Zdráhavý chod motoru na benzín - LPG je OK

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
KodzghlyCZ
Offline
Příspěvky: 6
Registrován: 8 měsíců
Bydliště: Mohelnice
Vůz: Volvo V70 P2 BiFuel CNG, manuál

Zdráhavý chod motoru na benzín - LPG je OK

Příspěvek od KodzghlyCZ »

Ahoj všem

Dostala se mi do rukou 2005 V70 II s motorem B5244 S2, obyč atmosféra se 103kW. V autě už je vestavba na LPG od Landi Renzo s přímazem oleje.
Auto má dost problém nastartovat, většinou mu trvá pár startů než se konečně chytne, předtím většinou silně kolísá a většinou to končí tím, že motor zhasne a musím startovat znovu. Po několika takovýchto startech už se motor chytí a běží na cca 800 RPM. V neutrálu reaguje na plyn poměrně normálně, ačkoli je slyšet, že motor neběží úplně plynule. Když s ním ale jedu a šlápnu na plyn, tak mu trvá třeba 5 vteřin, než dostanu nějakou odezvu. Pak se většinou začnou zvětšovat otáčky, jakoby motor nabral dech. Na vyšší stupně řazení se ale začne zdráhat a přestane mít výkon.
Zvláštní je, že na LPG motor běží naprosto bez problémů, reakce plynu je okamžitá a motor zabírá tak jak by měl, možná ještě o něco líp než moje druhá V70 se stejným motorem na benzín. Po přepnutí na benzín se začne problém opakovat - auto ztrácí výkon, škube a otáčky padají nebezpečně nízko.

Zatím jsem měnil svíčky, váhu vzduchu a čistil škrtící klapku. Další zákroky jsem nepodnikal, nicméně výše uvedené problém moc neovlivnilo. Možná má teď auto o něco větší sílu, protože předchozí svíčky na tom byly dost bídně, ale celkově problém setrvává. Diagnostika neukazuje nic zvláštního - nemám origo Volvo diagnostiku, takže nevidím vše, ale u ostatních aut chybové hlášky dostávám, tady hlásí jen problém s čidlem teploty okolí.

Moje podezření na vadné díly jsou:
Palivové čerpadlo
Palivový filtr
Senzor tlaku v railu

Než se pustím do dalších pokusů, chci se zeptat zde na fóru, protože je velká šance, že už měl někdo podobný problém a závada byla naprosto mimo to, co podezírám. Za každou odpověď budu rád. Pokud bude třeba další info, rád poskytnu vše, co zvládnu.

raolsa
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Moderátor
Příspěvky: 13194
Registrován: 14 roků 6 měsíců
Bydliště: Semily
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Participant x 1

Zdráhavý chod motoru na benzín - LPG je OK

Příspěvek od raolsa »

Určitě bych vyměnil palivový filtr. Kdo ví, kdy byl naposledy měněný.
Tohle mi štymuje na problém s palivem, když na LPG to běží normálně. Možná i vstřiky.
_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici. 607827920

KodzghlyCZ
Offline
Příspěvky: 6
Registrován: 8 měsíců
Bydliště: Mohelnice
Vůz: Volvo V70 P2 BiFuel CNG, manuál

Zdráhavý chod motoru na benzín - LPG je OK

Příspěvek od KodzghlyCZ »

Pravda, vstřiky by to mohly být taky. Levnější bude ale asi zkusit ten filtr a třeba se poštěstí. Čerpadlo mám jedno funkční navíc, vstřiky taky, ale ten filtr bude asi nejmíň bolet. Díky za radu :wink:

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé