Asi už to tu řešilo víc lidí na nové palubce, jen jsem to asi nedohledal. Já dnes dle klasického postupu pro předfacelift kdy mě zarazilo že od budíku tam ruku nestrčím a bude muset dolů palubka.
Naštěstí díky fóru tady a odkazu na rusáka https://www.drive2.ru/l/536323081405202729/ se po výrobě asi 1m dlouhého kopí z ocelového 12x12mm hranolu
povedlo nadzdvihnout západku a čínským přípravkem z allegra (který je mimochodem vyroben z bláta) zase otočit a odjistit ventilátor. Na konektor ventilátoru
se dostat nedá, pokud nemáte dětské ručičky ale jde vycvaknout následně po vytažení ventilátoru z tělesa topení ke spolujezdci, kabel je dost dlouhý aby se tam dala
strčit ruka,tedy spíš prsty. Jistící šroubek ze strany řidiče tam už z výroby asi nedávají záměrně. Nebo na něm šetří, takže je to o to snazší.
Celkem i s hledáním a zkoušením různých způsobů, zbytečné demontáže plynového pedálu, displeje a následnou výrobou kopí, ale i rovnání
přípravku z ocelového bláta to zabralo asi 4.5h. Ale když už člověk ví jak na to a nemusí vymýšlet,má kvalitní přípravek troufám si říct 2.5h se to dá.
Ventilátor XC70 2012+
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC90 2.4 D5 136kw Summum
Ventilátor XC70 2012+
Naposledy upravil(a) biimbo dne 28 zář 2025 21:42, celkem upraveno 1 x.
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Ventilátor XC70 2012+
A přitom stačí vyndat plynový pedál a sáhnout zespodu. Toto je tu také již popsáno. 

-
- Vůz: XC90 2.4 D5 136kw Summum
Ventilátor XC70 2012+
já tam ruku nedostal i když jsem pedál vyndal
dosáhl jsem na spodní část ale to bylo tak vše.