Zdravím všechny,
tak bych potřeboval opět pomoci s výběrem XC60. Cca před rokem jste mi tu pomohli vybrat XC60, kterou jsme nakonec koupili a byli jsme moc spokojení. Byl to ročník 2012, edice ocean race v podstatě v plné výbavě kromě bezklíčku. Bohužel asi před týdnem jsme měli nezaviněnou bouračku a Volvo bude řešeno totální škodou. Takže opět visím na inzercích od rána do večera a hledám. K mému překvapení mi ten výběř přijde horší, než před rokem, a to snad i včetně vyšších cen. Rád bych šel spíš cestou upgradu, byli jsme zvyklí na tu krásnou výbavu a těžko by se vracelo k něčemu, co tak hezky vybavené nebylo. Zároveň jsem si řekl, že když jsme ho měli rok, chtěli bychom alespoň o rok mladší, resp. i o dva kvůli novému infotainmentu.
Mé požadavky:
Volvo XC60 D5 AWD / XC70 D5 AWD
- Ideálně silnější pětiválec 158kw, případně slabší verze (D4), ale vždy pětiválec
- Modelový rok 2013, resp. 2014 (nový infotainment) a novější
- Ideálně pohon všech čtyř kol, ale není nutností
- Automatická převodovka
- Na barvě nezáleží
- Nutná výbava: adaptivní tempomat, bi-xenony, couvací kamera, řidičova sedačka v elektrice, vyhřívané přední sedačky, el. ovládané víko kufru
- Výbava, co potěší, ale není nutná: bezklíčkové odemykání, sledování mrtvého úhlu, sledování vzdálenosti vozidla před autem (takové to červené světlo promítané na sklo), sledování vyjetí z pruhu, panoramatická střecha, vyhřívané zadní sedačky, elektrická sedačka spolujezdce, vyhřívaný volant
- rozpočet ideálně kolem 350 tisíc, ještě nevíme, kolik nám pojišťovna nabídne, ale tam mám silnou obavu, že budeme muset znatelně doplácet
Trochu mi padlo do oka toto:
https://www.volvista.cz/ojete-vozy/volvo-xc60-d5-awd-r-design-aut-24-d-2 Je to cenově trochu nad náš rozpočet, ale auto se mi moc líbí. Jediné, co mi není moc sympatické je interval výměny oleje. Na druhou stranu taková servisní historie není běžná.
Pokud byste případně i věděli o někom, kdo nabízí nebo i Vy sami zvažovali prodej, budu rád, když se ozvete. Pokud narazím na něco, co by se líbilo, rád bych to tu s vámi zkonzultoval.
Díky všem ještě jednou i za pomoc s minulým výběrem!