Ahoj kluci nebo holky,
uvažuji, že bych možná vyměnil sedačky v autě V70, r. 2009 (jsou béžové a líbily by se mi víc hnědé). Teď mám kůži s výhřevem a manuálním ovládáním, ale většina nabídek pak má třeba aspoň sedačku řidiče v elektrice. Chtěl bych tedy vědět, jestli musí být nějaký konektor už z výroby (pod sedačku jsem se nedíval) nebo tam je příprava na vše, ale jen to není v případě manuálních sedaček zapojené?
Díky za případné odpovědi nebo tip na sedačky.
Mějte se krásně a co nejmíň v servisu!
Míla
Výměna předních sedaček V70 P3
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V70 D5 151kW MT´09
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Korejský toustovač
Pokud si dobře vzpomínám, konektor je stejný, jen v něm nemusí být všechny potřebné kabely/piny. To záleží na výbavě. Je potřeba to porovnat s elektrickým schématem, zdali tam vše je. Na P3 S60 summum, kde jsem měl manuální sedačku spolujezdce, byly všechny potřebné kabely a dokonce i přítomná pojistka pro elektrickou sedačku již z výroby.
Viz https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?p=995379#p995379
Jinak všechny přední sedačky v rámci P3 platformy jsou mezi sebou záměnné.
Pokud bys chtěl, aby poté fungovala i paměť u elektrické sedačky řidiče, tak je potřeba auto do kódovat/změnit konfiguraci přes P3tool nebo VDASH a snad i vyměnit jednotku v řidičových dveřích.
Viz https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?p=995379#p995379
Jinak všechny přední sedačky v rámci P3 platformy jsou mezi sebou záměnné.
Pokud bys chtěl, aby poté fungovala i paměť u elektrické sedačky řidiče, tak je potřeba auto do kódovat/změnit konfiguraci přes P3tool nebo VDASH a snad i vyměnit jednotku v řidičových dveřích.
S60 T5 MY2004
S60 T6 AWD MY2011 Polestar Engineered Optimisation
Je:

Bylo:

-
- Vůz: V70 2,5T 2008 & V50 2,4i 2005
x 1
Já mám Momentum a příprava tam byla. Pokud nemáš nějaký ultrasociální Kinetic, tak bys tam tu přípravu měl mít. Jinak je sesle plug&play, bude ti to fungovat i s paměťmi, jen to nebude mít návaznost na klíček (pro každý klíček máš uloženou jinou pozici sedačky). To bys právě musel dohrát i soft.
Dveřní jednotky bys musel vyměnit jen v případě že bys nějak nutně potřeboval (jako já) i paměťová zrcátka, ale to je jiná story.
Dveřní jednotky bys musel vyměnit jen v případě že bys nějak nutně potřeboval (jako já) i paměťová zrcátka, ale to je jiná story.
VIDA v Jindřichově Hradci...
V70 2,5T 12/08 - B5254T6, MT Stage2
V50 2.4i 12/05 - B5244S4, AT
EX: V50 T5, 850 T5, V70 TDi
VIDA v Jindřichově Hradci...
-
OK, díky za rady. Zkusím se podívat pod sedačky na konektory. Přežil bych to i bez té paměti, tak často se nestřídáme. A budu zatím koukat po nějakých slušných sedačkách.
-
- Člen VK
- Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR
Nevím kde se stala chyba, ale koupil jsem sedačku z p3 na alegru do své s80 2007 a nešla tam dopasovat. Nakonec jsem přehodil jen polstry a potahy.
Prej je možný, že dárce byl s pravostraným řízením tak proto.
To má zkušenost.
Prej je možný, že dárce byl s pravostraným řízením tak proto.
To má zkušenost.
-
Tak na to se snažím v inzerátech dívat, jestli auto není v provedení pro GB. Uvidím, jestli to budu ještě vůbec realizovat, ale samozřejmě by se mi to líbilo. Pokud by byly sedačky hnědé, tak bych asi vyměnil jen všechny sedačky a polstry a ponechal bočnice na dveřích původní. Černé by se mi líbily, ale to by nešlo dohromady s přístrojovkou atd.
-
- Vůz: XC60 D3
ahojte , mna by zaujimalo tiez toto na xc60, mam 2012 a interier by bol z 2013 , kde pozriem tie pojistky alebo konektor ci mam ? robil to niekto na XC60 ?dik za rady
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Korejský toustovač
Pojistky v autě jsou na straně spolujezdce dole pod kastlíkem. Která pojistka to je, je v manuálu vozidla. Konektor je pod sedačkou, podle schématu je dobré zkontrolovat, jestli tam vede 12v na elektrickou sedačku (pokud ji tam budeš dávat). U XC60 to bude na 99 % stejný jako u S60. Projdi si mé téma, na které odkazuju výše, je tam vše potřebné + odkaz na diskuzi na Swedespeed, kde je vše rozebráno dopodrobna.
S60 T5 MY2004
S60 T6 AWD MY2011 Polestar Engineered Optimisation
Je:

Bylo: