Na Tomkety nedám dopustit, za ty prachy člověk moc nečeká a ono to funguje.
Už máte přezuto?
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC70 D5 2008
Už máte přezuto?
Může to být skladováním a nebo rozměrem, ale fakt bída oproti TS850 - ale taky tam byl jinej rozměr no.
-
- Vůz: Audi A6 Allroad V6 3,0 BiTdi
Už máte přezuto?
Protože už se pomalu blíží termín přezouvání na léto (jsem trochu napřed
), chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tímto výrobkem:
Sailun Atrezzo ZSR2 (pro mě konkrétně 255/45 R 19 104Y XL). Zaujala mě poměrem cena/výkon a štítkovými parametry (mimo jiné také hlučnost). Ani v testech nepropadla. Děkuji předem za názory - nejsem žádný stíhací letec ale vyložený šrot bych nerad koupil.
Sailun Atrezzo ZSR2 (pro mě konkrétně 255/45 R 19 104Y XL). Zaujala mě poměrem cena/výkon a štítkovými parametry (mimo jiné také hlučnost). Ani v testech nepropadla. Děkuji předem za názory - nejsem žádný stíhací letec ale vyložený šrot bych nerad koupil.
-
- Vůz: V70 II D5 120kw 2004
Už máte přezuto?
Co se týče zimáků, tak asi to nejlepší, co jsem měl možnost si projet jsou Conti TS 870 P. Ale dělají se jen ve větších rozměrech a nižších profilech...
Jinak v poměru cena výkon je za mě stále jistota Kleber HP3. Mám je na dvou autech a vnutil jsem je i pár lidem, kteří by jinak koupili implicitně Barum nebo cokoliv levného a všichni byli příjemně překvapeni.
Na příští sezónu ale přemýšlím, že bych na Volvu zkusil něco jiného, zatím to vidím na NOKIAN WR SNOWPROOF P.
Macek2: doporučuji moc nehledět na štítkové parametry, zvlášť u mimoevropských výrobců. Ty parametry nezkouší žádná nezávislá laboratoř, ale výrobci si to tam píší sami a nikdo to nekontroluje
víc bych věřil štítku od Continentalu, než od číňana. A když bych chtěl šetřit, šel bych spíš do korejské trojice Hankook/Nexen/Kumho. Ještě jsem nejel na čínské gumě, která by mi přišla alespoň uspokojivá (krom semislicků Nankang).
Jinak v poměru cena výkon je za mě stále jistota Kleber HP3. Mám je na dvou autech a vnutil jsem je i pár lidem, kteří by jinak koupili implicitně Barum nebo cokoliv levného a všichni byli příjemně překvapeni.
Na příští sezónu ale přemýšlím, že bych na Volvu zkusil něco jiného, zatím to vidím na NOKIAN WR SNOWPROOF P.
Macek2: doporučuji moc nehledět na štítkové parametry, zvlášť u mimoevropských výrobců. Ty parametry nezkouší žádná nezávislá laboratoř, ale výrobci si to tam píší sami a nikdo to nekontroluje
-
Už máte přezuto?
Tak přesně ty mám na tý Mazdě...
Na léto bych volil jak Jirka. Kumho mám druhým rukem na Miatě a je to super guma, drží, čitelná, nestalá milion.
Na léto bych volil jak Jirka. Kumho mám druhým rukem na Miatě a je to super guma, drží, čitelná, nestalá milion.
-
- Vůz: S60 D5 160kw, BMW E36 323ti, E36 318ti
Už máte přezuto?
Nokiany budou určitě v klidu. Poradil jsem je známému na E46 jakožto jeho první RWD auto a zatím se nevyboural 
Ty Kumho jsou úplně skvělý. Přemluvil jsem do nich kámoše na E36. Konkrétně HS52 4 Rib - guma R16 za dvanáct stovek, ale kdybych to nevěděl, vlastnostma bych fakt typoval prémiovku. Chtěl jsem je kupovat na Volvo, ale tehdy vyšel ten test v autosalonu, kde je vychválili a všude se vyprodaly. Místo toho jsem dal Hankook ventus prime 4, který jsou na suchu i mokru taky fajn, ale je to poměrně hlučná guma a na to auto až moc gripuje.
Ty Kumho jsou úplně skvělý. Přemluvil jsem do nich kámoše na E36. Konkrétně HS52 4 Rib - guma R16 za dvanáct stovek, ale kdybych to nevěděl, vlastnostma bych fakt typoval prémiovku. Chtěl jsem je kupovat na Volvo, ale tehdy vyšel ten test v autosalonu, kde je vychválili a všude se vyprodaly. Místo toho jsem dal Hankook ventus prime 4, který jsou na suchu i mokru taky fajn, ale je to poměrně hlučná guma a na to auto až moc gripuje.
-
Už máte přezuto?
Tak kolik je známemu?
Pokud víc jak 35 tak to asi bude fungovat, pokud pod 25, tak je to jen otázkou času.
Vím, že jsme to tady řešili, tak jsem rád, že jsi taky spokojen.
Vím, že jsme to tady řešili, tak jsem rád, že jsi taky spokojen.
-
- Vůz: 240/V70II
Už máte přezuto?
Ty zimní Nokiany jsou lepší než bývaly? Mám zafixováno že měli nějaký slabší období kdy vyráběli v Rusku a pak v Číně a nestály za moc...
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Už máte přezuto?
Nokiany jsem kupoval jako úplně první na Volvo a zmizely před očima. Třeba se od té doby zlepšily.
-
Už máte přezuto?
pokud mají dobrý vlastnostni na sněhu/ledu tak by mě to zas tolik nevadilo. Ještě nikdy jsem nesjel zimáky na limit, vždycky končily stářím...
-
- Radní
- Vůz: V70XC & 2x 240
x 2
Už máte přezuto?
2 Ondra.: Nestály vůbec za nic. Jestli se zlepšily nevím, už jsem je přestal sledovat.
-
Už máte přezuto?
Mám je na XC70 a zatím nebyla příležitost to vyzkoušet... nicméně ve čtvrtek jedu na hory, tak uvidíme, třeba konečně potkám sníh. 
-
- Vůz: S80 B5244S 01
Už máte přezuto?
Asi už jsem to sem psal. Letní Kumho jsem loni objednal na Volvo (Ecsta Sport PS72 225/50/17) a všechny šisaté, pneuservisák se mi vysmál, že to by se mi na Barumkách nestalo.
Naštěstí se mi je povedlo vrátit, protože nestihli reklamaci vyřešit ve 30ti denní lhůtě. Pokud by to stihli, tak nemám pochybnosti, že by všechny byly "v pořádku". Strávil jsem s tím spoustu času a utratil x tisíc za přezouvání tam a zpátky. Nějak mě to z orientálních pneu vyléčilo. Kdybych si rovnou koupil nějakou lepší značku, mám klid, vyjde to na stejno a ušetřím svůj čas a nervy.
Gumy jako takový dost o ničem. Ve všech testech výborný výsledky, porovnatelná guma s UUHP od velkých značek. Grip to nějakej mělo, ale nulová odezva. Oproti Falkenům FK520 rozměklá bída.
Naštěstí se mi je povedlo vrátit, protože nestihli reklamaci vyřešit ve 30ti denní lhůtě. Pokud by to stihli, tak nemám pochybnosti, že by všechny byly "v pořádku". Strávil jsem s tím spoustu času a utratil x tisíc za přezouvání tam a zpátky. Nějak mě to z orientálních pneu vyléčilo. Kdybych si rovnou koupil nějakou lepší značku, mám klid, vyjde to na stejno a ušetřím svůj čas a nervy.
Gumy jako takový dost o ničem. Ve všech testech výborný výsledky, porovnatelná guma s UUHP od velkých značek. Grip to nějakej mělo, ale nulová odezva. Oproti Falkenům FK520 rozměklá bída.
-
- Vůz: V70 II D5 120kw 2004
Už máte přezuto?
Ta šišatost je prostě smůla, může to být spíš asi skladováním, než značkou. Já měl šišatou sadu Michelin, co nešla vyvážit.
Mám právě dojem, že se Nokian zlepšil, tak bych jim dal po letech zase šanci. Měl jsem WR D4 a byly super, ale strašně mizely, předky jsem sjel během jedné zimy, že jsem je musel v únoru ještě přezout, po nějakých 10-15t. km byly pod 4 mm a to mají nový asi 8,5 mm. Je teda pravda, že jezdím jako hovado
Mám právě dojem, že se Nokian zlepšil, tak bych jim dal po letech zase šanci. Měl jsem WR D4 a byly super, ale strašně mizely, předky jsem sjel během jedné zimy, že jsem je musel v únoru ještě přezout, po nějakých 10-15t. km byly pod 4 mm a to mají nový asi 8,5 mm. Je teda pravda, že jezdím jako hovado
-
- Vůz: S60 D5 160kw, BMW E36 323ti, E36 318ti
Už máte přezuto?
Taky jsem se natrápil s vyvážením jedné sady Continental Eco contact 6. Disky po rovnání, 3 různé servisy a stejně to vždycky trošku házelo.
možná o to větší mám obavy
25 a je to spíš uživatel než závodníkpython.p píše: 03 úno 2026 08:41 Tak kolik je známemu?Pokud víc jak 35 tak to asi bude fungovat, pokud pod 25, tak je to jen otázkou času.
![]()
-
Už máte přezuto?
Tak koukam že muj potřebnej rozměr je P tak snad to bude dobré (řeším pomalu už příští zimu, protože letos už na Nexenech zažívám školu smyku, ale už to ty 1-2 měsíce vydržím...)jirkaTDI píše: 03 úno 2026 01:11 Co se týče zimáků, tak asi to nejlepší, co jsem měl možnost si projet jsou Conti TS 870 P. Ale dělají se jen ve větších rozměrech a nižších profilech...
https://www.pneuboss.cz/pneu-215-70-r-16-104h-wintercontact_ts870p-tl-xl-m-s-3p
-
- Vůz: S80 B5244S 01
Už máte přezuto?
Jo asi si člověk může vytáhnout šišatýho peška vždycky. Četl jsem stížnosti snad na všechny značky. Na druhou stranu velkej eshop, kde se to točí, gumy jsem od nic bral několikrát a nikdy nebyl problém. Navíc to byl úplně nový model, takže ani nemohly být archivní. A šišatý byly všechny 4!
Co víc proto udělat než brát přes (ověřeného) pneuservisáka, ať si to s ním řeší pak sám...?
Co víc proto udělat než brát přes (ověřeného) pneuservisáka, ať si to s ním řeší pak sám...?
-
- Vůz: 960 II 3.0
Už máte přezuto?
Přesně tyhle jsem měl, než se tu začalo psát, jak puchřejí. Byl jsem s nima moc spokojený. Jenže to, že pak začali vyrábět v Rusku, mi vůbec nevonělo. Pak museli z Ruska odejít a asi protože neměli kde vyrábět, tak si nechali dělat gumy v Číně. Ale mezitím postavili fabriku v Rumunsku, která je v provozu od loňska. Tak jsem jim na tuhle sezónu zase dal šanci s celoročkama. Zatím dobrý, ale vyloženě v závějích jsem zatím nejezdil.
-
- Vůz: Volvo 340 1.6D Volvo 460 1.9TD
Už máte přezuto?
V roce 2013 jsem koupil nokiany WRD3 made in rusia dal na nich deset zim po cca 5kkm a pak je na Volfině dorazil 12kkm v létě naprosto v pohodě gumy, na V40-ce mám asi pátou zimu Nokiany snowprof taky rusky a v pohodě kdyř jsem měl sjetě ty Wrd3 chtěl jsem zase Nokiany ale bohužel nešli před dvěma letysehnat tak jsem šel do Barumek Polaris5 a naprosto pohoda ted před zimou jsem koupil na druhé auto zase barum ale tentokrát už Polaris 6 ale zdá se mi že ty pětky jsou tišší. Jak tady byl dotaz na ty letní tak mám na Nebulkách nějky činsky Tristar Sportpower2 guma za 1100kč a najeto cca 40kkm a 20 ještě dají
-
- Vůz: V70 II D5 MY 03, stage II, EGR off
Už máte přezuto?
Přátelé odborníci, všichni se shodneme na jednoduché úměrnosti - měkká zimní má lepší přilnavost, ale míň vydrží. Každý máme nějaké zkušenosti, všichni trochu experimentujeme, trochu dáme na názor, atd. Proč to píšu, jenom proto, abych sem nefláknul jen tak fotku toho, jak to vypadlo u nás dneska před půl šestou večer. Od té doby sněží
Takže to jen nebude vidět. Tady je prakticky jedno, co je obuté
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Moderátor
x 1
Už máte přezuto?
Tak po dnešní cestě do práce, kdy byly prakticky totožné podmínky jako minulý pátek, tj. uježděná vrstva sněhu, místy rozsolená, můžu s jistotou říci, že 5 let staré Nexen jsou x krát lepší než 2 roky staré Bridgestone.
Protiprokluz se mi rozblikal jenom asi 2x a jinak auto valilo na Kozákov jak za sucha.
Protiprokluz se mi rozblikal jenom asi 2x a jinak auto valilo na Kozákov jak za sucha.
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
Už máte přezuto?
Tady by se hodila parafráze jedný z mých nejčastější vět v práci. Tomu nejsem ochoten uvěřit. Prostě nevěřím tomu, že by značka, která dělá poměrně slušný gumy, měla o tolik horší směs, než nexen a to o tolik, že bys to poznal jinak, než pomocí přístrojů. V testovací metodice máš někde chybu 
Kdyby se ti s tim chtělo ***, tak na předek B dozadu N a zkusit se rozjet se zataženou ručkou a pak gumy prohodit.
Kdyby se ti s tim chtělo ***, tak na předek B dozadu N a zkusit se rozjet se zataženou ručkou a pak gumy prohodit.
-
- Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005
Už máte přezuto?
Do práce jezdím do Brd prakticky deně zadokolkou s cca 210Hp pneu má dost podřadné zimní číny (letos nové) a užívám si to, klouže to jen když chci, ale to i za sucha, sice né tak ochotně ale přece jenom. Nechci být rouhač, ale zatím žádná krize.
-
Už máte přezuto?
Nebuď slušnej řekni značku 
-
- Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005
Už máte přezuto?
Grenlander uvrhneme i jo a to e tam fakt maji jen jedno 
-
- Moderátor
x 1
Už máte přezuto?
Neříkám, že v testovací metodice není chyba, přece jenom ty podmínky nebyly úplně totožné, to bych to musel testovat hned po sobě. Ale prostě jsem ten kopec vyjel úplně normálně a s B to pořád zpomalovalo, jak do řízení furt kecal protiprokluz. Dokonce mě i předjelo jedno auto, protože volvíno prostě nejelo víc jak 30 km/h. U N to nekecalo skoro vůbec a auto mazalo co to šlo.Urvanej píše:V testovací metodice máš někde chybu
Poznal jsem to už u baráku po vyjetí na silnici na rovinku. S B to začalo hned hrabat, u N vůbec.
Ale uvidíme časem, po více testovacích km.