Opravil jsem čidlo teploty. Teplota je nyní již ukazována správně, podmínky startu jsou tedy již splněny a přikaz aktivovat již spustí sekvenci úkonů pro start a provoz.
Pro opravu doporučuji
https://www.gme.cz/v/1486301/vishay-ntc-640-10k-ntc-termistor . 10 kohm termistor, který má stejnou charakteristiku jak popisuje vida. Výměna je snadná. Odstraní se deklík, vyndá původní senzor a štípacími kleštičkami odštípe plast ve kterém jsou zataveny vývodní kabely. Pouzdro senzoru je hrubé jen nahoře, uvnitř je jinak hladké a samotný zatavený senzor jde potom jednoduše vysunout. Na tenké kablíky se naletuje nový senzor, kablíky se přetáhnou smršťovací bužírkou a potom již jen senzor dát do pouzdra. Já jej vložil do lepidla mamut. Na závěr opravy je dobré proměřit, zda mezi piny 4 a 16 konektoru je okolo 5 - 20 kohm (podle teploty) a zda senzor není spojený se zemí.
Ale mám ještě, dle příspěvků tady, buď problém s tryskou nebo spadlou vrtulkou.
Vida hlásí CEM-5F4F Start attempt. Too many unsuccessful attempts. Dle vidy to znamená že se nedetekuje plamen.
Aktuálně bufík trochu fouká, svíčka je horká, ale z výfuku jde vlažný vzduch s trochou kouře a s vůní nafty. Spodek bufíku se nahřeje tak na max. 80 stupňů, ale na teplotě vody to není ani poznat, nehřeje.