Volvo xc70 08 p3 jaká kola? Jiné označení problém?
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo xc70
Ahoj. Jsme tři kámoši a máme stejná auta. Ty dva ostatní mají 18tky a já kola pořád 16. Chtěl bych taky 18. Měl bych mít na autě podle TP toto 7,5J X 18 ET55 63,4mm
A je mi nabízeno 7,5J x 18 ET 50,5 63,4mm
Na autě mám teď 16tky a ty mají 7,5J ET 50 63,4mm
Kola co mám na autě jsou original Volvo a disky co chci na auto 18tky jsou též original Volvo. Bude problém na technické když to není v TP? Rozměr pneu by byl podle TP na těch 18tkách.
A je mi nabízeno 7,5J x 18 ET 50,5 63,4mm
Na autě mám teď 16tky a ty mají 7,5J ET 50 63,4mm
Kola co mám na autě jsou original Volvo a disky co chci na auto 18tky jsou též original Volvo. Bude problém na technické když to není v TP? Rozměr pneu by byl podle TP na těch 18tkách.
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Bílý
Druha pulka dotazu mi neni uz v te zmeti uplne jasna.
Je to ale uplne jedno, protoze na aute bude problem se vsim co neni explicitne naprosto presne uvedeno v TP
S ohledem na to,ze nabizene kola maji ale jen jine Et, tak pokud toto ET nebude na paprsku kola zevnitr jasne citelne a jina kolo splnuje prumer a pneumatika veskere indexy a rozmery, domnivam se, ze je pro ne nemozne ti napsat zavadu. Museli by naprosto nade vsi pochybnost prokazat, ze to kolo ma jine ET, coz se meri dost spatne. Verim, ze v takovem pripade, by ti STK normalne dali
V praxi se na STK daji treba nasadit ty R16. Rovnez NENI pravda, ze pojistovna odmita plneni u nehody, pokud ma auto fyzicky nezapsane kola. Maximalne se krati a co jsem se bavil s likvidatorem, tak rikal,ze kratili max o 10%
A nekdy (slusna stk toto sdeli) to "na aute" v technickych informacich "zapsane" je, ale v technicaku ne. Pripadne pokud je k autu, tqk v COC listu se podivat
Edit : ja jsem takhle stravil asi pred 7 lety na stk o 20minut navic, chteli me vyhodit za nezapsane kola, lezlo to trochu ven a bylo evidentni, ze to asi nebude original, ale protoze mi to nemohli dokazat a na paprsku ET nebylo, pohoreli chlapci...a vse ostatni bylo uplne OK
Je to ale uplne jedno, protoze na aute bude problem se vsim co neni explicitne naprosto presne uvedeno v TP
S ohledem na to,ze nabizene kola maji ale jen jine Et, tak pokud toto ET nebude na paprsku kola zevnitr jasne citelne a jina kolo splnuje prumer a pneumatika veskere indexy a rozmery, domnivam se, ze je pro ne nemozne ti napsat zavadu. Museli by naprosto nade vsi pochybnost prokazat, ze to kolo ma jine ET, coz se meri dost spatne. Verim, ze v takovem pripade, by ti STK normalne dali
V praxi se na STK daji treba nasadit ty R16. Rovnez NENI pravda, ze pojistovna odmita plneni u nehody, pokud ma auto fyzicky nezapsane kola. Maximalne se krati a co jsem se bavil s likvidatorem, tak rikal,ze kratili max o 10%
A nekdy (slusna stk toto sdeli) to "na aute" v technickych informacich "zapsane" je, ale v technicaku ne. Pripadne pokud je k autu, tqk v COC listu se podivat
Edit : ja jsem takhle stravil asi pred 7 lety na stk o 20minut navic, chteli me vyhodit za nezapsane kola, lezlo to trochu ven a bylo evidentni, ze to asi nebude original, ale protoze mi to nemohli dokazat a na paprsku ET nebylo, pohoreli chlapci...a vse ostatni bylo uplne OK
-
Vysvětlím tedy druhou půlku dotazu.
Nyní na autě jsou original VOLVO 16tky s rozměrem v techničáku.
A 18tky které nemám a mají jiné ET a hodlám koupit jsou taky original VOLVO
Tím jsem myslel,že to není třeba značka RONAL ATD....
Nyní na autě jsou original VOLVO 16tky s rozměrem v techničáku.
A 18tky které nemám a mají jiné ET a hodlám koupit jsou taky original VOLVO
Tím jsem myslel,že to není třeba značka RONAL ATD....
-
- Sponzor fóra
To neni to co jsem myslel. Ale to je jedno.
Znacka je irelevantni, ale malicko to muze pomoci u obhajovani. Dulezity je ovsem jen ten spravny udaj na aute = to, co je v technicaku.
Znacka je irelevantni, ale malicko to muze pomoci u obhajovani. Dulezity je ovsem jen ten spravny udaj na aute = to, co je v technicaku.
-
Tam je přesně to co jsem psal o těch 16 tkách
Ale zase když se to tak vezme tak v TP u 16tek je ET50 a u 1tek je ET55
Takže ty nová kola jsou mezi těmihle ET
Není to třeba ET 44 nebo tak mimo ty tolerance
Přidáno za 5 minut 56 sekund:
Ale zase když se to tak vezme tak v TP u 16tek je ET50 a u 18tek je ET55
Ale zase když se to tak vezme tak v TP u 16tek je ET50 a u 1tek je ET55
Přidáno za 5 minut 56 sekund:
Tam je přesně to co jsem psal o těch 16 tkáchjirka87 píše: 31 bře 2026 19:40 To neni to co jsem myslel. Ale to je jedno.
Ale zase když se to tak vezme tak v TP u 16tek je ET50 a u 18tek je ET55
-
- Sponzor fóra
Proc tady porad a porad zminujes 16 a jejich ET?
Chces nasadit R18,tak proc se tady tocis na nejakem ET uplne jinych kol?
Ja se fakt snazim, ale ty si to proste nechces nechat vysvetlit. Ty mas asi furt dojem,ze kdyz se to ET blizi tomu,co mas na aute, ze to muze byt
Tak si precti jeste jednou vyse napsane...
Chces nasadit R18,tak proc se tady tocis na nejakem ET uplne jinych kol?
Ja se fakt snazim, ale ty si to proste nechces nechat vysvetlit. Ty mas asi furt dojem,ze kdyz se to ET blizi tomu,co mas na aute, ze to muze byt
Tak si precti jeste jednou vyse napsane...
-
Ale já tvou odpověď beru. Já jsem v pohodě. Nechápu proč se rozčiluješ. Zbytečně 
-
- Sponzor fóra
Odpovidam maximalne slusne a naprosto se nerozciluju.
Snazim se v klidu poradit i presto, ze toto je naprosto banalni vec snadno zjistitelna JEDNIM telefonatem na Stk, nebo dotazem na googlu. Ale nyni vidim,ze jsem nemel psat radeji nic.
Kdybych se rozciloval, napisu ti "UTFG!!!!!"...Misto toho jsem se snazil pomerne obsahle vysvetlit.
Snazim se v klidu poradit i presto, ze toto je naprosto banalni vec snadno zjistitelna JEDNIM telefonatem na Stk, nebo dotazem na googlu. Ale nyni vidim,ze jsem nemel psat radeji nic.
Kdybych se rozciloval, napisu ti "UTFG!!!!!"...Misto toho jsem se snazil pomerne obsahle vysvetlit.
-
Řeknu ti to takhle. Než někde něco napíšu. Tak vždy použiju google a umělou inteligenci. Bohužel ani první a ani druhé nedokáže popsat zkušenosti majitelů té či oné značky aut co to třeba někdo řešil a jak právě dopadnul. Třeba na policii stk atd. Ale v jednom stebou souhlasím. Tvé komentáře jsi radši psát neměl. Tím myslím ty poslední. Klid z nich doslova září....
-
- Sponzor fóra
Snazil jsem se. Popsal jsem ti i realnou zkusenost, ikdyz trochu starsi.
A hledal jsi rozhodne bud malo, nebo spatne. Protoze samozrejme je to caste tema a resi to lidi hodne.
A tim tedy koncim, protoze ty si i tohle nejak otocis proti sobe. Proste si zavolej na STK a nemusis resit moje nazory a domnenky, tam ti zodpovi vse presne dle aktualni platne legislativy...bez domnenek a zcela presne.
Tady kdyz budes rolovat dolu, najdes spoustu veci vcetne odbornych clanku, ale prave i diskuzi lidi. K tomu uz neni co dodavat, pokud se tedy nechces s nekym na tomto relativne jednoduchem tematu tocit.
Proste si kola bud nechas zapsat, nebo to risknes.
https://www.google.com/search?q=jine+et+na+stk&oq=jine+et+na+stk&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQABjvBTIHCAIQABjvBTIHCAMQABjvBTIHCAQQABjvBdIBCDI5NDNqMGo3qAIUsAIB8QWenA8edWKwEPEFnpwPHnVisBA&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
A hledal jsi rozhodne bud malo, nebo spatne. Protoze samozrejme je to caste tema a resi to lidi hodne.
A tim tedy koncim, protoze ty si i tohle nejak otocis proti sobe. Proste si zavolej na STK a nemusis resit moje nazory a domnenky, tam ti zodpovi vse presne dle aktualni platne legislativy...bez domnenek a zcela presne.
Tady kdyz budes rolovat dolu, najdes spoustu veci vcetne odbornych clanku, ale prave i diskuzi lidi. K tomu uz neni co dodavat, pokud se tedy nechces s nekym na tomto relativne jednoduchem tematu tocit.
Proste si kola bud nechas zapsat, nebo to risknes.
https://www.google.com/search?q=jine+et+na+stk&oq=jine+et+na+stk&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQABjvBTIHCAIQABjvBTIHCAMQABjvBTIHCAQQABjvBdIBCDI5NDNqMGo3qAIUsAIB8QWenA8edWKwEPEFnpwPHnVisBA&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Jak děcka.
Dej tam rozměry podle TP a budeš mit klid..
Ty co chceš jsou na SPA
Ty co chceš jsou na SPA
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
Viz Kuba...
Na druhou stranu ET na kolešch je většinou psaný zevnitř na paprsku, což je krytý brzdama, takže na STK by se musel fakt snažit to přečíst nějakym endoskopem apod...
Na druhou stranu ET na kolešch je většinou psaný zevnitř na paprsku, což je krytý brzdama, takže na STK by se musel fakt snažit to přečíst nějakym endoskopem apod...
-
- Vůz: C-Classe 3,5 V6 2011
Když jsem to řešil před dvěma lety, tak jsem se dočetl, že se ET v nějakém mírném rozsahu lišit může. Ovšem zákon jsem nestudoval. Mám jiné ET u zimních kol, protože správný disky jsem nemohl splašit. Neřešit blbosti, když to viditelně nečumí.
-
Já bych podle tp chtěl Jenže to už je lepší vsadit sportku. A co se týče toho blba co začal bejt příjemnej jak trn v oku jen kvůli tomu,že se svou inteligencí nepochopil komentář tak ten už nic nepřečte.Jakub Svoboda píše: 01 dub 2026 20:25 Jak děcka.![]()
Ty co chceš jsou na SPA
-
- Vůz: 3x s60 MY07 (D5 m66, 2,5T awd, D5 aut)
Pokud se určitý rozměr kol na daný model vozu oficiálně montoval, Volvo je schopný ho do TP dopsat. Když jsem potřeboval schválit rozměr, o kterém jsem věděl, že je homologovaný, šel jsem do Volva a za poplatek asi 2050 Kč mi dopsali přibližně 15 různých variant =D. Pokud rozměr oficiálně neexistuje z fabriky a chceš mít vše v pořádku, zbývá buď oficiální cesta přes zkušebnu, nebo pilníkem a rázničkou
... osobně se mi ale na et koukal zatím jen třmen, který dřel o disk 
-
Disky jsou original volvo. No teď to řešit nebudu. Stejně už zase nejsou prachy. Ale pořád pokoukávám. Jinak ty disky co chci jsem zrovna včera viděl na xc90. Vypadaly dobře.