XC60 vs Passat b9
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V90CC
XC60 vs Passat b9
Ahoj, přemýšlím nad koupí nového vozu rozhoduji se mezi XC60 B5 a Passatem 2.0 TSi 195 kw. Passat po slevě vychází cca o 100tis levněji a má lepší výbavu (nezávislé topení, odvětrávaná kůže, DCC tlumiče, silnější motor, podstatně větší kufr i prostor pro cestující vzadu), nicméně jsem spokojeným majitelem V90CC, které bylo takovým mým autem snů a proto uvažuji nad XC60 u kterého očekávám lepší materiály a zpracování a větší bezpečnost. U volva mám velmi pozitivní zkušenosti se servisem (svencar), u VW jsou mé zkušenosti celkem negativní (u nákupu se celkem snaží, u servisu už je spíš otravujete). V XC 60 mi trochu vadí, že za cenu blížící se k ceně V90CC je to auto oproti V90 celkem ošizené (koženka, dveře, co vypadají jak z XC40). V autě trávím celkem dost času a důležitý je pro mě i zvuk, obě mají harmana, nicméně u passatu mám trochu obavu, že ty dveře budou drnčet jak ve starém golfu. Máte nějaké tipy, zkušenosti, rady? Zajímala by mě třeba kvalita zpracování XC60, pružnost motoru, spolehlivost toho benzínu B5, atd. Jsem celkem nerozhodný člověk
, tak třeba tady zjistím něco, co mi pomůže v rozhodování. Díky za odpovědi.
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Bílý
XC60 vs Passat b9
S timhle nemohu (a asi malo kdo realne muze) poradit z praxe. Aktualne jezdim Passatem B8 a B9 s 2.0tsi se mi moc libi. Jak vzhledem, tak zmenami. Narostlo to o 14cm na delku a o 5cm rozvorem. B8 neni prave velke auto a misto mi trochu chybi.
S cim muzu poradit je,ze mit u sebe dobry servis je velmi dulezite. Jednak pro usetreni nervu a druhak i pro zachovani mobility. I proto mam aktualne koncern. Spoluzak dela ve Skodovce a Prasse vozim do Skodovky. I treba reseni reklamaci apod. Pocitat s problemy je dobre, clovek pak neni prekvapeny.
Bezpecnost bude na velmi vysoke urovni vsude, XC je vyssi a je to Volvo = z principu asi lepsi. NCAP testy si najdes bez problemu na googlu.
Kvalita sedadel by mela asi taky mit svou vahu. Volvo tradicne zaujima nejvyssi hodnoceni za kvalitu sedadel.
Koncern naproti tomu odlitek z betonu - nekdo to miluje, ja to nesnasim, ale v B8 se mi sedi dobre.
B8 mi prijde jako poctivy kus auta. Od zavirani dveri, pres nektere detaily, plasty uvnitr..B9 by teoreticky nemela byt horsi.
Ale jsou to opravdu koncepcne jine auta. Nejlepsi asi opravdu bude si obe projit, vyzkouset, idealne pujcit na vikend, klidne za poplatek.
S cim muzu poradit je,ze mit u sebe dobry servis je velmi dulezite. Jednak pro usetreni nervu a druhak i pro zachovani mobility. I proto mam aktualne koncern. Spoluzak dela ve Skodovce a Prasse vozim do Skodovky. I treba reseni reklamaci apod. Pocitat s problemy je dobre, clovek pak neni prekvapeny.
Bezpecnost bude na velmi vysoke urovni vsude, XC je vyssi a je to Volvo = z principu asi lepsi. NCAP testy si najdes bez problemu na googlu.
Kvalita sedadel by mela asi taky mit svou vahu. Volvo tradicne zaujima nejvyssi hodnoceni za kvalitu sedadel.
Koncern naproti tomu odlitek z betonu - nekdo to miluje, ja to nesnasim, ale v B8 se mi sedi dobre.
B8 mi prijde jako poctivy kus auta. Od zavirani dveri, pres nektere detaily, plasty uvnitr..B9 by teoreticky nemela byt horsi.
Ale jsou to opravdu koncepcne jine auta. Nejlepsi asi opravdu bude si obe projit, vyzkouset, idealne pujcit na vikend, klidne za poplatek.