Čemu říkáš nechtělo točit? Tomu prostředku, nebo řemenici? Řemenice se musí točit volně, prostředek jde ztuha, protože to stlačuje chladivo.
Jinak kompresor stojí 6 kKč.
A celý kompresor se mění kvůli tomu, že má prostě odjeto a nemá smysl měnit jenom spojku.
Nechce se točit volnoběžka právě a i tak i tak je cena značná. navíc spojku si vyměním sám a kompresor budu muset někam dát tzn plus práce. Pokud se posere tak bych ho vyměnil celej, ale přijde mi to zbytečný, nerad vyměňuju věci který fungují pokud něco neposerou když se rozbijí...
Kompresor si taky vyměníš sám, jenom si musíš někde nechat odsát a pak naplnit chladivo.
Apropo, ještě jsem se nesetkal s netočícím se ložiskem. Jenom Hajnýmu shořela spojka a tak se kompresor zastavil. Ale řemenice se točila furt.
A u P3 je výměna kompresoru úplně běžná, už jich tady mám hromadu.
raolsa píše: 30 črc 2024 19:52
Kompresor si taky vyměníš sám, jenom si musíš někde nechat odsát a pak naplnit chladivo.
Apropo, ještě jsem se nesetkal s netočícím se ložiskem. Jenom Hajnýmu shořela spojka a tak se kompresor zastavil. Ale řemenice se točila furt.
A u P3 je výměna kompresoru úplně běžná, už jich tady mám hromadu.
Ve videu žádný problém nevidím, s novým ložiskem se to bude točit stejně.pokud se nezadrhává tak bych to tak nechal.
Toto je špatně https://photos.app.goo.gl/N1rJsGUyQvaWFQY1A
z-d-e-n-a píše: 30 črc 2024 23:52
Když jsme u těch kompresorů - měníte přitom i vysoušeč (resp. u P3 jen vložku - pozice 2)?
Nebo jen kompresor a nazdar?
IMG_3838.jpeg
Nechával jsem také vyměnit na doporučení servisu. Btw mám za to, že to bylo snad i psaný ve Vidě.