LED žárovky

jak si doma vyladit motor apod.
  • Autor
  • Zpráva
Max007
Vůz: XC90 D5 AWD 2010

LED žárovky

Příspěvek od Max007 »

Tomas78 píše: 30 led 2026 11:00 Nezoušel někdo tyhle H7 V Mini? Svítivost cca o 50% větší než halogeny, prcek jako klasická H7.
https://www.ledpodsviceni.cz/h7-v1-mini/
pokud to pomuze, tak ja na fordu zkousel tyhle. 2x30W, tj auto si bude stezovat, kdyz je das do potkavacek. na vyzkouseni svility prijemne hodne. experiment.
https://www.alza.cz/auto/amio-led-h7-h18-60w-bila-patice-px26d-sada-2-ks-d13085979.htm

Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

LED žárovky

Příspěvek od Tomas78 »

Díky za tip :)

dumi.cz
Moderátor
Vůz: V70 '97 B5254T@192PSI Black | 850 '95

LED žárovky

Příspěvek od dumi.cz »

https://www.alza.cz/auto/amio-led-h7-h18-60w-bila-patice-px26d-sada-2-ks-d13085979.htm

diky za tip, uz jsou v aute :) dal jsem je teda do dalek, protoze do potkavacek to nechci kvuli chybejici homologaci a nechci oslnovat ostatni. Preci jen ty dalky clovek pouziva kdyz nikde nikdo jinej neni tak tam to neni takova tragedie.

Sviti do docela dobre. Jen me tedy zarazilo ze pisou 60W a na zarovce je 30W, ale co uz, asi je to jako za obe dve dohromady :D

zaujalo me, ze ma upravenou patici tak, ze jde dat do svetla ve dvou polohach, otocena o 90 stupnu, takze chipy jsou bud do stran nebo nahoru a dolu. Ted je mam do stran a chci to jeste zkusit pretocit.

Sviti to ted hodne do boku, coz neni na skodu, protoze clovek aspon vidi zver na polich, uvidim jestli po otoceni to bude vic do dalky.

DIky za tip, za ty penize to vypada dpbre a v dalkach by snad vydrzi dele.

Max007

LED žárovky

Příspěvek od Max007 »

jako jo, do potkavacky bych byl taky podstatne opatrnejsi.
v obycejne parabole pro halogen to dela dost svetla okolo.

a ano, vykon i svitivost jsou pro cely par - proto jsem to psal jako 2x30. a proto bude kontrola zarovky urcite rvat, protoze zarovku H7 ocekava s 55W odberem.

dumi.cz
Moderátor
Vůz: V70 '97 B5254T@192PSI Black | 850 '95

LED žárovky

Příspěvek od dumi.cz »

na S80 r99 mi to chybu svetel nehlasi, ani nevim jestli ma hlidani na dalkace. myslim ze ne?

Tod2
Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06

LED žárovky

Příspěvek od Tod2 »

ne, dálky se nehlídají ani u mne

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

LED žárovky

Příspěvek od Munga »

Tomas78 píše: 29 led 2026 12:05 Naštěstí moc teď nejezdím, ale taky to poznám, je to jako když proti Tobě jede "světelná koule". V poslední době je to častější. Když už si tam dám neschválené LED, tak aspoň trošku popřemýšlím nad výkonem :)

PS: oni Ti "normotvůrci", kteří normy dělali, nebyli tak hloupí :)
Taky mne to štve a je to vétšinou konbinace víkonu, špatných světel i přizvednutí a já je problikávám.
Dost dlouho jsem s led váhal, ale tyhle od Brna co mi tu byly doporučeny jsou sice drahé a víkonové zas tak super také ne, ale prostě to svítí pěkně - ani jeden blikanec a když v tom potkám manželku tak auto vypadá jako ostatní moderní auta takže za mne paráda. Ale většina lidí koupí led za par stovek na Alíku a ne za pár tisíc..

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

LED žárovky

Příspěvek od Romulusw »

Tak já jsem namontoval tohle a svítí to o poznání lépe. Porovnal jsem původní výbojky a tohle na bílé stěně a ten obrazec byl prakticky stejný. Překvapilo příjemně.

Trochu byl problém s pružinkou, musel jsem ji malinko upravit kleštěma aby byl přítlak a konektor se starterem nacpat do volného místa. Jako ježek v kleci.

LEDky co jsem dal před časem do dálkovek vyhodím, skoro to nesvítí, a vrátím tam H7
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Max007

LED žárovky

Příspěvek od Max007 »

dumi.cz píše: 02 úno 2026 10:28 na S80 r99 mi to chybu svetel nehlasi, ani nevim jestli ma hlidani na dalkace. myslim ze ne?
jo, myslel jsem to na potkavacky. :pardon:
dalky asi moc aut hlidat nebude. moje urcite ne.

Zpět na „Jak co vyladit???“