15.10.2021 jsem koupil od mistniho clena Nosound89 krasnou V70 3.2 AT MY09. Od te doby jsem provadel beznou udrzbu, pravidelne co 10tkm olej, nove brzdy, letos je v planu novy podvozek, zatim tam nic neboucha, ale uz mi pripada takovy "volnejsi".
Nejake lehke designove upravy, jako spojler na 5. dvere, obsity volant a radicka nebo D5T5 tail light extender take probehly.
Za dobu vlastnictvi Vecka jsem stihl postavit barak a prestehovat se a Volvo vydatne pomahalo.
Soubezne s Veckem jsem mel rok a pul i Mini Cooper R56 S JCW. Super motokara, na okruhu jsem se s nim hodne bavil, ale v realnem zivote to nebyla zadna hitparada, drahy servis, ND a neprakticke. Mini slo pred Vanoci do sveta a ja se poohlizel po jeho nastupci. Chtel jsem uz neco normalnejsiho a trosku praktictejsiho, a at se nebojim v tom vozit malou. Podminka byla benzin, automat a vzhledem k mistu bydliste idealne i ctyrkolka. Zaber byl pomerne siroky, od Audi A5 pres Mercedes rady R, Infiniti G37 po nejake ameriky

Nakonec jsem na Bazosi narazil na S80 3.2 AT AWD MY11. Inzerat byl hodne strohy a fotky v nem dost hrozne, takze jsem si nedelal velke nadeje. Na prohlidku jsem to mel jen 50km, takze nebylo proc vahat. V realu bylo auto prekvapive pekne, interier zachovaly, v prihradce vyplnena serviska, ze ktere jsem zjistil, ze se auto prodalo nove ve Volvo Cardion Brno a tam jezdilo take dost dlouho na servis. Bohuzel servisni interval 30tkm, takze bych nechtel videt, co z toho vypousteli za mazut

Ale alespon je dohledatelna historie i stav km (aktualne cca. 240tkm)
Jinak vybava pekna, nektere veci, jako treba dvojita akusticka skla, USB MP3 vstup, ventilovane sedacky atd. nebyly v inzeratu vubec uvedene, takze prijemne prekvapeni. A navic ta barva, ta se mi fakt libi, neni to obyc stribrna ani okoukana cerna...
Pred tydnem tedy koupeno Esko s par muskama:
Rozbite/praskle sklo u spolujezdce. Uz mam koupene nove a ceka se na vymenu.
Olej ma najeto 12tkm, uz mam koupeny novy a take se ceka na vymenu.
Neco trosku dre od predniho kola, takovy rotacni kovovy zvuk zavisly na rychlosti, snad jen nejaka blbost, bude se resit take pri servisu.
Chybi leva chromova koncovka vyfuku, shanim nahradu (ne novou, ta stoji zbytecne moc). Jako nejzassi moznost se jevi uriznuti obou koncovek a pridelani nejakych podobnych aftermarket koncovek.
Po koupi jako prvni vec vyhozene hnusne plastove reklamni drzaky RZ

K Esku jsem dostal sadu letnich 17" gum, ktere budou nejspis na prodej, a na leto poridim nejake hezci 18" alu.
Ted resim, zda zatmavit zadni okna. Jsem spise pro, at dozadu neni videt a na malou tak neprazi slunce. Jen to musi byt nejake lehci zatmaveni, a ne brikety jak na Vecku