Aby to nezapadlo...
Měrka motorového oleje.
https://www.thingiverse.com/thing:4761299/comments
3D modely/tisk
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
3D modely/tisk
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
V70 2,5 TDI automat, 1999 "pracant", chip 125kW EGR off, cooler Do88 Bylo - V70 T5 176kW automat 1998 "Black", úpravy, chip Profituning 227kW
C70 cabrio 2,4T 147kW automat 2003 "Green", úpravy, chip ST2 175kW
V70R 184kW automat 1999 "Modřina"
V70 2,5 TDI automat, 2000 "Dunkelrot" EGR off, úpravy, chip Profituning 160 kW
V70 2,5 TDI automat, 1999 "pracant", chip 125kW EGR off, cooler Do88 Bylo - V70 T5 176kW automat 1998 "Black", úpravy, chip Profituning 227kW
-
- Vůz: V70
3D modely/tisk
Zkoušel nějaké jednoduché tisky pro V70. Mám tu piny a pojistky masky k P80:
Tlačítko automatu na P80:
Nějaký ten kýčovitý nápis (vím, že patří na 240, ale mám bílé auto a tak nějak se mi to k tomu hodí)
A záslepka na díru po stěrači, než ho zprovozním
Tlačítko automatu na P80:
Nějaký ten kýčovitý nápis (vím, že patří na 240, ale mám bílé auto a tak nějak se mi to k tomu hodí)
A záslepka na díru po stěrači, než ho zprovozním
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
3D modely/tisk
To tu nesmíš jen machrovat, ale i nasdílet výkresy 
-
- Vůz: Volvo 945 B200FT M46 1993( sněhurka)
3D modely/tisk
Vymodeloval jsem si přípravek pro aretaci klikové hřídele REDBLOCKu, výkres jsem našel někde na zahraničních forech v palcích. Slouží to hlavně jako mustr pro svařovaní
, člověk se líp cítí když to může k něčemu přiložit 
Třeba někomu poslouží
https://www.printables.com/model/1665097-b230-crankshaft-pulley-holder-tool/files
Třeba někomu poslouží
https://www.printables.com/model/1665097-b230-crankshaft-pulley-holder-tool/files
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Bílý
3D modely/tisk
Dotaz na mistnaky - pokud je to nevhodne v tomto vlakne, poprosil bych asi moderatory, at to presunou.
Chci prvni 3d tiskarnu. Odmitam uz byt zavisly na druhych, financne se to dnes uz ani nevyplati. Nakoukal jsem neco a muj stavajici nazor a prosba o radu je zhruba tato + tedy vysvetleni co a proc chci.
Po prvotnim nastaveni a rozhybani bude tiskarna presunuta mimo domov a musi byt mozne tisknout naprosto uplne offline. U z toho duvodu jsem vyradil Bambu Lab.
Velkou roli hraje u me udrzitelnost, dlouhovekost a jednoduchost tisku a obsluhy. Nemam cas a chut resit kraviny. Chci tisknout v podstate stejne snadno jako na papir, coz uz by dnes melo prakticky fungovat
Po zrale uvaze jsem naklonen i pres vyhodnou cenu u Creality asi pouze 1barevnemu tisku - necham se ale zviklat.
Tisknout budu prevazne hovadiny, drobne veci. Drzaky, atypicke podlozky, veci na modelareni apod. PLA, PETG a Vyjimecne asi neco z toho carbon filamentu pro pevnost, kde vim,ze musim mit kalenou trysku.
Rozhoduju se mezi :
Creality K2 / K2 Kombo = Alza = 12 respektive 15tis
Prusa Core One+ = cca 25 000kc a jeste ji sestavovat (lidi rikaji cca 10hodin prace, to je uplne sileny a sestavena je o 8K drazsi)
Mam moznost odpoctu DPH. Nechci s tiskarnou bojovat a furt neco resit. Creality pry tiskne dobre, BambuLab lepe a Prusa nejlepe.
Podpora u Creality je pry mizerna a hodne zavisla na komunite. Kdybych chtel multicolor, tak asi fakt Creality, protoze 15tis a mas multicolor...
Dekuji za pripadne konstruktivni rady. Kazdy nekdy zacinal a nemuzu vedet vsechno.
Mam cas, nepotrebuju ro rozhodnout, ale nerad se ve vecech placam pul roku
Chci prvni 3d tiskarnu. Odmitam uz byt zavisly na druhych, financne se to dnes uz ani nevyplati. Nakoukal jsem neco a muj stavajici nazor a prosba o radu je zhruba tato + tedy vysvetleni co a proc chci.
Po prvotnim nastaveni a rozhybani bude tiskarna presunuta mimo domov a musi byt mozne tisknout naprosto uplne offline. U z toho duvodu jsem vyradil Bambu Lab.
Velkou roli hraje u me udrzitelnost, dlouhovekost a jednoduchost tisku a obsluhy. Nemam cas a chut resit kraviny. Chci tisknout v podstate stejne snadno jako na papir, coz uz by dnes melo prakticky fungovat
Po zrale uvaze jsem naklonen i pres vyhodnou cenu u Creality asi pouze 1barevnemu tisku - necham se ale zviklat.
Tisknout budu prevazne hovadiny, drobne veci. Drzaky, atypicke podlozky, veci na modelareni apod. PLA, PETG a Vyjimecne asi neco z toho carbon filamentu pro pevnost, kde vim,ze musim mit kalenou trysku.
Rozhoduju se mezi :
Creality K2 / K2 Kombo = Alza = 12 respektive 15tis
Prusa Core One+ = cca 25 000kc a jeste ji sestavovat (lidi rikaji cca 10hodin prace, to je uplne sileny a sestavena je o 8K drazsi)
Mam moznost odpoctu DPH. Nechci s tiskarnou bojovat a furt neco resit. Creality pry tiskne dobre, BambuLab lepe a Prusa nejlepe.
Podpora u Creality je pry mizerna a hodne zavisla na komunite. Kdybych chtel multicolor, tak asi fakt Creality, protoze 15tis a mas multicolor...
Dekuji za pripadne konstruktivni rady. Kazdy nekdy zacinal a nemuzu vedet vsechno.
Mam cas, nepotrebuju ro rozhodnout, ale nerad se ve vecech placam pul roku
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
3D modely/tisk
V práci jedeme Průšu, mam tu MK3s a MK4. Jednou jsem si jí nastavil a od tý doby jen tisknu, ale tisknu totální blbosti, kde na ničem moc nezáleží. Co sme koupili před 2 lety to MK4, tak jsem se na ní ještě nedonutil přesedlat, musel bych to naštudovat... ostatní kolegové jedou jen na ní, takže mi ta MK3s v podstatě zbyla jen pro mě 
Když potřebuju něco lepšího než PLA, tak somruju jinde, aby mi to vytiskli, nebo u kolegů, co mi to pustí na MK4. Jsem línej se to učit.
Tím chci říct, že o žádných ostatních značkách nevím vůbec nic, ale že Průša jede dobře a spolehlivě, pokud se naučíš finty, jak donutit tisk držet na podložce, ale to bude asi všude stejný. Jediný problémy, co máme, když tiskneme speciálními vlákny (PVDF) a zalepuje se tryska, ale to se tě týkat nebude.
Jo a je to kompletně offline, dokonce to online ani nejde (u tech našich).
Když potřebuju něco lepšího než PLA, tak somruju jinde, aby mi to vytiskli, nebo u kolegů, co mi to pustí na MK4. Jsem línej se to učit.
Tím chci říct, že o žádných ostatních značkách nevím vůbec nic, ale že Průša jede dobře a spolehlivě, pokud se naučíš finty, jak donutit tisk držet na podložce, ale to bude asi všude stejný. Jediný problémy, co máme, když tiskneme speciálními vlákny (PVDF) a zalepuje se tryska, ale to se tě týkat nebude.
Jo a je to kompletně offline, dokonce to online ani nejde (u tech našich).
-
3D modely/tisk
Na tvém miste bych určitě bral Prusu, ono ta cenovka je vysoká, ale jestli začínáš a zkrátka nevíš, tak jejich podpora a návody ti usnadní život. Dlouhověkost ve smyslu bez servisu/oprav/uprav u ostatních značek dost narážíš a budeš brouzdat 1/2 dne přes fora a ytb videa
Vlastní složení jen doporučuji, člověk aspoň vidí jak co chodí….
Mimochodem zjistil bych si jak je na tom multicolor, tuším že se mají touhle dobou vytasit s nejakou novinkou.
A jestli cestou cena/vykon tak QIDI tiskarny jedou pecky. Ale do začátku bude všechno mino Prusu a Bambulab voser
Vlastní složení jen doporučuji, člověk aspoň vidí jak co chodí….
Mimochodem zjistil bych si jak je na tom multicolor, tuším že se mají touhle dobou vytasit s nejakou novinkou.
A jestli cestou cena/vykon tak QIDI tiskarny jedou pecky. Ale do začátku bude všechno mino Prusu a Bambulab voser
-
- Sponzor fóra
3D modely/tisk
Dekuji.
Ja ten multicolor asi nepotrebuji. Jenze ja to znam. Kamos si koupil za 10 dron a mlati se do hlavy, ze nevzal vetsi. Je to jako se vsim.
Creality K2 kombo = mumticolor = cca 15tis
Bambulab p2s kombo = multicolor = cca 21tis
PrusaCore bez multicoloru je 25 a ocekavam,ze prave ta novinka ktera se nevi kdy bude, tak jakmile dorazi, bude cca za priplatek 12tis..min to podle me nebude, coz vlastne tu cenu vyzene na zhruba 35-37tis a to uz u sebe ani neospravedlnim. Prusa aktualne nejake reseni za 9tis ma, ale pry to nefunguje dobre.
Mozna by bylo na miste zvolit toho Prusu, naucit se v tom delat a casem treba az ten multicolor zlevni,tak to dokoupit, ale i tak to bude 2nasobek ceny Ciny a bazarovou nechci.
Zacinam chapat, proc ma tolik lidi BambuLab. Ja jsem od toho ranniho prispevku zde jeste neco nakoukal a jako Creality dobry, ale to je asi fakt spis pro lidi co jim nevadi se v tom obcas stourat a resit trable a shanet pokoutne dily a rady...
Na druhou stranu mam VIP ucet na Alze a tam jsou reklamace otazkou lusknuti prstu a zatim 100% zakaznicka spokojenost teda.
Jinymi slovy neumim se rozhodnout
Ja ten multicolor asi nepotrebuji. Jenze ja to znam. Kamos si koupil za 10 dron a mlati se do hlavy, ze nevzal vetsi. Je to jako se vsim.
Creality K2 kombo = mumticolor = cca 15tis
Bambulab p2s kombo = multicolor = cca 21tis
PrusaCore bez multicoloru je 25 a ocekavam,ze prave ta novinka ktera se nevi kdy bude, tak jakmile dorazi, bude cca za priplatek 12tis..min to podle me nebude, coz vlastne tu cenu vyzene na zhruba 35-37tis a to uz u sebe ani neospravedlnim. Prusa aktualne nejake reseni za 9tis ma, ale pry to nefunguje dobre.
Mozna by bylo na miste zvolit toho Prusu, naucit se v tom delat a casem treba az ten multicolor zlevni,tak to dokoupit, ale i tak to bude 2nasobek ceny Ciny a bazarovou nechci.
Zacinam chapat, proc ma tolik lidi BambuLab. Ja jsem od toho ranniho prispevku zde jeste neco nakoukal a jako Creality dobry, ale to je asi fakt spis pro lidi co jim nevadi se v tom obcas stourat a resit trable a shanet pokoutne dily a rady...
Na druhou stranu mam VIP ucet na Alze a tam jsou reklamace otazkou lusknuti prstu a zatim 100% zakaznicka spokojenost teda.
Jinymi slovy neumim se rozhodnout
-
3D modely/tisk
Ja to neřešil, ale ty bambulab serie “A” by mozna na voťuk byla cesta, zkus se zaměřit na to jak obejit připojení k netu. Určite to pujde nejak obejit a za 4-5k tuším co se prodává holá A1 mini mi to přijde fér.
Přičemž by šlo určitě i P2S, ale to už opravdu nevim co a jak.
Přičemž by šlo určitě i P2S, ale to už opravdu nevim co a jak.
-
- Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06
3D modely/tisk
máme v práci taky 4ks MK3S, tiskneme na tom PLA nebo PETG, pokud koupíš lepší trysku, jde i ten karbon
tiskne to v podstatě pořád, vozí se to na výjezdy, pokud se nepopletou filamenty, tak to jede bez nějaké zásadní údržby, samozřejmě občas je dobré dát to na servis, při naší vytíženosti cca 1x ročně...
tiskne to v podstatě pořád, vozí se to na výjezdy, pokud se nepopletou filamenty, tak to jede bez nějaké zásadní údržby, samozřejmě občas je dobré dát to na servis, při naší vytíženosti cca 1x ročně...
-
- Sponzor fóra
3D modely/tisk
Co se tam v zasade da servisovat z hlediska prevence? Jakoze vymenite treba remen, promazou se pojezdy, nebo neco vic?
Jsem nerozhodnej. Pomohlo by mi vedet co by mel stat ten vynalez od Prusi na ten multicolor - alespon v radech...
Kdyby na to doslo, aby clovek vedel
Jsem nerozhodnej. Pomohlo by mi vedet co by mel stat ten vynalez od Prusi na ten multicolor - alespon v radech...
-
- Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06
3D modely/tisk
většinou se mění celý extruder, protože se ucpe tak, že je lepší nový
občas nějaké to čidlo, nebo zlomený kabel za ty roky
řemeny ani vedení se zatím neměnilo, nebo ne preventivně
občas nějaké to čidlo, nebo zlomený kabel za ty roky
řemeny ani vedení se zatím neměnilo, nebo ne preventivně