Páni, vie mi niekto objasniť pár detailov okolo fungovania klimatizácie na v60 2012 d4?
Ide o to že klíma chladí vždy len chvíľu. V systéme tlak je , spojku kompresora spína ale chladí len pár km, potom prestane a občas zacítim mierny chlad ale fakt len na pár sekúnd.
Včera som vybral podložku zo spojky kompresora,či náhodou nebude zrada tam ale zmena nenastala.
Jazdím s pripojenou diagnostikou, pri vypnutej klíme je tlak v systéme okolo 9 bar ,občas stupne na 10 (zohriaty motor aj systém). Keď klímu zapnem tlak stupne na nejakých 11,5 a kolíše medzi 10 a 11,5 . Keď som s tým jazdil a na chvíľu zacítil chladnejší tak tlak na skok stúpol na nejakych 12 .
Moja otázka teda znie. Akým smerom sa ďalej uberať? Mám rovno vymeniť kompresor aj chladič s vysúšačom a dať to nanovo naplniť? Alebo je v systéme len málo chladiva?
Klimatizácia v60
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo V70 T5
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Klimatizácia v60
Novy kompresor a vysousec.
-
- Vůz: Volvo XC60 D4 AT Summum-E MY2015
Klimatizácia v60
Mal som rovnaký problém na S60 MY12 a pomohla výmena kompresora
-
- Vůz: Volvo V70 T5
Klimatizácia v60
Páni vďaka za cenné rady, ako prvé som dal odsať náplň, bolo tam 780g , na skúšku sme systém znovu naplnili (820g) ale fungovalo to bez zmeny.
Objednal a vymenil som teda kompresor a rovno aj predný chladič spolu s dehydrátorom. Systém som dal znovu naplniť a teraz to uz funguje perfektne. Kompresor pri týchto teplách vonku na voľnobehu tlačí bez problémov 15bar , za jazdy tlačí 12-13bar takže spokojnosť.
Ešte dodám že som musel vymeniť ten elastický trojdrážkový remeň lebo brutál pískal, nový pizúka len trošku zrejme si nerozumie s remenicou servo čerpadla
Objednal a vymenil som teda kompresor a rovno aj predný chladič spolu s dehydrátorom. Systém som dal znovu naplniť a teraz to uz funguje perfektne. Kompresor pri týchto teplách vonku na voľnobehu tlačí bez problémov 15bar , za jazdy tlačí 12-13bar takže spokojnosť.
Ešte dodám že som musel vymeniť ten elastický trojdrážkový remeň lebo brutál pískal, nový pizúka len trošku zrejme si nerozumie s remenicou servo čerpadla