Aby to nebylo jak u mě, u nového okna to protekalo pod tou spodní lištou. Pískání s tím souvisí, protože všechna ta voda protekla skrz ventilátor, který dostal dost zabrat.
Je potřeba na okně před instalací tu lištu sundat a podlepit, což bohužel nikdo neví. Dřív ty lišty asi bývaly nalepený nebo nevím, co se změnilo, protože dřív to ty okna nedělalaly.
Vypada to tak, zitra zkusim torpedo sundat a uvidi se
Přidáno za 2 minuty 55 sekund:
PetrXC70 píše: 30 srp 2025 17:04
Tak to je dobrá smůla, předtim si tam vodu nikdy neměl?
Nikdy sem si ji nevsiml a to sem jezdil vselijalou prutrzi mracen a bourek bylo hafec. Vzdycky sucho. A ted po vymene kaluz na gumivym koberecku. Ted sem to polil vodou z konvr a tece to v rohu pod palubou u kola a u stredovyho sloupku . no bude to radost zjidtit odkud to jde...
Hlavně tam nedávat silikon, jak to dělá dokonce i dost servisů...
Kamarád co ta okna mění, říkal že se tomu dost ublíží, jak je to mastné. Pak prý špatně funguje i po opakovaném očištění ten aktivátor a primer.
Takze ten plastovej U profil mezi torpedem a sklem na bejt na sklo prilepenej? Pac neni a zrejmne jak to proteka tak to natece primo do ventilatoru a pak to vytece v kabine pripadne co s tim?
Tak to je bohužel to samé, co u mě. Hned zítra to reklamuj, ať ti to předělají. Je bohužel nutný okno vyndat, lištu nalepit a okno nalepit zpět.
Já to z nouze vyřešil narychlo tak, že jsem spáru mezi oknem a lištou zamáznul silikonem, což není zrovna optimální pro reklamaci. Ale musel jsem jsem s autem jet druhý den do zahraničí a mělo dost pršet, tak jsem neměl jinou možnost. Po cestě zpět jsem stejně schytal kamínek, tak se to pak zase udělalo na pojistku a tu už jsem si podlepení lišty pohlídal.
Nejspíš proběhla nějaká změna u výrobce těch lišt nebo něco takového, dřív jsem s tím taky neměl problém i když ty lišty nebyly přilepeny. Až poslední rok skrz tu lištu začalo téct, vyzkoušeno na dvou oknech jiných výrobců.
takze posun, pravdu tece ventilaci. Zda se ze opravdu pod tou listou okna. Ta lista je zda se puvodni, nevim jestli je bezne ji pri vymene skla menit nebo ne.
kazdopadne bude to chtit asi zatesnit, zkusim se tam zeptat...
Dotaz na zkusene, kde sehnat nove takove ty tesnici trojuhelniky co jsou v dolnich rozich skla? A dale ty plastoe steftiky co drzi torpedo ke kastli? takovej stefticek s zamyaci tyckou uprostred. Bohuzel stefticky ma ruzne ulamane a ty tycinky nejsou. Nevim jestli uz to bylo nebo to vzniklo pri vymene okna. To je celkem fuk. Da se to jeste sehnat? diky
jj, plastový kraje i příchytky lišty kolem čelního okna jsem bral ze Saabtunig - Kučera.
Myslím, že tě "zachránil" ten gumový koberec. Já na to přišel až po 4 měsících od výměny okna, kdy byla větší průtrž a hladina vystoupala nad koberec. Ta PU pěna pod kobercem pojme docela dost vody jen mi bylo divný, že se mi v létě mlží čelní okno
Pekny... no ja mam tu gumu taky slusne nacucanou, neco pobral koberec neco nateklo za. takzew ho budu muset vyndat a pkne vysusit kdyz pod nej sahnu je tam louze