XC90 B5 173kw 2021 autorizovany servis

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
Reupnium
Vůz: Xc 90 midle-hybride 173kw 2021

Příspěvek od Reupnium »

hajnej píše: 03 lis 2024 20:26 Jaký tam máš kola? Nemá tohle vliv na spotřebu?
Kola origo 21 - 275x40 ale nemyslím si že to tím je.

Přidáno za 3 minuty 36 sekund:
Tak odezvu bych potřeboval vyřešit, ale dávat za to 30tis bez možnosti snížení spotřeby to asi ne.
Dle recenzi powerboxy od spa zvyšují výkonu, zlepšují odezvu převodovky a snižují spotřebu, už jsem zjistil, že ji pár lidí má, cena 8500kc a není zásah do softwaru , jen se připojí krabička která mění informace a hotovo..

Přidáno za 39 sekund:
https://www.cpa-chiptuning.cz/chiptuning-Volvo-XC90-2-B5-AWD/motortuning_7711.htm

lkopcansky
Vůz: Volvo XC60 D4 AT Summum-E MY2015

Příspěvek od lkopcansky »

Reupnium píše: 03 lis 2024 17:13
Na budikach a v infotaimentu průměrná celková 8,2 a dolů to nejde max na 8,1... Když jsem ho koupil, bylo tam 6,9l to by mě zajímalo jak toho docílit ten človíček.
Podľa spritmonitoru si na tom dobre https://www.spritmonitor.de/en/overview/51-Volvo/465-XC90.html?constyear_s=2021&power_s=170&power_e=180
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil

Skipaaan
Vůz: V60 T6 recharge

Příspěvek od Skipaaan »

Že by tohle měla být zrovna nějaká věrohodná úprava se mi nezdá. Ano mění informace, ale jaké? Jak na to reaguje ŘJ. Ta s tou změnou "nějakých" informací taky bude muset pracovat a upravovat podle toho adaptace apod. Odkud na to máš ty recenze? Jenom z netu nebo alespoň nějaké osobní reference?
Reupnium píše: 04 lis 2024 23:08 Tak odezvu bych potřeboval vyřešit, ale dávat za to 30tis bez možnosti snížení spotřeby to asi ne.
Dle recenzi powerboxy od spa zvyšují výkonu, zlepšují odezvu převodovky a snižují spotřebu, už jsem zjistil, že ji pár lidí má, cena 8500kc a není zásah do softwaru , jen se připojí krabička která mění informace a hotovo..

Přidáno za 39 sekund:
https://www.cpa-chiptuning.cz/chiptuning-Volvo-XC90-2-B5-AWD/motortuning_7711.htm

Vapik
Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005

Příspěvek od Vapik »

Tyhle powerboxy, a vsadím se že tenhle není vyjímka, mají jednu společnou vlastnost. Jsou k ničemu. Offsetují hodnoty které do ECU posílá MAP aTMAP senzor ostatní řízení nechává beze změny. Nárust výkonu se limitně blíží nule efekt powerboxu však uživatelé pociťují ve významnějším kopanci při akceleraci způsobeném skokové změně hodnot výše zmíněných čidel. Každopádně tohle je na urovni tuningu Octavie I v tdi kdy se místo váhy vzduchu pripojila vhodná dioda.

xSam

Příspěvek od xSam »

Souhlas, power box je proste blbost. Ridici jednotku to jen sidi hodnotama z cidel.
To uz si spise zaplatit nejaky neorigo chiptuning, ktery bude mnohem efektivnejsi, funkcni. Sikovnejch borcu je vsude spousta. A cena bude podobna jako ten powerbox.

tomsi
Vůz: V60 II

Příspěvek od tomsi »

Dívám se na powerbox dost kriticky. Nevím jestli někdo dělal reálně test na brzdě, aby to ověřil. Naopak to skoro jistě nezmění třeba chování líné převodovky a prodlevu po sešlápnutí plynu, která je podle mě nejzásadnějším jízdním problémem těhle aut, nedostatek výkonu to rozhodně není. I kdyby to snížilo spotřebu, o kolik to asi dlouhodobě bude? Jedna nebo dvě desetinky / 100km? Stojí to za to? Když vidím že píšou snížení spotřeby o několik litrů na 100km, okmažitě se mi rozsvěcí velký vykřičník nad tím jak věrohodný produkt to je a jak kecají s navýšením výkonu. Zvýšení výkonu i kdyby bylo reálně o 10 KW, k čemu to bude? Už tak má auto dost výkonu na pohodovou jízdu na kterou je Volvo stavěné. Argument bezpečného předjíždění chápu, ale tohle auto je už daleko za hranicí dostatečného výkonu pro bezpečné předjíždění a pár KW navíc na tom nic nezmění. Pokud ten výkon nestačí, tak je problém spíš v nebezpečně předjíždějícím řidiči. Nechci obhajovat předražený Polestar, ale ten alespoň prokazatelně mění charakteristiku motoru i převodovky a když máte AWD, tak zlepšuje i jízdní vlastnosti vyladěním AWD, auto by mělo být "akčnější" větším zapojením zadních kol.

Reupnium

Příspěvek od Reupnium »

Taky k tomu nemám moc důvěry,.protose radějiptám, zlatý klasický chip motoru, bohužel nevím proč ale i když je to pořád jen motor s přidanou rekuperací, nedá nebo zatím co jsem viděl nikdo neumožňuje chip samotného motoru.
Zkusím se ještě domluvit s nějakou dílnou, jestli mimo záznam s tím něco umí, nevěřím, že by se samotný motor nedal poupravit.

Přidáno za 13 minut 13 sekund:
Teď koukám , že Xtunning z Jihlavy variantu chipu pro verze B5 připravuje, mají to v nabídce, ale zatím v přípravě.
Zkusil jsem je kontaktovat.

Vapik
Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005

Příspěvek od Vapik »

Tak směle dotáhl a dej vědět za jak dlouho se ten motor po čipu vysypal.

Reupnium

Příspěvek od Reupnium »

Nevím o nikom, komu by se po chipu volvo vysypalo, nicméně probíhají stále testy, takže zatím žádný chip krom těch přes výstřiky a nebo polestar od Volva neni

Přidáno za 5 minut 13 sekund:
Nicméně poznatek a dotaz. Nevím proč mám špatný pocit z rekuperacni baterie. Když se dobije, hodi to plus 100km do dojezdu ale po 2 min a vjezdu třeba na rychlosilnici se to vrátí zpět. To samé když dorazím domů mám dojezd 500km, druhy den nastartuju, jedu tak 2 min a dojezd spadne na 400km..
Mam pocit jako by rekuperacni baterie neudržela kapacitu a nebo spíše moc nefungovala. Hledal jsem články, prý je tam někde pod kapotou nádoba na doplnění chladící kapaliny rekuperacni baterie a taky že se dá ve Volvu udělat diagnostika baterie, tak tam v pondělí jedu. Auto je ještě 2 měsíce v záruce a pokud je v háji, chci to dát na reklamaci.
Někdo zkušenosti? Že by něco podobného řešil?

jergus.balaz
Vůz: V40CC 2013 D3

Příspěvek od jergus.balaz »

Ten dvojliter nadupaný na 173kW má dosť starosti sám so sebou, čo sa podpisuje na jeho životnosť. Takže akékoľvek zvyšovanie výkonu sa na životnosti negatívne skôr či neskôr prejaví.
Ohľadom mild hybridu určite to nemá na dojazd žiadny vplyv a už nie o 100km. Tá baterka má sotva hmotnosť 5kg, a dokáže len pomáhať pri rozbehu, nič viac.

Reupnium

Příspěvek od Reupnium »

U středního hybridu (mild-hybrid) jako Volvo XC90 se problémy s rekuperací mohou projevit následujícími způsoby:

1. **Zvýšená spotřeba paliva**: Pokud rekuperace nefunguje správně, může to vést ke zvýšené spotřebě paliva, protože energie, která by jinak byla znovu využita, je ztracena.
2. **Menší výkon při brzdění**: Rekuperační brzdění může být méně efektivní, což může vést k delšímu brzdnému dráze nebo horšímu pocitu při brzdění.
3. **Výstražné kontrolky**: Mohou se objevit výstražné kontrolky na palubní desce, upozorňující na problém s rekuperací nebo hybridním systémem.
4. **Snížená úroveň nabití baterie**: Baterie se nemusí dostatečně nabíjet během jízdy, což může vést k nižší úrovni nabití a tím pádem k menší asistenci elektromotoru.

Skipaaan

Příspěvek od Skipaaan »

Já bych to viděl spíš tak, že to často přepočítává dojezd podle aktuální spotřeby. Když ti to ráno po ujetí padne o 100km je to tím, že jedeš se studeným motorem a prvních pár km to žere jako tank. To samé, když najedeš na rychlostní silnici a dáš tomu autu víc napít, za chvíli tomu spadne dojezd.

Reupnium

Příspěvek od Reupnium »

To je pravda všiml jsme.six že po nastartování a ujetí tak 5km to má spotřebu i 12l , to je masakr ale pak delší cesta se to usadí a jsem kolem 7l..
Ted jsem měl kontrolní prohlídku auta při 100tis , kapaliny, brzdy, diagnostika, výměna motorového oleje, převodového a všechny filtry, cena za komplet 20tis, tak si říkám, jestli je to ok, nebo dost..

Dotaz z jiného soudku, nechával si tu někdo aktivovat nějakou výbavu autě, která byla vypnutá? A co to stálo? Bylo to ve Volvu nebo někdo bokem? Tvrdili že mám full ale nejsem si jistý chybí třeba automatické parkování a bůh ví co ještě, tak mě zajímá aktivace..
Kontaktoval jsme Volvo a ty mlčí a d5b5 a ty taky nereagují.

Lukaso
Vůz: S60

Příspěvek od Lukaso »

20.000 asi není ok :-D ale je to běžná cena

jergus.balaz

Motorový olej, prevodový olej, filtre - bežne som platil u kamaráta v QService cez 700€.

tomsi

Příspěvek od tomsi »

Kvalitní výměna převodového oleje je i s proplachem a to běžný poctivý servis nedokáže udělat pod 10k kč. 20k za takový servis by pak bylo na autorizák hodně levné. "Velký servis" se všemi filtry i bez výměný převodového oleje je skoro za 20k.

Skipaaan

Příspěvek od Skipaaan »

Tka nějak očekávám přes 20tis. teď za velký servis a to bez výměny oleje v převodovce, takže pokud dělali i výměnu oleje v automatu, tak 20k je spíš nízká cena. V60 bude mít sice nižší hodinovku a možná menší olejovou náplň, ale zase tam jsou předepsány svíčky každou druhou prohlídku...

Lukaso
Vůz: S60

Příspěvek od Lukaso »

ty jo já si nevšimnul, že to je včetně toho oleje v převodovce. tak to je pak levný :good:

Reupnium

Příspěvek od Reupnium »

Dle toho co řekli, tak včetně proplachu.. Je dost znát rozdíl autorizaku, někde tady běží vlákno, kde klasika servis oleje a ceny rozdilny dle kraje až je to šílený..
Když se pak kouknete co stojí díly, dak přemýšlíte kam šel zbytek peněz, když to celé mají hotové za 2hodiny..

Následně mi ještě řekli, že při další výměně oleje bych měl dát i olej v zadním diferaku a přední set napínací kladky, začíná lehce v zimě pískat.

jergus.balaz

Kto chce opicu, musí mať na banány.

Zaujíma ma, kto reálne robil / videl robiť preplach prevodovky. Pretože ak si to dobre pamätám, tak prípojky na preplach sú umiestnené tak, že aby sa k nim dostalo, treba dať dole nápravnicu.

Jakub Svoboda
Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Copak nápravnici, ale musí se sundat výměník voda/olej AT a použít redukční mezikus.
Ale pokud dělali proplach jako všichni ostatní, tak použili redukční sadu na výpustný šroub.......

jergus.balaz

Jakub: ďakujem za info.

Thor123
Vůz: Volvo S90 T8 Inscription

Příspěvek od Thor123 »

Mechanici u nás používají tohle na proplach.
Buď to dělají BG plničkou/proplachovačkou nebo pak klasika origo postupem. Většinou použijí kolem 14-16L oleje + BG chemii.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bylo: V40II, C70 2,4T Cabrio, C70 2.0T, C70II D5, S80 D5, S80 T6, V40II D2,V70III D5 AWD, S80II D5,XC70II D5, S80II D5 Exe.

tomsi

Příspěvek od tomsi »

jergus.balaz píše: 22 led 2025 19:02 Kto chce opicu, musí mať na banány.

Zaujíma ma, kto reálne robil / videl robiť preplach prevodovky. Pretože ak si to dobre pamätám, tak prípojky na preplach sú umiestnené tak, že aby sa k nim dostalo, treba dať dole nápravnicu.
V http://www.zp-automatic.cz/ mi řekli, že dělají proplach. Snad to bylo i ve faktuře napsané. Na webu píšou "Výměnu oleje a vyčištění převodovky provádíme připojením specializovaného stroje PF5 do okruhu proudění oleje, tudíž je zaručena obměna celkové náplně převodovky." Dál píšou, že se jedná o přístroj PF5 od firmy BG. U samotné výměny jsem být nemohl, takže mohli i kecat. Nicméně celá akce trvala snad 2 hodiny, kdy po dvou hodinách, když jsem přišel, to teprve dokončovali. Předpokládám, že kdyby jen vylili a nalili, mají to za pár minut.

jergus.balaz

Zo zvedavosti som zavolal kamošovi a dal som jemu nacenit preplach prevodovky cez tie "oficiálne" holendre, čiže demontáž napravnice aj vymennika + na záver geometria. Celková suma cca 1000€ s DPH, a to ma upozornil, že asi bude potrebná aj kalibrácia pilot asistenta. No ďakujem pekne :D

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“