V70 silné vibrace a klepání
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC90 3.2
Ahoj,
Aktuálně mám na V70 silný vibrace který třesou celým autem do stran a je slyšet silný boucháni z motorovýho prostoru. Je to pocit jak když sedíš na pračce s cihlama uvnitř. Jsme s rodinou ve Volarech na Šumavě a s tímhle zpátky do Plzně nedojedu.
Zkoušel jsem místní servisy, ale zatím nic. Mohl by někdo poradit nějaký kontakt tady v okolí? Nebo aspoň tip na co se v tom autě kouknout?
Dva týdny zpátky to bylo v servisu a na technicky a všechno OK.
Můj telefon šest nula pet 23tři 42tři
Diky
Aktuálně mám na V70 silný vibrace který třesou celým autem do stran a je slyšet silný boucháni z motorovýho prostoru. Je to pocit jak když sedíš na pračce s cihlama uvnitř. Jsme s rodinou ve Volarech na Šumavě a s tímhle zpátky do Plzně nedojedu.
Zkoušel jsem místní servisy, ale zatím nic. Mohl by někdo poradit nějaký kontakt tady v okolí? Nebo aspoň tip na co se v tom autě kouknout?
Dva týdny zpátky to bylo v servisu a na technicky a všechno OK.
Můj telefon šest nula pet 23tři 42tři
Diky
Volvo XC90 3.2, 2007
bylo: Volvo V70 D5, 2004
bylo: Volvo V40 1.9DI 2004
-
Motor? Jestli TDI, tipuju utrzenou remenici? V otackach to mlati min, nebo nemlati vubec?
Je: modrá V70 I 2,5 TDI
-
- Vůz: V90 D4 MY19
Ahoj,
předpokládám že je to moje bývalé auto...
auto nikam nejede (stojí na místě) a celé se klepe???
předpokládám že je to moje bývalé auto...
auto nikam nejede (stojí na místě) a celé se klepe???
Volva:
V90 D3 ;
V70 D4 ;
S80 3,2 LPG

Bylo toho více: https://www.spritmonitor.de/en/user/Tom0.html
Volva:

-
Ano, diesel petivalec. Tomovo bývalé auto. Na místě to běží krásně, ale za jízdy špatný. Motor táhne normálně.
Volvo XC90 3.2, 2007
-
Můj tip je nějaké uložení motoru nebo tak něco... že se to opře o karoserii a přenáší se vibrace do kasle.
Už jako při záběru motoru při rozjezdu, nebo až za jízdy třeba i bez zátěže na motor na neutral?
Už jako při záběru motoru při rozjezdu, nebo až za jízdy třeba i bez zátěže na motor na neutral?
Volva:
V90 D3 ;
V70 D4 ;
S80 3,2 LPG

Volva:

-
Ano, diesel petivalec. Tomovo bývalé auto. Na místě to běží krásně, ale za jízdy špatný. Motor táhne normálně.
Zezačátku to při jízdě na volnoběh nedělalo, ale během třeba půl hodiny se to zhoršilo a i při jízdě na volnoběh už se to klepe.
Přidáno za 2 minuty 27 sekund:
Můj tip je taky uložení motoru, relativně nejlepší to je v lehkým ustáleným zátahu. Ale na místě, když to opřu do jedničky nebo zpátečky, tak se to chová normálně.
Zezačátku to při jízdě na volnoběh nedělalo, ale během třeba půl hodiny se to zhoršilo a i při jízdě na volnoběh už se to klepe.
Přidáno za 2 minuty 27 sekund:
Můj tip je taky uložení motoru, relativně nejlepší to je v lehkým ustáleným zátahu. Ale na místě, když to opřu do jedničky nebo zpátečky, tak se to chová normálně.
Volvo XC90 3.2, 2007
-
Uložení motoru převodovky si teď nevybavuji že bych dělal, takže jestli ty také ne, tak má to co je na tachometru.
Ještě jedna možnost... je to vlastně manuál, takže to má spojku, přítlačák, dvouhmotu... to taky dokáže udělat pěknou paseku.
Ještě jedna možnost... je to vlastně manuál, takže to má spojku, přítlačák, dvouhmotu... to taky dokáže udělat pěknou paseku.
Volva:
V90 D3 ;
V70 D4 ;
S80 3,2 LPG

Volva:

-
Tak už mám na zitra objednanou odtahovku do Budějic. Dam to tam do autorizaku a uvidíme. Domu pojedeme vlakem. Dam sem pak vedet jak to dopadlo. Diky za rady a Tomovi za telefon.
Volvo XC90 3.2, 2007
-
- Vůz: V70 2.4i 106kw 1999
Nedávno jsme s kamarádem diagnostikovali stejnou závadu. Bylo to sice na Fóbii, ale to je fuk. Ze dne na den se mu začalo třást celý auto, přesně jak píšeš. Auto jsme zvedli na zvedáku, jeden v autě nastartoval, zařadil a postupně přidával, druhej zespodu koukal kde to co dělá. Nakonec to byl kloub na poloose, na první pohled a všemožný páčení to nebylo skoro poznat. Takže i to je možnost 
Volvo c70 2000 t5 176kw
-
Příběh pokračuje, dneska update ze servisu v Budějicích. Auto projeli, zastudena se nic neprojevilo, úplně normální. Po zahřátí cca 10km začlo být slyšet klepání, tak jízdu ukončili. Pravděpodobně to prý je závada diferenciálu v převodovce a bude to chtít novou převodovku nebo repas.
S tím jsem se teda nespokojil a požádal je, ať to projedou aspoň hodinu, ať se to projeví pořádně a můžou na to pak kouknout na zvedáku. Tak uvidíme zítra.
Je to fakt divná závada. Mě se to taky projevovalo až po řekněme hodině jízdy. Ale v neděli ráno, vystydlé auto ze soboty přes noc, se to projevilo hned jak jsem se rozjel. Ujel jsem 500m k odtahovce asi tak dvacítkou a celou dobu v tom mlátilo. Pak to jelo na odtahu a před servisem v ČB jsem s tím zajel pomalu na parkoviště. A dnes se jim to zase za studena chová normálně. Nechápu.
Ještě ale mám jednu indícii, pro místní koumaly, furt mi to vrtá v hlavě. Pár týdnů nazpět jsme jeli do Rakouska na dovolenou, naložený auto. Po pár hodinách to už lehounce cvakalo, ale v jedný ostřejší zatáčce, kdy jsem musel i poměrně prudce na brzdy v tom trochu luplo a od tý doby najednou téměř klid, ozývalo se to jen vyjimečně. Celou dovolenou a celej následující týden klid, řekněme 1000 km.
Jednoznačně je to spojený s pohonem, ty zvuky a vibrace závisí na rychlosti otáček kol, ne motoru. Zpočátku to dělalo jen při akceleraci, ke konci i při brždění motorem. Na neutrál taky, ale jinak, to se celý auto rozbibrovalo nejvíc. Takže se zařazeným kvaltem rachot, ale menší vibrace, při neutálu málo rachotu, ale násobně víc vibrací. Při dobržďování na neutrál těsně před úplným zastavením se auto kolíbalo ze strany na stranu, jak když máš na kole osmu. V životě jsem v autě takovouhle věc nezažil.
Nic takovýho podle mýho laickýho názoru převodovka dělat nemůže, navíc řadit jde a vždy šlo bez problému. Převodovka nehučí.
Vliv má i natočení kol, když to začínalo, tak vždy při lehkém rejdu vlevo.
Budu rád za jakýkoliv tip, koukal jsem na různá videa, ale jsem z toho pořád jelen.
S tím jsem se teda nespokojil a požádal je, ať to projedou aspoň hodinu, ať se to projeví pořádně a můžou na to pak kouknout na zvedáku. Tak uvidíme zítra.
Je to fakt divná závada. Mě se to taky projevovalo až po řekněme hodině jízdy. Ale v neděli ráno, vystydlé auto ze soboty přes noc, se to projevilo hned jak jsem se rozjel. Ujel jsem 500m k odtahovce asi tak dvacítkou a celou dobu v tom mlátilo. Pak to jelo na odtahu a před servisem v ČB jsem s tím zajel pomalu na parkoviště. A dnes se jim to zase za studena chová normálně. Nechápu.
Ještě ale mám jednu indícii, pro místní koumaly, furt mi to vrtá v hlavě. Pár týdnů nazpět jsme jeli do Rakouska na dovolenou, naložený auto. Po pár hodinách to už lehounce cvakalo, ale v jedný ostřejší zatáčce, kdy jsem musel i poměrně prudce na brzdy v tom trochu luplo a od tý doby najednou téměř klid, ozývalo se to jen vyjimečně. Celou dovolenou a celej následující týden klid, řekněme 1000 km.
Jednoznačně je to spojený s pohonem, ty zvuky a vibrace závisí na rychlosti otáček kol, ne motoru. Zpočátku to dělalo jen při akceleraci, ke konci i při brždění motorem. Na neutrál taky, ale jinak, to se celý auto rozbibrovalo nejvíc. Takže se zařazeným kvaltem rachot, ale menší vibrace, při neutálu málo rachotu, ale násobně víc vibrací. Při dobržďování na neutrál těsně před úplným zastavením se auto kolíbalo ze strany na stranu, jak když máš na kole osmu. V životě jsem v autě takovouhle věc nezažil.
Nic takovýho podle mýho laickýho názoru převodovka dělat nemůže, navíc řadit jde a vždy šlo bez problému. Převodovka nehučí.
Vliv má i natočení kol, když to začínalo, tak vždy při lehkém rejdu vlevo.
Budu rád za jakýkoliv tip, koukal jsem na různá videa, ale jsem z toho pořád jelen.
Volvo XC90 3.2, 2007
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Mě to taky přijde jako poloosa, ale to by se muselo vidět.
Zkoušel někdo jestli má kloub levé poloosy vůli nahoru dolů v převodovce?
Ložisko pravé polosy je v cajku?
Zkoušel někdo jestli má kloub levé poloosy vůli nahoru dolů v převodovce?
Ložisko pravé polosy je v cajku?
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
- Vůz: V70 II D5 120kW 02'
To co popisuješ mi dělal vnější homokloub na poloose. Jednou to vibrovalo lehce, potom se nedalo jet víc jak 100 a další den nic.
-
Poloosa a homokloub - to určitě nechám prověřit, než by se cokoli dělalo s převodovkou. Díky
Volvo XC90 3.2, 2007
-
- Vůz: V70 2,5T 2008 & V50 2,4i 2005
x 1
Bylo by dobrý si utáhnout kola 

VIDA v Jindřichově Hradci...
V70 2,5T 12/08 - B5254T6, MT Stage2
V50 2.4i 12/05 - B5244S4, AT
EX: V50 T5, 850 T5, V70 TDi
VIDA v Jindřichově Hradci...
-
Ta levá poloosa (vnitřní kloub) se mi tenkrát rozpadla při výměně tlumičů a pak ještě jednou při výměně ramen.
Po rozebrání se vysypalo 6 kuliček a klec... Byla to tenkrát sranda složit zpátky... 4 hodiny jsem si s tím hrál
Tak na ten bych se zkusil kouknout jako první, jestli nemá vůle. Mohla se třeba částečně rozpadnout klec a 1-2 kuličky vypadnout. ale to je jen tip.
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?p=871192#p871192
Po rozebrání se vysypalo 6 kuliček a klec... Byla to tenkrát sranda složit zpátky... 4 hodiny jsem si s tím hrál
Tak na ten bych se zkusil kouknout jako první, jestli nemá vůle. Mohla se třeba částečně rozpadnout klec a 1-2 kuličky vypadnout. ale to je jen tip.
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?p=871192#p871192
Volva:
V90 D3 ;
V70 D4 ;
S80 3,2 LPG

Volva:

-
Ona ta diagnóza servisu taky nemusí být špatná.
Došlo mi že před 20ti lety se mi stalo něco podobného... sice na Favoritu, ale to je jedno.
Za jízdy v tom luplo a začalo klepání a postupně se měnilo v mlácení a vibrace že jsem autem s bídou dojel 10km domů. Řadit šlo přitom v pohodě.
Skončilo to výměnou převodovky z vrakáče a byl zase klid.
Došlo mi že před 20ti lety se mi stalo něco podobného... sice na Favoritu, ale to je jedno.
Za jízdy v tom luplo a začalo klepání a postupně se měnilo v mlácení a vibrace že jsem autem s bídou dojel 10km domů. Řadit šlo přitom v pohodě.
Skončilo to výměnou převodovky z vrakáče a byl zase klid.
Volva:
V90 D3 ;
V70 D4 ;
S80 3,2 LPG

Volva:

-
Tak nakonec v servisu MACH MOTORS v Budějovicích na nic novýho nepřišli. Dvakràt to byli znovu projet a závada se neprojevila. Jejich diagnóza tedy je podezření na závadu diferenciálu převodovky.
Dneska jsem si tam auto vyzvedl a samozřejmě cestou domů, po cca 60km plynulé klidné jízdy se začalo ozývat známé klepání. Tak jsem opatrně dojel do Plzně, k Drncovi, tam jsme to zvedli. Jakmile se auto zvedlo ze země, tak hlasitě cvaklo u levého předního kola. Jediný co jsme tam našli, při točení kolem rukou je z míst napojení poloosy do převodovky slyšet slabé cvakání. Ale kolo se točí úplně volně. Cestou od Drnce už to zas jelo úplně normálně. Z toho vyplývá, že po vyvěšení na zvedáku problém ustane a pak trvá zase aspoň 50 km jízdy než se objeví.
V úterý to dám znovu k Volfovi, tak uvidíme. Napadlo mě uložení tlumiče, tak to ještě zkouknu.
Dneska jsem si tam auto vyzvedl a samozřejmě cestou domů, po cca 60km plynulé klidné jízdy se začalo ozývat známé klepání. Tak jsem opatrně dojel do Plzně, k Drncovi, tam jsme to zvedli. Jakmile se auto zvedlo ze země, tak hlasitě cvaklo u levého předního kola. Jediný co jsme tam našli, při točení kolem rukou je z míst napojení poloosy do převodovky slyšet slabé cvakání. Ale kolo se točí úplně volně. Cestou od Drnce už to zas jelo úplně normálně. Z toho vyplývá, že po vyvěšení na zvedáku problém ustane a pak trvá zase aspoň 50 km jízdy než se objeví.
V úterý to dám znovu k Volfovi, tak uvidíme. Napadlo mě uložení tlumiče, tak to ještě zkouknu.
Volvo XC90 3.2, 2007
-
Tak tady je nejhorší že to chvilku funguje a chvilku ne... to se hodně blbě hledá.
Na ty tlumiče bych moc nesázel, je to komplet nové z origo dílů dělané v autorizáku v 285.000km... Tlumiče, dorazy, uložení, ložiska.
To by to moc dlouho nevydrželo.
Na ty tlumiče bych moc nesázel, je to komplet nové z origo dílů dělané v autorizáku v 285.000km... Tlumiče, dorazy, uložení, ložiska.
To by to moc dlouho nevydrželo.
Volva:
V90 D3 ;
V70 D4 ;
S80 3,2 LPG

Volva:

-
- Vůz: Volvo S80
To bude poloosa, hodil bych sem video se zvukem co to dělalo mně ale nějak nejde nahrát. Když jsem to projížděl tenkrát s mechanikem tak to taky nic nedělalo odjel jsem 30km a zase.. výměna poloosy a byl klid.
A kdyby to bylo cokoli v převodovce, tak proč by v tom mělo hlasitě cvaknout při zvednutí... taky bych to asi směřoval někam k té poloose...
Volva:
V90 D3 ;
V70 D4 ;
S80 3,2 LPG

Volva:

-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Taky to vidím na vadný kloub u poloosy.
-
Vyměnili jsme poloosu, zatím to vypadá dobře. Musím teda pochválit přístup servisu Auto Volf tady v Plzni, fakt se hodně snažili i nad rámec nějakých standardních postupů. Cenovka spíš vyšší, poloosa s prací za 15 a půl tisíce... levný to není. Tak rozvody ještě pár měsíců počkají.... Díky všem tady za rady.
Můžu taky doporučit p. Kastnera, co dělá v Chlumčanech převodovky, perfektní jednání s ním. Ačkoli doufám, že už ho nikdy nebudu potřebovat?
Můžu taky doporučit p. Kastnera, co dělá v Chlumčanech převodovky, perfektní jednání s ním. Ačkoli doufám, že už ho nikdy nebudu potřebovat?
Volvo XC90 3.2, 2007
-
To je ta lepší varianta opravy... Tak zase alespoň další dva roky bez poruchy ...
To by mě zajímalo jak by se k tomu postavili Budějovice až by vyměnili převodovku a ono by se nic nezměnilo...

To by mě zajímalo jak by se k tomu postavili Budějovice až by vyměnili převodovku a ono by se nic nezměnilo...

Volva:
V90 D3 ;
V70 D4 ;
S80 3,2 LPG

Volva:

-
- Vůz: Volvo S80
To jde já platil s prací 4000.danillo píše: 17 zář 2024 21:42 Vyměnili jsme poloosu, zatím to vypadá dobře. Musím teda pochválit přístup servisu Auto Volf tady v Plzni, fakt se hodně snažili i nad rámec nějakých standardních postupů. Cenovka spíš vyšší, poloosa s prací za 15 a půl tisíce... levný to není. Tak rozvody ještě pár měsíců počkají.... Díky všem tady za rady.
- Vůz: V 70II T5 AWD, MY 07'HT-STAGE 3 + úpravy
2 Nitty
to ti tam ale dali nějakou aftermarket poloosu od Pšonka s diskutabilní životností, protože originál poloosy od Volva mají cenovku zhruba tak, jak píše Danillo.
to ti tam ale dali nějakou aftermarket poloosu od Pšonka s diskutabilní životností, protože originál poloosy od Volva mají cenovku zhruba tak, jak píše Danillo.
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG