Před dovolenou proběhla instalace bezdrátové CarPlay/Android Auto krabičky s dotykovým displejem. Instalace je jednoduchá a zvládne ji většina lidí, chce to jen trochu trpělivosti s rozebíráním auta
Z prvu jsem naradil na problém, že nefungovalo ovládání na středovém palelu, zobrazení nastavení klimatizace a neaktivovala se originální kamera.
Na té android krabičče je pět přepínaču v jedné řade, kterými se provádí konfirurace. Kombinace přepnutí těch páček určuje auto ve kterém je to nainstalované. Jinou kombinaci má V40, V60, S80,... ve výchozí kombinaci se kterou to dorazí to funguje, ale nejde ovládání na středovém palelu, zobrazení nastavení klimatizace a originální kamera.
Po nastavení druhé a páté páčky dolů, což je konfigurace pro S80 (stejná jako pro V70 A XC70) android krabička nefunguje s nenastartovaným motorem!!! Nefunguje vůbec, ani se nezapne. Po nastartování krabička najede, funguje ovládání na středovém panelu, hodnoty nastavení klimatizace i originální couvací kamera. Dost jsem se s tím natrápil než jsem na to přišel. Motor nikdy zbytečně nestartuji, měl jsem vždy jen zaplé zapalování. Přišel jsem na to, až když jsem číňanovi natáčel třetí video jak mi to nefunguje. Nechápu proč mi to ten komunista nenapsal rovnou, protože jak jsem zjistil stejný problém mělo víc lidí...
Jinak to funguje celkem dobře, bezdrátové spojení je stabilní, po nastartování se mobil k android auto připojí automaticky a rychle. Nevýhoda je v tom, že auto neumí brát zdroj zvuku z rádia a android krabičky současně. Jako zdroj zvuku se v nastavení multimédií musí nastavit AUX. V tom případě nefunguje FM rádio, řeším to online aplikací v android auto. Trochu jsem měl obavu jestli po instalaci dotekové vrstvy půjde zacvaknout plast kolem displeje. Šel. Mimochodem ta doteková vrstva je lesklá, což bych viděl jako nevýhodu. Během 2000km mi to několikrát zamrzlo, reset se provádí dlouhým stisknutím zeleného tlačítka pro příjem hovoru na středovém panelu. To jsem se taky nikde nedočetl.