vymena brzdove kapaliny P2 samodomo?
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
V závoďáku používáme synthol HD265 (DOT4) a uvařili jsme ho zatím jen jednou, když nám upadl tepelný štít ze svodů 

-
- Vůz: V70 II D5 120kw 2004
Na závody a trackdaye jsem používal Motul RBF 600, což je taky DOT 4, ale ve většině parametrů převyšuje normu DOT 5.1, nicméně ta nepatří do auta se stabilizací kvůli viskozite. Uvařit se mi ji nikdy nepovedlo, dost jsem se toho bál a po každé akci jsem poctivě odvzdušňoval a ani 25 ostrých minut v Brně nebyl problém.
Za mě do běžného auta je moje oblíbená Ravenol DOT 4 LV .
Za mě do běžného auta je moje oblíbená Ravenol DOT 4 LV .
-
- Moderátor
- Vůz: V70 '97 B5254T@192PSI Black | 850 '95
ano myslel sem 5.1 michat s 4, to ze se nesmi michat s 5tkou vim. pouzival jsem prave 5.1, to je zbytecny?
Lze tedy pouzit starou (5 let) ktera jeste nebyla od vyroby oterena?
Lze tedy pouzit starou (5 let) ktera jeste nebyla od vyroby oterena?
-
- Vůz: XC70 D3 AWD manuál (D5244T17)
Sice ne volvo, ale třeba mi poradíte.
Zrovna tu už týden bojuju s odvzdušněním Touaregu (pevné čtyřpístkové třmeny)
Měnil jsem kotouče i desky vzadu, přitom jsem zrovna zrepasoval brzdiče (těsnění a prachovky) a od té doby začíná brzdit až od půlky chodu pedálu. Odvzdušněno už 4x, včetně 2x přes diagnostiku s aktivací ABS. Prolité 2l kapaliny a hned po prvním pokusu za celou dobu ani jediná bublinka od žádného z kol. Po běžné jízdě (jen lehká břibržďování) jsou o chlup teplejší zadní brzdy, což ukazuje na pozdní nástup předních. Když šlápnu 2x po sobě, tak brzdí hned od prvního cm, stejně tak, když šlápnu na pedál s vypnutým motorem bez podtlaku v posilovači (což nechápu). Přitom na předních brzdách jsem nic nedělal (jen odvzdušňování po zjištění dlouhého chodu pedálu), kapalina mi v nádobce nedošla.
Pedál je první půlku chodu měkký, brzdy nereagují, od půlky sešlápnutí už brzdí dobře. S novými zadními kotouči najeto už cca 300km.
Už nevím, co s tím.
Zrovna tu už týden bojuju s odvzdušněním Touaregu (pevné čtyřpístkové třmeny)
Měnil jsem kotouče i desky vzadu, přitom jsem zrovna zrepasoval brzdiče (těsnění a prachovky) a od té doby začíná brzdit až od půlky chodu pedálu. Odvzdušněno už 4x, včetně 2x přes diagnostiku s aktivací ABS. Prolité 2l kapaliny a hned po prvním pokusu za celou dobu ani jediná bublinka od žádného z kol. Po běžné jízdě (jen lehká břibržďování) jsou o chlup teplejší zadní brzdy, což ukazuje na pozdní nástup předních. Když šlápnu 2x po sobě, tak brzdí hned od prvního cm, stejně tak, když šlápnu na pedál s vypnutým motorem bez podtlaku v posilovači (což nechápu). Přitom na předních brzdách jsem nic nedělal (jen odvzdušňování po zjištění dlouhého chodu pedálu), kapalina mi v nádobce nedošla.
Pedál je první půlku chodu měkký, brzdy nereagují, od půlky sešlápnutí už brzdí dobře. S novými zadními kotouči najeto už cca 300km.
Už nevím, co s tím.
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
jirkaTDi: proč bys odvzdušňoval, když uvaříš? Ono to zkondenzuje zpátky, vzduch se tím nevytvoří.
Majkl1: Tohle se nám stalo, když sepla ABS pumpa při nepřítomnosti hadičky, vylítla všechna kapalina a krásně se to zavdušnilo... o 2,5l kapaliny později už to bylo OK. Takže za mě, máš vzadu podle mě furt bublinu.
Nemaji brzdiče nějakou dementní konstrukci, že neni odvzdušňovák nejvejš?
Majkl1: Tohle se nám stalo, když sepla ABS pumpa při nepřítomnosti hadičky, vylítla všechna kapalina a krásně se to zavdušnilo... o 2,5l kapaliny později už to bylo OK. Takže za mě, máš vzadu podle mě furt bublinu.

Nemaji brzdiče nějakou dementní konstrukci, že neni odvzdušňovák nejvejš?
-
- Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify
Jasně že tam musí být někde bubliny. Zkusil bych na víčko připojit vývěvu a co půjde vytáhnout horem. Potom to nechat proteci přetlakem a odvzdušnit každé kolo. A vidělo by se.
Jinak minecraft už brzdí i na zadek
není to výrazná změna, ale poznat to je. Koupil jsem
2x https://allegro.cz/produkt/piterparts-pph070-105-105-brzdova-hadice-41a02fc6-d489-4912-a0b0-32f1781788d7?offerId=16193747145
a
2x https://allegro.cz/produkt/piterparts-lz-01-pp-spojka-brzdovych-trubek-94a0e6ac-3a16-4435-a388-a2113c7c2ac5?offerId=7569952833
Přesně hodina práce
Jinak minecraft už brzdí i na zadek

2x https://allegro.cz/produkt/piterparts-pph070-105-105-brzdova-hadice-41a02fc6-d489-4912-a0b0-32f1781788d7?offerId=16193747145
a
2x https://allegro.cz/produkt/piterparts-lz-01-pp-spojka-brzdovych-trubek-94a0e6ac-3a16-4435-a388-a2113c7c2ac5?offerId=7569952833
Přesně hodina práce

Naposledy upravil(a) Romulusw dne 07 srp 2025 19:49, celkem upraveno 1 x.
-
- Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005
Odkazy neuvidíme vede to do tvého účtu, budeš nám muset dat jméno a heslo 
-
- Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify
Ď, opraveno 

-
- Vůz: V70 II D5 120kw 2004
Urvanej: já jsem ale nevařil. A to odvzdušnění jsem myslel spíš jako proces, než že by tam reálně byl vzduch. Abych to prolil čerstvou kapalinou a dostal ven tu, co dostala karate.
Majkl1: to odvzdušnění přes diagnostiku je dobrý start, ale za mě to nenahradí ještě aktivaci ABS za jízdy. Takže třeba štěrková cesta, cca 80 km/h, plný brzdy a třeba 2-3x opakovat, pak ještě jednou důkladně odvzdušnit a musí to být dobrý. Když ne, tak tam bude ještě nějaký mechanický problém, třeba na předních brzdičích.
Majkl1: to odvzdušnění přes diagnostiku je dobrý start, ale za mě to nenahradí ještě aktivaci ABS za jízdy. Takže třeba štěrková cesta, cca 80 km/h, plný brzdy a třeba 2-3x opakovat, pak ještě jednou důkladně odvzdušnit a musí to být dobrý. Když ne, tak tam bude ještě nějaký mechanický problém, třeba na předních brzdičích.
-
- Vůz: XC70 D3 AWD manuál (D5244T17)
Tak jsem dneska na Touaregu dal další kolo odvzdušňování s aktivací ABS. Celkem dost bublin vylítlo od LP kola, ale na chod pedálu to nemělo žádný vliv. Kde se tam vzal ten vzduch, nemám ponětí. S předními brzdami jsem nic nedělal a v nádobce mi nikdy neklesla hladina, aby si to cuclo kyslíku.
Objednávám další 2L.
Objednávám další 2L.