Pravidla fóra
PRODEJ AUTA
1 - Nadpis topiku – soukromý prodej příklad: „Pro: C70, 2,3 T5, 177 kW, manuál, 1999, 69 000 Kč“
2 - Text inzerátu (pouze soukromý prodej)
a) typ
b) motorizace – nejlépe přímo konkrétní označení motoru (např B5234T3)
c) výkon (kW nebo HP, nejlépe obojí)
d) rok výroby (případně datum uvedení do provozu – pokud se liší, nebo modelový rok)
e) najeté km (zdůraznit, zda se jedná o tachometrové nebo skutečné, ověřené)
f) výbava vozidla (pokud možno co nejpodrobněji)
g) servisní knížka (ano/ne/ano, ale vedená pouze do...)
h) historie vozu (bourané/nebourané, servisováno kde, kolikátý majitel, provedené opravy, koupeno kde/dovezeno odkud)
i) současný stav a předpokládané investice (kdy se mají dělat rozvody, stav brzd, spojky, olej v automatu), zmínit vylepšení, modifikace a jiné
j) pneu (jsou v TP, rozměry/výrobce/mm, letní/zimní/oboje, plechy/alu(typ))
3 - foto co nejvíc nahrát sem nebo odkaz na ně – nutné! (exteriér, interiér, motor)
4 - cena, nutné! inzeráty bez ceny (cena dohodou, nejvyšší nabídce apod.) mohou být bez upozornění smazány!!!
5 - kde je auto k vidění (pokud je místo odlišné od bydliště v profilu) !!!
6 - ekodaň, je zaplacena či ne, nebo se netýká, (zápis ve velkém techničáku, TP), v případě nezaplacení normu opsat z TP (řádek V.9).
7- kontakt! Uveďte ideálně telefon, je to nejrychlejší způsob jednání.
8- v případě, že dojde k prodeji, napíše prodávající poslední příspěvek "PRODÁNO". Vyhnete se zbytečným dotazům k dávno prodaným vozidlům a zájemcům o koupi ušetří čtení, psaní, volání. NEMAZAT text inzerátu!
Se nediv, je nás víc, kdo pošilhaváme po nabíjecím autíčku, nicméně vidím to obdobně jako za covidu, byl zájem o chaty a chalupy, jak krize opadla, tak zájem splasknul, takže prodáváš v nevhodnou dobu, zvláště jak ČT zveřejňuje současné trendy. To i lidé co osévají zahrádky, sťříhají stromky na zahrádce, zbystří pozornost zda EV nebo starší spalovák. Jindy by zůstali při spokojené nevědomosti u spalováku.
Naše společnost se nechá hodně unášet trendy a reklamou byť nechtěnou.
Bych se nedivil, kdyby i v autorizáku nebo áčkách tě stáhli na výkupní ceně, se zdůvodněním, pane nyní je úplně jiná doba než před měsícem a půl.
_________________ bylo-nebylo: skoda, Trabant, Dacia 1300, Lada 1300, Fiat Croma turbo i.e., Lancia k 2.0t 162 kw, Ford, CLK,
je LR Evoque, sen a představu dalšího vozu mám, ale garáž je malá :(
Mám rád sarkasmus blokáda Hormuzského průlivu je klíčová i pro vývoz LNG. Tohle jde přeci ruku v ruce se silovou elektřinou. Ekonomická provázanost ropy, plynu a elektřiny je v dnešní době prakticky neoddělitelná
_________________ V 70 B5244 T5, AWD, MY 07' HILTON TUNING stage 3 + úpravy
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG
Je mi líto, že se tak kvalitní auto nedá prodat, ale vidím tam několik detailů, které mohou případným zájemcům vadit:
- nafoceno nevyčištěné auto se zaprášeným interiérem a motorem
- barevná kombinace také nemusí každému sedět - já osobně all black nemusím
- na trhu již jsou verze MY 22 a mladší, v podstatně větším výkonu a dojezdu, s novější verzí ERAD
A cele me okoli to vidi presne naopak. Mam kolem sebe i lidi, kteri si trvaji na tom,ze jakmile je auto nablyskane, vyfocene dobrym fotakem apos,tak je to dokonce odrazuje.
Ja pisu dlouhe inzeraty. Hodne fotek, obsahle informace, aby mi nikdo nevolal s nesmyslnymi dotazy. 80% lidi mi vzdy reklo,ze to nikdo cist nebude . Aha...takze cist to nebudou, ale pak volaji,zeptaji se, ja odpovim a uz je nikdy neslysim..
Hajnej - nektere veci se prodavaji dlouho. Neda se nic delat, je to hodnr zvlastni auto a tomu odpovida ne-zajem. Mas to napsane dobre. Kde vsude inzerujes?
A me se pak lidi divi, ze premyslim co koupim, abych pak nemel problem prodat...Jeden zde z fora mi kdysi mi rekl : "prece kdyz kupuju auto, tak abych s nim jezdil a ne ho prodaval!"
No...a tady je dukaz ze i toje dulezite. Clovek chce prodat. Ne prodavat
quaero píše: dnes, 18:21
MY22 sice na trhu jsou, ale za trochu jiné peníze....
To je pravda, ale já jsem tím mínil něco jiného: současná auta s moderními pohonnými řetězci se překotně rychle vyvíjejí a modernizují a ta trochu starší bleskově morálně i technicky zastarávají a raketově klesají na ceně a cílová skupina středně solventních potenciálních kupců má strach si je kupovat (hlavně EV a PHEV). Myslím ojetá auta.
Souhlasím, až na tu závorku. Nevím jak to vidí většina solventních potenciálních kupců, ale já osobně vidím PHEV nebo EV jako menší riziko než moderní ojetý diesel.
Dá se říci, že technický vývoj dieslů je téměř vyčerpán (třeba něčím ještě překvapí) a největší rizika ojetých dieslů jsou známa a jsou spojena se systémy čištění spalin, nevhodným stylem provozu a zanedbanou údržbou. Pokud si někdo troufne tato rizika co nejvíce eliminovat, má i přiměřeně ojetý diesel ještě co nabídnout.
Mně osobně je barva +- jedno, ale u auta za které dám dost peněz chci nejlépe nekožené sedačky, ve kterých člověk neklouže, a B&W, což je prostě pro mě zážitek a radost ze života . Ale takové auto se těžko shání, protože právě všichni chtějí ty kožené sedačky