poslední příspěvek "PRODÁNO". Vyhnete se zbytečným dotazům k dávno prodaným vozidlům a zájemcům o koupi ušetří čtení, psaní, volání. NEMAZAT text inzerátu!
PRODEJ AUTA
1 - Nadpis topiku – soukromý prodej příklad: „Pro: C70, 2,3 T5, 177 kW, manuál, 1999, 69 000 Kč“
2 - Text inzerátu (pouze soukromý prodej)
a) typ
b) motorizace – nejlépe přímo konkrétní označení motoru (např B5234T3)
c) výkon (kW nebo HP, nejlépe obojí)
d) rok výroby (případně datum uvedení do provozu – pokud se liší, nebo modelový rok)
e) najeté km (zdůraznit, zda se jedná o tachometrové nebo skutečné, ověřené)
f) výbava vozidla (pokud možno co nejpodrobněji)
g) servisní knížka (ano/ne/ano, ale vedená pouze do...)
h) historie vozu (bourané/nebourané, servisováno kde, kolikátý majitel, provedené opravy, koupeno kde/dovezeno odkud)
i) současný stav a předpokládané investice (kdy se mají dělat rozvody, stav brzd, spojky, olej v automatu), zmínit vylepšení, modifikace a jiné
j) pneu (jsou v TP, rozměry/výrobce/mm, letní/zimní/oboje, plechy/alu(typ))
3 - foto co nejvíc nahrát sem nebo odkaz na ně – nutné! (exteriér, interiér, motor)
4 - cena, nutné! inzeráty bez ceny (cena dohodou, nejvyšší nabídce apod.) mohou být bez upozornění smazány!!!
5 - kde je auto k vidění (pokud je místo odlišné od bydliště v profilu) !!!
6 - ekodaň, je zaplacena či ne, nebo se netýká, (zápis ve velkém techničáku, TP), v případě nezaplacení normu opsat z TP (řádek V.9).
7- kontakt! Uveďte ideálně telefon, je to nejrychlejší způsob jednání.
8- v případě, že dojde k prodeji, napíše prodávající poslední příspěvek "PRODÁNO". Vyhnete se zbytečným dotazům k dávno prodaným vozidlům a zájemcům o koupi ušetří čtení, psaní, volání. NEMAZAT text inzerátu!
- Autor
- Zpráva
-
850 Turbo wagon AUT 1995
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Volvo C303 TGB111C r.v. 1976
Volvo 740 B230F manual r.v. 1988 "Nilsson hearse"
Volvo 740 B230FT automat r.v. 1989
Volvo 850 turbo 1995 automat r.v. 1995
Volvo C303 TGB111C r.v. 1976