Samovolné chcípání motoru
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo s60 2.4D5
Dobrý den, už delší dobu mám jeden problém. Začalo to už před pár měsíci a sice to, že jsem jel a najednou mi jakoby cuklo auto, na chvíli problikly kontrolky, ale jelo to dál. Nyní už to dělá to, že auto začne cukat, problíkávají kontrolky a auto i dokonce chcípne. Děje se to úplně náhodně. Jednu cestu do Brna se to stalo třeba 4y-5x, poté cesta zpátky jednou jen uvnitř Brna, celou cestu domů už nic. Auto chcípne i po nějaké době na volnoběh. Je to v řádech minut. Otáčky drží, auto necuká na volnoběh. Jen to prostě do pár minut samo chcípne. Jedná se o model s60 2.4 D5 120kw, r.v 2002.
-
- Vůz: V70 2.4i 106kw 1999
Ahoj, jednou se mi to taky stalo a byl to volnej kontakt na baterce, takže i to by mohla být příčina 
Je právě divný, že to dělá úplně náhodně a bez nějakého upozornění. Ještě je v plánu výměna filtru, ale baterku zkusím okouknout. Díky za tip.
-
- Vůz: V 70II T5 AWD, MY 07'HT-STAGE 3 + úpravy
řešil jsem to samé s Kiou Sorento asi třičtvrtě roku a nakonec jsme koupili XC90, protože na to v žádném servise nepřišli. Kontakt na baterce se kontroloval opakovaně, filtry se vyměnily, vstřiky se kontrolovaly, elektrika a senzory taky, opakované diagnostiky a jízdy s připojeným notebookem - výsledek "vše v pořádku". U toho Sorenta se to projevovalo ještě vražedněji - prostě to chcíplo okamžitě bez jakéhokoli varování, ani se nestihl rozsvítit vánoční stromeček na budíkách. Při předjíždění na dvouproudých silnicích vyloženě mňamka.
Stačilo ve 130km/h znova nastartovat a auto jelo bez problémů zase 200-500km bez chcípnutí dál. Nejspíš se do toho auta nastěhoval duch.
Stačilo ve 130km/h znova nastartovat a auto jelo bez problémů zase 200-500km bez chcípnutí dál. Nejspíš se do toho auta nastěhoval duch.
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG
-
To si mě moc nepotěšil
. Já furt doufám, že to je nějaká blbost

-
- Vůz: V70 2.4i 106kw 1999
Ještě bych prošel veškerý ukostření motoru, to by taky mohlo zazlobit
- Vůz: V70 D5 '02
Ja resil uplne to same. Mam i stejny motor i rok
Mel jsem podezreni na cerpadlo v nadrzi. Jenze po precteni prispevku ve forech , kde se psalo ze je to jen podavaci cerpadlo a ze nekomu snad ani nejde a auto jezdi,jsem od ty myslenky upustil. Vymenil jsem krista boha a stale to chcipalo. Tak jsem se nasral a vymenil to cerpadlo v nadrzi. A svete div se, prestalo to. Takze jestli jsi to jeste nevyresil, tady mas mozna navod