Ahoj,
Sháním 940tku v kombi 2.3 ideálně s turbem.. našlo by se něco?
Díky za případné nabídky nebo tipy
Volvo 940 2.3t kombi
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo V70 2,5TDi 103kw
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
Volvo 940 2.3t kombi
Kdybys jel kolem Plzně, tak tu něco mám s automatem. Zbytek je na dohodě.

-
Volvo 940 2.3t kombi
Plzeň mám kousek..můžu poprosit o nějake fotky nebo k i ne info?
Díky
Díky
-
- Moderátor
Volvo 940 2.3t kombi
Tohle je info co mám z před několika lety. Něco se změnilo, něco je při starym, jako základní info asi postačí, protože vlastní oko je nejlepší. Jo dost se loupe vrchni bezbarvý lak 

Nabízím Jarunku do dobrých rukou. Mam ji od roku 2012, jsem 3. majitel. 1. Britská ambasáda do roku 2005 a 240tkm, potom pán od kterýho jsem jí já zakoupil. Velkej techničák je ještě papírová knížka. VINko YpsilonVéJedna945866s1161768
Je to rok 1995 B230FT, automat, najeto 330tkm, mnou 25.
Bohužel se mi ji cca 2015 podařilo ťuknout tak blbě, že vylítly pytle a rozbily okno, ale vyměněny pytle + napínáky + jednotka z identické výbavy z jinýho auta, takže pytle opět plně funkční, sklo nové. Pak mě sestřelil pán, co projíždí 50km/h stopkama, odnesla to Z náprava a PZ blatník, vše vyměněno, blatník dělal pán, co umí a výměna je dělána v origo místech a kdybych to neřekl, tak to nejde poznat. Jen jeho práce a lak bez materiálu stála 20tKč.
Co na tom autě potěší?
Auto nikdy nemělo tažné zařízení (vykouslý plast je kvůli tomu, že lepší jsem prostě nikde nesehnal).
Barva Pewster silver (419-12) neni moc častá na 9xx, dávala se pak spíš na 850.
Ve výbavě bylo pouze to, co nejde dodělat - autoklima, ABS a skleněnej šíbr. No a já dodal téměř vše ostatní. Chybí teda samosvor, el. sedačky, venkovní teploměr a kůže. No a ještě do "plný palby" chybí takový ty poličky, krabičky a schovávačky, co se neuvěřitelně blbě shání, a když, tak stojí raketu.
Tapecy vyměněny za sedmičkový, co se neodlepujou.
Komplet el. okna + zrcadla
Má to pěknou roletku v kufru.
Volant z auta s 90tkm.
Nápojová velká loketka.
Repro jsem tam dal to nejlepší origo, co jsem našel, hraje to fakt hezky.
Dětská sedačka vzadu integrovaná.
Elektrická anténa.
Origo 9xx koberečky.
Neorigo dálkový centrál.
V TP není uvedena převodovka, takže pro člověka, který si tam bude chtít dát manuál není žádná překážka, aby si to volně přehazoval dle libosti (ve velkym TP to neni, tak to do malýho nesmí zapsat, řešil jsem to při převodu na sebe)
V TP je uveden výkon 96kW. Jediný co z toho plyne je nižší povinný ručení.
Od auta je ještě papírový techničák (bílá knížka) a je tam místo pro nového majitele.
EKO jsem již zaplatil.
Vady:
Automatická klima je aktuálně nefunkční, ale předloni běžela, nicméně jak to má šíbr, tak jí nepoužívám. Ručka neručkuje, protože s automatem ji nějak nepotřebuju. Koroze kapoty (dodám pěknou, leč červenou) a vady laku. Auto je zralý na generálku laku, jak se odlupuje vrchní klar lak na L dveřích. K tomu dodám 4 krásný dveře v jinej barvě, ať je to top. Mě kosmetika až tak nevadí, tak jsem to zatim neřešil. Rosí vodní pumpa, na klasickym místě u redbloků, dolejvám, je to pár kapek. Nádrž pobere jen 40l od nějaký úpravy(jiná k autu), protože auto bylo na plyn, kterej jsem sám vypáral, papíry v cajku, na autě ošetřeny drobný zásahy při demontáži.
Vypálená dirka v sedadle řidiče od vajglu, ale mám stejný interiér bez dirky, dávám k autu.
Plusy:
Auto při normálním ježdění nebere olej, i pokud jsem dal 5tkm za rok, tak byl furt na max.
Převodovka řadí dobře, něžnější řazení v krabici jsem nezažil, olej čistá malinovka (měněno prý před koupí)
Rozvody dělané 295tkm.
Prasklý, nebo poškozený plastík je v Jaruně sprostý slovo.
O autě jsem naprášil všechno co vím a vzpomněl jsem si, pokud Vás zajimá cokoliv jiného, ptejte se, chtějte nafotit co je vám libo. Na fotky pyšnej nejsem, ale aspoň něco. Nejlepší je vidět to naživo. Spousta lidí auto vidělo a zná, tak mohou poreferovat.
Do auta jsem nandal to nejlepší co jsem ze všech vraků mých a okolních poskládal, všechny bastly jsem se snažil přehodit na originální řešení, lepení nahradil origo čuflikama, atd. Určitě jsem neobjevil všechno, ale fakt jsem se snažil.
Cena: 80 000,- za vozidlo v originálním stavu, se vším originálním a původním a případně náhradním, jak píšu výše. Samozřejmě i další díly k autu možné.
Kontakt tu ve vláknu, nebo SZ.
PS: aktuálně je v autě navíc a jinak oproti serii a je na dohodě, zda to bude chtít nový majitel ponechat, nebo vyměnit za originál. Nechci to sundavat teď, když už jsem si na to zvykl.
Na předku vrtané zimmermany + desky textar +5000
Chipy jak zapalování, tak vstřikování +3000
Výfuk OBX, kterej moc lidí nemá, zvuk decentní, ale potěší, kat off. +7000
-
- Vůz: 745 kostka
Volvo 940 2.3t kombi
Za mě top. A ty kola jsou pecka. Rigely po renovaci. Moc pěkný to je a navíc za velmi rozumnou cenu. Není o čem dumat, peníze do ruky a spěchat 

- Moderátor
Volvo 940 2.3t kombi
Tak tys jí viděl na vlastní oko... fotky další nemůžu najít, ale tady jich bude dost...
https://forum.volvoklub.cz/download/file.php?id=75587
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?t=41084
https://forum.volvoklub.cz/download/file.php?id=75587
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?t=41084
-
- Vůz: 745 kostka
Volvo 940 2.3t kombi
Hmm, prolítnul jsem to a moc hezký. Chtěl bych Tě za garážmistra 

Volvo 940 2.3t kombi
Super..jsme teď na dovoleny..tak bych se pak určitě zastavil..můžu poprosit o číslo?
Děkuju
Děkuju