Zdravím, potřebuji pomoci od nejzkušenějších.
Na autě se měnil radiátor topení. Kvůli tomu se musela odpojit pojistková skříň, samozřejmě i ovládací panel a "rádio". Od té doby auto prostě nefunguje. Když se povede nastartovat, tak po vypnutí motoru zůstane svítit asi milion kontrolek, po vyndání klíčku za zapalování zůstane všechno zaplé, přestane fungovat centrál, svítí pořád milion kontrolek atd... Po odpojení napájecího kabelu z pojistkové skříně se vše vrátí do normálu, do prvního nastartování... Dle všeho co jsme zkusili, to ukazuje na tu pojistkovou skříň. Dnes jsem jí celou čistil čističem kontaktů a štětečkem, a k tomu i všechny konektory, dle videí z YT. Bohužel nepomohlo. Chybová hláška na diag. 1A41 - nějaká chyba komunikace, už nevím s čím. Mechanik koukal i po studeným spoji na desce jednotky, nic..
Teoreticky se nerozepne nějaké relé, ale nevíme už po čem jít.
Má s tím někdo reálnou zkušenost?
Dále mě zajímá, jestli můžu koupit jinou pojistkovou skříň z jiného auta, jelikož nelze sehnat pojistkovou skřín z 2,4 (103kw), jaké číslo je vypovídající? Osobně ani nevím, jestli je tam původní, vypadá to, že už v tom kdysi někdo byl... Před odpojením vše fungovalo bez problémů. Přiloženo foto s číslem pojistkové skříně.
Volvo V50 - problém s elektronikou?
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo V50 2,4i 103kW 2004
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tuhle pojistkovou skříň už jsem viděl zateklou a bylo to velice těžko opravitelné. Na první pohled to nebylo vidět, až při detailnějším zkoumání, byla zoxidovaná mezi deskami. Číslo dílu je to 8690719.
-
- Vůz: Volvo V50 2,4i 103kW 2004
Tak jsem zkusil nechal naklonovat jednotku, problém i s novou jednotkou to stejné. Hlásí to chybu 1A41, což ukazuje na spínací skřínku. Koupil jsem opět jinou, a problém přetrvává stále stejný. Už mi dochází nápady. Na původní CEM jsem to celý čistil čističem kontaktů, taky žádná změna.
Při sepnutí klíče do první polohy se nic neděje, nabíhá vše až v druhé poloze. Auto nastartuje až po odpojení a znovu zapojení dvou malých konektorů na spodku CEM.
Po vypnutí motoru to hlásí různé chybové hlášení, od brzd, po pásy, airbagy, standardní údržbu, chybu motoru… přestane fungovat centrál… po opakovaném nastartováni vše zmizí, dokud se motor zase nevypne.
Nějaké další nápady po čem jít?
Při sepnutí klíče do první polohy se nic neděje, nabíhá vše až v druhé poloze. Auto nastartuje až po odpojení a znovu zapojení dvou malých konektorů na spodku CEM.
Po vypnutí motoru to hlásí různé chybové hlášení, od brzd, po pásy, airbagy, standardní údržbu, chybu motoru… přestane fungovat centrál… po opakovaném nastartováni vše zmizí, dokud se motor zase nevypne.
Nějaké další nápady po čem jít?