Ahoj, nějakou chvíli pokukuju po XC70 III AWD od 2014 výše. Objevil jsem v inzerci tento kousek:
https://auto.bazos.cz/inzerat/197847556/volvo-xc70-d5-awd-summum-24l-geartronic.php
VIN YV1BZ8256F1211428, motor D5244T15
Tyhle auta se mi vždycky líbila, ale Volvo jsem nikdy neměl a moc toho zatím nastudováno nemám, tak jsem chtěl poprosit zkušenější volvisty o radu. Kombinace černé barvy a světlé kůže po FL je pro mě top, ale nerad bych se tím nechal při výběru zaslepit
Nebyl jste se na něj třeba čirou náhodou už někdo kouknout? S prodejcem jsem mluvil a zněl sympaticky. Kilometry sedí. S autem jezdila celou dobu jeho žena, pravidelný nájezd cca 20tkm ročně. Poslal mi i faktury za servisy (neorigo) od 2019 dále. Servisku s dřívějšími záznamy pošle až se auto vrátí ze servisu, kde ještě mění rozvody. Všichni zájemci vč. mě se na ně prý ptali, tak že je dá ještě udělat.
Dále sám říkal, že se na auto byl mj. podívat i nějaký automechanik, celé to prolezl, ale nakonec to nevzal kvůli karbonizaci motoru. Víc o tom bohužel nevím. Předpokládám, že u tohoto nájezdu to bude znamenat nejspíš zanesený EGR a sání? Nebo je to něco jiného, čeho bych se měl bát? Přiznám se, že tohle mi celkem vrtá hlavou. Motory D5 by snad neměly na karbonizaci trpět, ne? Ze servisní historie, kterou zatím mám, je vidět zkrácený interval výměny oleje po 20tkm.
Na spolujezdcově straně bylo měněno vnější zrcátko a lakované obě dvěře - prý odřenina z parkování.
Chtěl bych si auto nechat aspoň 5 let jako rodinný dostavník. Ročně najedu do 10tkm, takže v aktuálním nájezdu cca 190tkm snad problém nebude.
Máte nějaké postřehy či ne/doporučení? Cena adekvátní? Předem díky moc za jakoukoli radu.
Přidáno za 6 minut 16 sekund:
Jinak auto je v Nymburku. V okolí bohužel není žádný autorizák, kam zajet na předkupní prohlídku. Nemáte doporučení kam tam s ním zajet? Nebo koho poblíž oslovit, zda by ho se mnou za úplatu neproklepnul?