V90 D5 - prosim o radu

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
mallox
Vůz: V90

V90 D5 - prosim o radu

Příspěvek od mallox »

Ahoj,
jsem tu novy, s Volvo nemam zatim zadnou zkusenost.
Pokukuji ted po tomto autu https://www.volvista.cz/ojete-vozy/volvo-v90-d5-awd-inscription-aut-20-d-1
Na netu jsem se docetl, ze diesel u Volvo se dosti hani, obzvlast u drivejsich modelu. Ma prosim nekdo tento motor a mohl by prip. nasdilet sve zkusenosti?
Na auto jsem se byl podivat osobne, a takto to znelo pod kaptou - https://youtu.be/kKkPz-Wzpj8
Muj benzin v A6 podobne zvuky rozhodne nevydava, je to u dieselu normalni?
Prip. na co by si clovek mel davat pozor?

Diky moc

Dural8
Vůz: V60

V90 D5 - prosim o radu

Příspěvek od Dural8 »

Tak to jsi toho moc nenacetl, protoze predchozi diesely jsou jako stare tdi, pripodobneno do koncernu. Tedy vsude vychvalovane a zaslouzene. Zatracovane jsou az ty aktualni, na ktery se zrovna ptas.
Porovnavat zvukove A6 v benzinu s jakymkoli dieselem je ponekud nerozum, alespon za me.

Pozor si u auta musis davat na vse, zejmena u ojeteho, ale ty vseobecna pravidla bud musis znat, anebo si vezmi k nakupu nekoho, kdo vi kam kouknout. To bych Ti poradil na zaklade toho, jakou otazku jsi tady polozil.

mallox
Vůz: V90

V90 D5 - prosim o radu

Příspěvek od mallox »

Diky za radu, ale uplne ted nechapu, k cemu je mi info, ze jsou stare diesly okay, kdyz se ptam na 2016 D5..tak ze moc povedene nejsou, chapu to dobre?
Zvukove neporovnavam projev motoru, ale to cvakani, jestli to je vporadku nebo ne. S dieslem zkusenost, jak jsem psal, nemam, tak netusim zda je to ok, ci nikoliv.
S mechanikem samozrejme pocitam, mne spis slo obecne, jestli ma nekdo s takovym autem zkusenost. Vim, ze treba jsou modely u jinych aut, ktere kdyz byli v 4x4 tak byli spolehlivejsi protoze mel jiny typ "neceho", atp.

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: XC70 D5 151kw 2011

V90 D5 - prosim o radu

Příspěvek od hajnej »

Macek2
Vůz: Audi A6 Allroad V6 3,0 BiTdi

V90 D5 - prosim o radu

Příspěvek od Macek2 »

Prostě Dural ti chtěl říci, že starší Volvo pětiválce mají o mnoho lepší pověst než nové VEA čtyřválce. Mám A6 v dieslu a zvukový projev motoru je tedy o mnoho kultivovanější (možná proto, že je to šestiválec). Ostatně i oba mé předchozí volví pětiválce cvrlikaly o mnoho inteligentněji. Samozřejmě až po zahřátí.

Jasper
Vůz: V90CC VOR

V90 D5 - prosim o radu

Příspěvek od Jasper »

D5 VEA ve v90 najeto 130 tis.km. Jen bezny servis,zadne problemy s motorem,prevodovkou,podvozkem...Zadne pazvuky,bouchani,netesnosti. Asi jsem mel stesti na dobry kus. Preji dobry vyber a uplne bych asi nesazel na problemy. Predtim take 3 x D5 petivalec. Tam jsem par drobnodti resil,ale asi nic zasadniho. Ja bych se toho nebal.

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“