Spring Classic - 18. dubna 2026
- Autor
- Zpráva
-
- Radní
- Vůz: V70XC & 2x 240
x 2
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Radní
- Vůz: V70XC & 2x 240
x 2
Tak tady je fotoreportáž. Hezké počasí mě vytáhlo na malý výlet do Blatné. K místnímu zámku mám dost osobní vztah.
Jako místo první zastávky jsem vybral ves Paštiky, několik kilometrů severně od Blatné.
Zaujali jsme pozice v jedný takový nepřehledný zatáčce a s dalším fotografem s koženou brašnou na motorce jsme čekali na průjezd první posádky.
Jako první jsme očekávali Krajníkovi s Jaguarem XK 120, ti však měli malé zpoždění. S jejich dalším veteránem, Volvem P36 Carioca z roku 1935 se pravidelně zúčastňují 1000 mil československých a byli i na srazu VolvoKlubu.
Za několik minut okolo nás prosvištěli tak, že jsem je málem nestačil ani vyfotografovat.
Další posádky následovaly v rychlém sledu.
Potom jsem se přesunul k zámku, jehož nádvoří bylo přeplněné veterány.
Další posádky čekali před zámkem, až se uvnitř uvolní nějaké místo.
Jsem rád, že jsem akci připomněl díky fóru Spyovi, a tak jsme si pěkně překáželi při fotografování.
Po obědě bylo na čase vydat se zpět domů.
Po cestě jsem sledoval spoustu zajímavých aut ještě daleko za Blatnou.
Veškeré fotografie si lze prohlédnout ZDE:
Jako místo první zastávky jsem vybral ves Paštiky, několik kilometrů severně od Blatné.
Zaujali jsme pozice v jedný takový nepřehledný zatáčce a s dalším fotografem s koženou brašnou na motorce jsme čekali na průjezd první posádky.
Jako první jsme očekávali Krajníkovi s Jaguarem XK 120, ti však měli malé zpoždění. S jejich dalším veteránem, Volvem P36 Carioca z roku 1935 se pravidelně zúčastňují 1000 mil československých a byli i na srazu VolvoKlubu.
Za několik minut okolo nás prosvištěli tak, že jsem je málem nestačil ani vyfotografovat.
Další posádky následovaly v rychlém sledu.
Potom jsem se přesunul k zámku, jehož nádvoří bylo přeplněné veterány.
Další posádky čekali před zámkem, až se uvnitř uvolní nějaké místo.
Jsem rád, že jsem akci připomněl díky fóru Spyovi, a tak jsme si pěkně překáželi při fotografování.
Po obědě bylo na čase vydat se zpět domů.
Po cestě jsem sledoval spoustu zajímavých aut ještě daleko za Blatnou.
Veškeré fotografie si lze prohlédnout ZDE:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.