Inštalácia VIDY na Windows 10 Home/Pro
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Diody blikají pouze když se připojí Dice do auta -> je napájená z auta. Pokud by se rozblikala po připojení do usb, tak je to šmejd.
-
- Vůz: Volvo 740
No nic, uz jsem to vypnul a idu vyhodit tu krabičku s kabelem. Strčil jsem ji aj do jiného počítače a nic nesvítí. Šmejd. Asi jsem se nechal zase nachytat!
Přidáno za 2 minuty 1 sekunda:
Přidáno za 13 minut 9 sekund:
Přidáno za 2 minuty 1 sekunda:
Ale mel jsem aj jiné kabely a hned svítily diody,když jsem jen kabel připojil do USB zástrčky.raolsa píše: 01 zář 2025 20:32 Diody blikají pouze když se připojí Dice do auta -> je napájená z auta. Pokud by se rozblikala po připojení do usb, tak je to šmejd.
Přidáno za 13 minut 9 sekund:
Zítra udělám jeste posledni pokus, ale uz me to přestává bavit. Tolik hodin ztracených s blbým programem. A ani se nedivím,ze to nikdo ze známých nemá, když vidím,jak složité to je zprovoznit. To Vol-fcr se mi během dvou dnů podařilo rozjet a funguje aj na Windows10! Asi dřív dělali lepší programy. Všechno dřív dělali lepší, aj auta... Jak říká kamarád: dobře uz bylo...raolsa píše: 01 zář 2025 20:32 Diody blikají pouze když se připojí Dice do auta -> je napájená z auta. Pokud by se rozblikala po připojení do usb, tak je to šmejd.
-
- Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005
Hele ja mam klasickou instalaci ve win11 pro běží mi v chromu s klonem dice(stejný kabel jako máš ty) i s kabelem moongoose jlr. A to vše podle návodu odsud, na ten win11 chrom atd jsem tady několik doplnění k návodům taky postoval. Takže to tady je jen je třeba si to dohledat a držet se toho. Pokud už máš virtuální i ten je tady bohatě popsaný včetně způsobů jak co nastavit. Jak psal WarCz je to původně drahy program tak se Volvo snažilo, aby nebylo jednoduché ten program ukrást. Buď rád že nepotřebuješ přepisovat software přímo v ecu, to by jsi si teprve užil.
-
Sak jsem to dělal podle návodu a. Několikrát. Nakonec jsem si radeji koupil ten program druhý ten virtual vida. Ten jsem pustil ale kabel nic. Tak jeste uvidím co to udělá,jak to zapojim do auta. Ale uz mám vůči počítačům averzi. A to pracuji v počítačové firmě, kde delame pocitacove programy pro autoservisy. Zlatý karburátor! Raději jsem 3 měsíce rozebírat a dával dohromady karburátor na Buickovi a ten jede teď krásně a nastartuje hned. Sama elektronika dneska to je jen na zlost. Akorát se to kazí a otravuje.
-
- Vůz: XC60 D5 AWD 158 kW MY2012
Ahoj, když vidím, jak se s tím trápíš, chtěl bych zkusit ti nějak pomoct. Hele, když už jsi do toho investoval tolik času a úsilí, zkus ještě následující návod na virtuálku, je docela podrobný. Nevím, na čem tu virtuálku pouštíš, ale na drive2.ru tvrdí, že VirtualBox jako takový už je pro Vidu mimo mísu a doporučují VMWare Workstation. Je tam i odkaz na stažení virtuálky (zadarmo), z yandex disku ji nestáhneš bez registrace, ale vezmi verzi z Google drive s ovladači Mongoose, ty ničemu nevadí. Jestli neumíš rusky, hoď si to do překladače, tady to je:
https://www.drive2.ru/b/512638776309187209/
Nemám to vyzkoušené, ale zatím mi všechno z drive2.ru fungovalo. Držím palce.
https://www.drive2.ru/b/512638776309187209/
Nemám to vyzkoušené, ale zatím mi všechno z drive2.ru fungovalo. Držím palce.
-
Děkuji. Zítra se na to podívám. Jeste zkusím ten kábl s krabičkou připojit do auta nejprve. Z ruštiny si toho moc ze školy uz nepamatuju, ale tiskacím azbuku jeste prečtu.
Pan na te stránce píše toto:
Instalace na čistý OS způsobuje mnoha uživatelům velké problémy. Problémy v každém kroku: někdy nejsou nainstalovány všechny potřebné komponenty, někdy začnou konfliktovat jiné diagnostické programy. Volvo Vida je choulostivý program a nemá rád, když je cokoli špatně. Musel jsem sníst půl kila soli, než jsem zjistil, co je co.
Pan na te stránce píše toto:
Instalace na čistý OS způsobuje mnoha uživatelům velké problémy. Problémy v každém kroku: někdy nejsou nainstalovány všechny potřebné komponenty, někdy začnou konfliktovat jiné diagnostické programy. Volvo Vida je choulostivý program a nemá rád, když je cokoli špatně. Musel jsem sníst půl kila soli, než jsem zjistil, co je co.
-
No jo, no, je to tak. Já jsem taky jednou narazil, mám virtuálku na noťasu s Linuxama ve VirtualBoxu a chodí mi normálně. Tu samou virtuálku jsem chtěl dát člověku na noťas s win 10 a ani bohovi, nakonec jsem mu tam dal VMWare s příslušnou virtuálkou staženou tady z fóra a všechno chodilo. Tu krabičku co máš ty neznám, já mám ještě úplně jiný klon, ale možná je chyba v tom, že to nemáš píchlé v autě a ta krabička je mrtvá, noťas ji nevidí. Myslím, že to co máš je napájené z auta a ne z USB a na stole bez auta ti to chodit nebude, respektive comp ji neuvidí.
-
Ja mám originální Volvo krabičku. Tak zitra vyzkouším a uvidíme. Byl bych rád,kdyby se mi podařilo smazat tu chybu SRS, aby pořád nesvitila. Podařilo se mi připojit s tímto počítačem,ale jinym kabelem i do 2011 Lincoln Town Car a vymazal jsem si tam, aby me neotravovaly furt ty chyby sledování tlaku v pneumatikach (to jsem musel upravit samotny kod - nejde to jen tak vypnout) a taky aby furt nejezdila sedačka řidiče dopředu či dozadu při nastupování a vystupování (easy Entry/easy Exit) a jeste jsem si zjistil kod pro odemknuti auta pres klavesnici, co je u kliky řidiče. . Ale to byl program Forscan a vše šlo hladce.
Každopádně děkuji za pomoc a za rady misto některých posměváčků, co misto dobre rady napíšou, ze je lepší to radeji vůbec nedělat a neinstalovat.
Každopádně děkuji za pomoc a za rady misto některých posměváčků, co misto dobre rady napíšou, ze je lepší to radeji vůbec nedělat a neinstalovat.
-
Ale když se podívám zpátky, tak tobě ta Vida ve virtuálu běží, ty jenom potřebuješ, aby to kamarádilo s USB. Nic ve zlém, ale máš ten VirtualBox správně nainstalovaný a nastavený, máš k tomu doinstalované Guest Additions? Podívej https://www.youtube.com/watch?v=kqpas25aiA0 nebo tady pro win 7, nedával jsem pozor, co tam máš https://www.youtube.com/watch?v=vi53zKcvgXU
Edit a taky extension pack... Mrkni ještě sem jak to nastavit, je to sice pro obraz Ubuntu, ale to nastavení je stejné. A dokud nebudeš mít krabičku pod proudem (píchlou v autě), tak ji tam asi neuvidíš...
https://www.youtube.com/watch?v=KiFwiKDNgro
Edit a taky extension pack... Mrkni ještě sem jak to nastavit, je to sice pro obraz Ubuntu, ale to nastavení je stejné. A dokud nebudeš mít krabičku pod proudem (píchlou v autě), tak ji tam asi neuvidíš...
https://www.youtube.com/watch?v=KiFwiKDNgro
-
- Moderátor
x 1
Podle mě to po připojení do auta pojede, akorát budeš muset po připojení kabelu do auta a k PC kliknout nahoře na záložku zařízení a v ní na USB a zakliknout dice. Pak to to auto načte.
-
- Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005
Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc. Když jsem neměl k dispozici auto a potřeboval jsem ověřit vidu ze si povídá s dice, tak je na ni k tomu určeny napájecí konektor, použil jsem adaptér k wifi routeru (nutno dodržet 12V) pak se rozblika dice a je možné se podívat jestli je vše ok.
-
- Sponzor fóra
- Vůz: V70 D5252T 2.5 TDI r.v. 9/1998
Já si také souhlasím s Radkem, že tu Vidu rozchodil, když vidím zde přidány screenshot.
A jak mnozí píšou, krabička bude blikat až po připojení k autu.
Myslím, že to nakonec dopadne dobře a zvítězíš.

A jak mnozí píšou, krabička bude blikat až po připojení k autu.
Myslím, že to nakonec dopadne dobře a zvítězíš.
-
Děkuji za rady. Musím to hned po návratu z práce vyzkoušet. Asi se teda tento kabel chova jinak než jiné typy kabelů, kde diody svítí hned po zasunutí do usb v počítači. Jeste mám dotaz. Existuje někde na internetu navod, jak používat program VIDA? Jak treba smazat chyby apod.?
-
- Moderátor
x 1
Vida je komplexní program na diagnostiku. Neexistuje jednoduchý návod jak kde co najít kam kliknout atd.
Pokud chceš opravdu jenom zkontrolovat a smazat chyby, tak si stáhni zdarma Vdash, ten je v češtině a funguje dobře a snadno. Akorát musíš mít připojení na net. Kabel se používá stejný.
Pokud chceš opravdu jenom zkontrolovat a smazat chyby, tak si stáhni zdarma Vdash, ten je v češtině a funguje dobře a snadno. Akorát musíš mít připojení na net. Kabel se používá stejný.
-
Existuje, ale správně používat program a hlavně využívat všechny jeho funkce není tak jednoduché jako třeba používat internetový prohlížeč, dá to hodně učení a je třeba k tomu i praxe. Prosté smazání chyb je třeba tadye.w.i.n.g.1 píše: včera, 09:46 Děkuji za rady. Musím to hned po návratu z práce vyzkoušet. Asi se teda tento kabel chova jinak než jiné typy kabelů, kde diody svítí hned po zasunutí do usb v počítači. Jeste mám dotaz. Existuje někde na internetu navod, jak používat program VIDA? Jak treba smazat chyby apod.?
https://www.youtube.com/watch?v=nn7FfdLIp8U, akorát protože je to amík, dává si tam Partner Group AME, ty si dáš EUR
Jenom se obávám, že jestli na tom autě máš nějaký problém, prosté vymazání chyby nepomůže. Program umí i navést, co s tím, ale to je pro pokročilé uživatele, to bez učení velmi pravděpodobně nedáš.
Tady máš ještě velmi hrubý videonávod na používání
https://www.youtube.com/watch?v=Z1etoYZbAzc
-
Parada. Děkuji.
-
Tak jsem to zprovoznil. Teď mi ale v tom nejede ten Vdash,nevim jak se přihlásit, i když to tam je nainstalovane a ve VIDE zase nevim jak spustit diagnostiku a načíst a vymazat chyby. Budu si muset udělat čas a ty videa s návody nastudovat zas nekdy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Nečteš, k tomu videu jsem ti napsal: "protože je to amík, dává si tam Partner Group AME, ty si dáš EUR". Podle fotky jsi to neudělal. A když tam doplníš i převodovku a na které straně je řízení, nic tím nepokazíš, naopak.
-
Diky, uz se mi podařilo připojit a vymazat všechny chyby. SRS uz nesvítí. Paráda. Takze originální krabička Dice je v pořádku. I když jsem musel restartovat počítač, poprvé jsem to odpojil a znovu připojil a nechtělo se to spojit a nenašel počítac krabičku. Po restartu počítače se to podařilo. Takže su rád,ze to funguje a treba to zas nekdy budu potřebovat.
-
A proč jsi vlastně kvůli pár chybám vyvalil tolik peněz za originál ? Na to by stačil i nějaký klon...
-
Tak treba se to bude hodit aj do budoucna. A nemyslím si, ze 2.000,- Kč je nějak moc. Nevyznám se v tom, takže nemůžu posoudit, co je drahé a co ne. Ale originální Volvo kabel bude asi lepší než čínský. Aspon si to myslím. Možná to je jinak.
-
Nechci ti kazit radost, ale za 2.000,- Kč jsem ještě originál neviděl...
-
- Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06
Jistě že je to čínská kopie a navíc za ty peníze to nebude ani full chip.
-
- Moderátor
x 1
Originál Dice stojí 18.400,- Kč. 
U D5T5 25.000 Kč

U D5T5 25.000 Kč
-
Je tam nálepka Volvo, tak jsem myslel,ze to je originální krabička.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.