V60 II vs V60 II CC

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
Lago12
Vůz: XC70

V60 II vs V60 II CC

Příspěvek od Lago12 »

Ahoj,
v nádeji že tu narazím na niekoho kto má prehľad by som rád vzniesol dotaz na rozdiel dieslovej motorizácie pre V60 resp. V60 CC druhej generácie.

Zvažujem kúpu V60 II. gen. a rozhodujem sa, či a ktorý motor. Jazdím takmer každý týždeň 2x200km + 3-4x za týždeň práca-domov (cca 6km tam, 6km späť), takže je pre mňa na zváženie benzín/nafta. Osobne som skôr priklonený k nafte, keďže spotreba benzínu mi príde pri takej T5ke už relatívne dosť ale ak to má vyvážiť kvalitu a spoľahlivosť, tak budiš. Po prečítaní fóra a bohužiaľ nemilej skúsenosti známeho, ktorému sa rozsypal D5 na XC90, však začínam byť voči nafte v V60 skeptický. Dopočul som sa ale, že pre Cross Country verzie sú motory (neviem absolútne v čom) odlišné a trvácnejšie. Vzhľadom na fakt, že u dieslov sa hovorí, že sú na toto auto slabe a "preturbované" si to však neviem nijak vysvetliť.

K tomuto tvrdeniu mi tak trocha nahráva aj fakt, že benzínových V60, resp. dieslových V60 CC je na trhu s jazdenými vozidlami proste menej. Otázka teda znie, benzínovú V60 alebo naftovú V60 CC? Je možné, aby CC mali iný typ?

Díky za každú konštruktívnu odpoveď/názor/odkaz.

Jasper
Vůz: V90CC VOR

V60 II vs V60 II CC

Příspěvek od Jasper »

Tak to tedy slysim poprve,ze by plasty ovlivnily motorizaci...D3,D4,D5 jak ve v60 tak ve v60cc a D6 ve v60. A v benzinu t3,t4,t5 a myslim,ze opravdu par kousku s t6. Jestli je to nejaka vypovidajici hodnota a muze to ovlivnit tvuj nazor,tak ja mam zase kamarada,kteremu se vysypal motor t6. Takze to mas 1:1. A kdybych si vybiral ja? V60 D4 nebo D5,ptz tech je relativne dost,takze si muzes dat cas s vyberem a vybrat snad dobre. Tech benzinu je malo.

Svita
Vůz: V60CC B5 MY2023

V60 II vs V60 II CC

Příspěvek od Svita »

K té spotřebě u benzínu - mám V60CC B5 a nemám problém jezdit za 6,5 - 7,5. O litr méně než při stejném stylu jízdy u předchozí XC60 D5 ...
S40 1.8, 90 kW, MY 2001, stříbrná

Jasper
Vůz: V90CC VOR

V60 II vs V60 II CC

Příspěvek od Jasper »

Potvrzuji spotrebu D5. U tezsi v90cc se necha delsi trasy jezdit kolem 7,5 l...Kdyz mam kratsi,tak spise 8 l. Na spotrebu v ECO delsi i 7 l. Ake to me brzy omrzelo....

ikmi
Vůz: Octavia II 4x4

V60 II vs V60 II CC

Příspěvek od ikmi »

Zdravím všechny,
Obracím se zde také o radu zda koupit V60 nebo V60CC.
Přiblížil se čas, kdy současné auto (OII 1,9tdi) pomalinku dosluhuje a je třeba se poohlídnout po jeho nástupci a pořídit nové auto pro rodinu. Zvykl jsem si na to, že do auta liju jen naftu a olej, o případné další provozní náklady relativně za hubičku.
Jako zarytý praktik tak jedině auto v kombajnu, aby se tam vešlo vše, co rodina potřebuje. Koncernových aut jezdí po našich cestách až příliš, a chci se trochu odlišit od ostatních. Volva se mi vždy líbila. Super prostorné krabice navíc hodně bezpečné. V70 je sice stále pěkné auto, ale člověk by rád něco novějšího, proto výběr padnul právě na druhou generaci V60 případně V60CC (rv. 2020-2023). Dalším autem o kterém uvažujeme je Outback. Cenový rozpočet jsme si stanovili na 800 tis.

Auto chci koupit výhledově na 5-10 let, aby se na něm řešil jen běžný servis, nebo nějaké drobnosti. Tedy aby auto netrávilo více času na servise než by v něm člověk jezdil. Když projíždím inzerci V60CC tak v 80% jsou to auta s naftou. Pročetl jsem si témata na spolehlivost dieslů v nových Volvech a jsem celkem na vážkách. Ad Blue, EGR, DPF,.. Má smysl koukat ještě i po této motorizaci, nebo spíše už jen na benzínovou? Z benzínu za mě smysl dává T5 nebo B5.

Přikláněl bych se k B5, z pohledu, že hybrid by pomohl snížit spotřebu hlavně při rozjezdech. Ale v V60 je jen v 7st. dvojspojce. 8 st. Aisin je jen v T5, nebo v 60CC. Která z nich bude spolehlivější? Je tu někdo kdo má už zkušenosti s touto motorizací? Jak je to potom s případnou možností úpravy Polestar pro mildHybrid? Dnes jsem shlédl video a celkem jsem se zděsil, jak jsou některé věci komplikovaně řešeny u B5. https://www.youtube.com/watch?v=cqNaROHs92M.

Má smysl u V60 koukat po autech s pohonem 4x4, nebo stačí obyčejná předokolka, která v zimě vyjede kopec do lyžařského areálu?
Jak je to se spolehlivostí? Co se na autě pokazilo a museli jste řešit?

Bylo by možné se s někým případně setkat z F-M, Karviné, Ostravy?

Budu rád za Vaše rady, postřehy a odpovědi.
Mockrát děkuji.

lkopcansky
Vůz: Volvo XC60 D4 AT Summum-E MY2015

V60 II vs V60 II CC

Příspěvek od lkopcansky »

Videl si kufor V60? Aby si nebol prekvapený veľkosťou v porovnaní s O2…
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil

ikmi
Vůz: Octavia II 4x4

V60 II vs V60 II CC

Příspěvek od ikmi »

lkopcansky píše: 24 lis 2024 21:07 Videl si kufor V60? Aby si nebol prekvapený veľkosťou v porovnaní s O2…
Zatím neviděl, vím že bude menší. V pátek mám domluvenou testovací jízdu, tak jsem zvědavý. Hodně se mi zamlouvá možnost sklopné klece v kufru. Tu bych dokoupil nejspíš časem, pokud náhodou nebude ve výbavě.

tomsi
Vůz: V60 II

V60 II vs V60 II CC

Příspěvek od tomsi »

Kufr ve V60 je oproti Octavii maličký. Když vozíme kočárek + zavazadla na víkend, je problém se tam naskládat. Vždy je kufr plný po strop. Tu mříž za zadními sedadly už ani nevyklápím, bez ní si to nedokážu představit. Máme V60 D4. To auto je jinak super. Z uživatelského pohledu mi zásadně vadí jediná věc, že na starším Sensus systému je na head-up displeji a přístrojovém štítu jen Sensus navigace, kterou kvůli tomu se skřípěním zubů používám. Kdyby tam uměly být google mapy, je to auto bezvadné. Z toho důvodu kdybych měl dnes možnost volby, vzal bych auto s novějším google systémem. Navíc tedy příští rok všechna auta s google systémem dostanou kompletní update, kde se aktuální nic-moc systém aktualizuje na úplně nový z EX90 a to je za mě super, taková zpětná podpora i pro cca 4 roky stará auta.

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“