Tohle je oficiální eshop retrofitterů Sviťlíp, mně dávali NHK a říkali mi, že s tím mají dlouhodobě dobré zkušenosti:
https://www.lightz.one/
Když už to budeš mít rozdělané, nemá smysl řešit staré reflektory. Dej tam nějaký projektor, efekt bude maximální. Cena aftermarket projektoru není nijak hrozná, nejhorší je na tom ta práce. Na YouTube jsou návody, pokud se na to cítíš, určitě tam najdeš, co potřebuješ.
Na druhou stranu pokud chceš zachovat naklápění světel, bude to možná dost velké sousto. Já měl u SviťLíp auto 3 dny. Normálně to jinak mají za den hotové, ale Volvo P2 xenony jsou lahůdka
LED žárovky
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: S60 2,4 D5 136 kW MY2006
-
- Vůz: Volvo V70 II 2.4D 2007
LED žárovky
Než půjdu do projektorů tak bych rád vyzkoušel levnější řešení. V dálkových mám navíc 35W Katur LEDky, ty svítí parádně.
Je mi jasné že projektor světlo usměrní nejlépe ze všeho, ale na jiných autech mi chromované reflektory stačí. Proto bych rád nejdříve pochopil proč ty světla aktuálně tak málo svítí.
Je mi jasné že projektor světlo usměrní nejlépe ze všeho, ale na jiných autech mi chromované reflektory stačí. Proto bych rád nejdříve pochopil proč ty světla aktuálně tak málo svítí.
-
LED žárovky
Tak zavolej do SviťLíp nebo někam, tam ti to vysvětlí nejlíp - nebo tam i zajeď s autem klidně. Každopádně chromování bude vždycky naneseno v nějaké vrstvě a optické vlastnosti reflektoru už nikdy nebudou tak dobré. Druhá otázka je, jak dlouho to vydrží. Za mě když už to bude rozdělané, tak retrofit, prostě nejhorší a nejnákladnější je na tom ta práce, což potvrdí asi každý.
-
- Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010
LED žárovky
Ví někdo, kolik stojí odhadem ta repase? Pro zajímavost. Já ty halogeny už mám jetý, ale skoro mi přijde levnější nový + šoupnout tam (po legalizaci) LED.
-
LED žárovky
Když jsem měl Saaba, tak jsem taky řešil repasi Xenon projektorů. Byl jsem v kontaktu s Retrofitlabs - dělají přímo kity na výměnu projektorů. Ale než kit uvedli na trh, tak jsem Saaba prodal. Na Volvo kity také moc nemají, ale náhradu za projektor určitě mít budou. Jde o to změřit projektor, nebo zjistit typ co tam je a oni poradí. Mně tehdy doporučili přímo projektor, který bude pasovat, ale musel bych si vyrobit nějakou mezi destičku a trochu to bastlit a to se mi nechtělo. Saab tehdy měl jedny z prvních projektorů a byly na pendrek už od výroby, ale Volvo by mohlo mít projektory shodné s jinými typy aut, takže by měl jít projektor koupit samotný nový a pouze vyměnit.
Další možnost je Morimoto, ale ti se začali spíš zaměřovat na zdroje světel, než na projektory ve kterých byli na špici před deseti lety. Od Morimoto berou nebo brali díly i Svitlip.
Jinak na Svitlip mam také nejlepší zprostředkované reference. Opravdu si se světlama vyhrají, jakýkoliv nedostatek opraví a odvádějí dokonalou práci, za kterou si ale také nechají zaplatit.
Další možnost je Morimoto, ale ti se začali spíš zaměřovat na zdroje světel, než na projektory ve kterých byli na špici před deseti lety. Od Morimoto berou nebo brali díly i Svitlip.
Jinak na Svitlip mam také nejlepší zprostředkované reference. Opravdu si se světlama vyhrají, jakýkoliv nedostatek opraví a odvádějí dokonalou práci, za kterou si ale také nechají zaplatit.
-
- Vůz: XC 70 2.4D 2010
LED žárovky
Myslim, že cena byla 24tis. za natáčecí světla...
-
LED žárovky
Chtěl bych do Focuse koupit Led H4, nějaké doporučení?
Svítí to za trest a když si s tím jednou za uherák jedu, tak trpím.
Díky moc
Svítí to za trest a když si s tím jednou za uherák jedu, tak trpím.
Díky moc
-
- Člen VK
- Vůz: XC70 D4 120kW D5244T17 MY 2013
-
- Vůz: XC 70 2.4D 2010
LED žárovky
Díky.
Je to hodně, ale zas co tu sou fotky jak to svítí, to je pecka!
Je to hodně, ale zas co tu sou fotky jak to svítí, to je pecka!
-
-
LED žárovky
Ano, klasika parabola bez čoček.
-
LED žárovky
No klasika s možností snadného vrácení, ale vyšší pořizovací cenou:
https://www.ledpodsviceni.cz/h4-2/
Anebo levnější varianta:
https://www.aliexpress.com/item/1005006612499458.html
Ono v parabole je to vždycky trochu loterie, někdy to nejde úplně dobře zaostřit (některé LEDky mají otočný upínací mechanismus) a může to lehce oslňovat. Pak je lepší mít méně výkonné LEDky, aby síla oslnění byla minimální. Ale chce to prostě vyzkoušet, no.
https://www.ledpodsviceni.cz/h4-2/
Anebo levnější varianta:
https://www.aliexpress.com/item/1005006612499458.html
Ono v parabole je to vždycky trochu loterie, někdy to nejde úplně dobře zaostřit (některé LEDky mají otočný upínací mechanismus) a může to lehce oslňovat. Pak je lepší mít méně výkonné LEDky, aby síla oslnění byla minimální. Ale chce to prostě vyzkoušet, no.
-
LED žárovky
Děkuju, vyzkouším. Těch 20W je v pohodě? Bude to svítit lépe než klasická halogenka?
-
LED žárovky
Než obyč ano, pokud jsi měl halogenku Nightbreaker H4 nebo tak něco, tak si myslím, že pro oko řidiče to úplně dramatický rozdíl nebude. Taky je otázka, jakou chceš teplotu světla.
Nejlepší možná napsat dotaz Liborovi na webu, dokáže poradit a reaguje většinou do druhého dne.
Nejlepší možná napsat dotaz Liborovi na webu, dokáže poradit a reaguje většinou do druhého dne.
-
LED žárovky
Mám právě teď nightbraker.
Barva světla bych chtěl co nejteplejší. Oukej, napíšu mu, moc díky.
Barva světla bych chtěl co nejteplejší. Oukej, napíšu mu, moc díky.
-
- Vůz: V70II 2007 2.4i 184ps-Stage2 Automat
LED žárovky
Tam ale jde o to ze LED vydrzi zivotnosti dyl nez nightbraker H7JiFi píše: ↑03 říj 2024 17:28 Než obyč ano, pokud jsi měl halogenku Nightbreaker H4 nebo tak něco, tak si myslím, že pro oko řidiče to úplně dramatický rozdíl nebude. Taky je otázka, jakou chceš teplotu světla.
Přidáno za 40 sekund:
Funguje to bez odporu???Tomas78 píše: ↑12 zář 2024 13:46 Osram už uvolnil upgrade pro Volva P2, takže si můžete koupit "legální" LED. Já čekám, až to uvolní pro P3
https://look.ams-osram.com/m/279bdebe1f871386/original/LED-Night-Breaker-H7-Vehicle-List-EN.pdf
image.png
-
LED žárovky
Já na životnost plusmínus kašlu. To auto jezdí minimálně, ale když jedu potřebuju vidět.
Objednal jsem, tak čekám na doručení a uvidíme.
Poreferuju
Objednal jsem, tak čekám na doručení a uvidíme.
Poreferuju