Výstava, kterou rozhodně navštívím.
Böhmerland nebo Čechie. Nejdelší motocykl na světě
Böhmerland nebo Čechie. Nejdelší motocykl na světě - NTM Praha 7. 11. 2025 - 22. 3. 2026
- Autor
- Zpráva
-
- Radní
- Vůz: V70XC & 2x 240
x 2
Böhmerland nebo Čechie. Nejdelší motocykl na světě - NTM Praha 7. 11. 2025 - 22. 3. 2026
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vůz: Volvo 940 Turbo 1996
Vyráběly se zde u nás na severu, nejprve v Krásné Lípě, později potom v Kunraticích u Šluknova. Můj děda měl kdysi statek v Kunraticích a my jako caparti trávili douhé chvíle průzkumem stodoly a půdy. Našli jsme tehdy nějaké karburátory a drobnosti. Děda prý s jednou Čechyií oral na poli. Jsou to zajímavé stroje. Albin Liebisch v některých ohledech předběhl svou dobu. Například hliníková litá kola měl u motocyklu snad jako první na světě.
-
- Radní
x 2
Děkuji za vzpomínku, doplnění a potvrzuji prvenství v litých kolech. 
-
- Radní
x 2
Dnes jsem konečně výstavu viděl a můžu jí jen doporučit.
Zajímavé exponáty byly i ve vitrínách.
Ukázky používaných kol a jejich srovnání kolem tehdejšího závodního automobilu.
Model Čechie který troubí, vydává zvuky motoru a má originální svěltomet, který svítí.
Ale hlavně má sloužit k vyzkoušení, jak nepohodlně se na Čechii sedí.
Mě se na ní sedělo dobře.
Výstavu je dobré navštívit hned ráno, kolem jedenácté už zde bylo dost plno. Trvání výstavy je prodlouženo do 29. března!
Aby byl výčet Čechií úplný, nesmí se zapomenout na tu, která je součástí stálé expozice.
Z té nutné zmínit Tatru 87 Hanzelky a Zikmunda a Mercedes W154 Rudolfa Caraccioly.
Všechny fotografie plus popisky je možné prohlédnout si ZDE:
Zajímavé exponáty byly i ve vitrínách.
Ukázky používaných kol a jejich srovnání kolem tehdejšího závodního automobilu.
Model Čechie který troubí, vydává zvuky motoru a má originální svěltomet, který svítí.
Ale hlavně má sloužit k vyzkoušení, jak nepohodlně se na Čechii sedí.
Mě se na ní sedělo dobře.
Výstavu je dobré navštívit hned ráno, kolem jedenácté už zde bylo dost plno. Trvání výstavy je prodlouženo do 29. března!
Aby byl výčet Čechií úplný, nesmí se zapomenout na tu, která je součástí stálé expozice.
Z té nutné zmínit Tatru 87 Hanzelky a Zikmunda a Mercedes W154 Rudolfa Caraccioly.
Všechny fotografie plus popisky je možné prohlédnout si ZDE:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Člen VK
- Vůz: 760 B280F + AW71 '89
x 1
Díky za upozornění, úplně jsem zapomněl že už má končit. Třeba se tam ještě v týdnu stihnu otočit...