... ještě ta hadička u filtru
Olej na spodku motoru xc90 II
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC90 2016 D5
Ahoj kluci, nejdřív trochu oprasim historii
na xc90 mi ve volvu delali sani a viko ventilu, výměna, po cca 250tis km, jako bylo to kaput kdyz mi to mechanik ukazoval. Nicméně nasledne jsem menil olej a spodek motoru doblitej od oleje... Auto je rocnik 2016 (problemovy motor - vim
) a vzalo si od vymeny cca 1l spis min, na 8tis km, coz mi neprijde moc, ale chlapik ve volvu mi rikal, ze ten olej na spodku bude asi jak umyli ten motor svrchu, ze to jako steklo
tak jsem teda po vymene oleje vsechno utrel a ted po cca 10tis km jsem sundal kryt a zase spodek mastnej. Teda jako asi to vyslovene nekape protože pod motorem nic a kryt je svrchu taky suchej, ale asi tak bude něco špatně. Hlavne na straně u filtru, nebo spis asi jenom tam, vede nejaka gumová hadicka a ta je uplne leskla od oleje... Nevite někdo kde se to tam bere? Jo a kdyz uz jsem se tam hrabal, sundal jsem hadici od turba a ta je teda zevnitr mastna, ale nijak zvlast, cekal jsem ze se na mne vyleje litr oleje
takže turbo co se tyka spoteeby oleje asi bude ok?
Přidáno za 7 minut 48 sekund:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vůz: XC90 2016 D5
...tak jsem zjistil že to asi bude voda
mozna hadicka z nadobky do chladiče, prej popraska casem... Tak zejtra budu hledat, kdyz najdu dam to sem, pro vsechny pripady