dneska při -17°C jsem sice nastartoval, ale po asi kilometru mi vyskočila červená kontrolka a dostal jsem italskou hlášku "Sovratensione stop immediato". Překladač nastínil, že se jedná o přepětí. Myslím, že došlo k odpojení všeho elektronického, posilovače brzd, vyplo to veškerý protiskluz, ventrilátory v kabině, kontrolka airbagu svítila, nešly zapnout blinkry a občas se mi samy zaply stěrače, nefungoval tachometr, šlapal jen otáčkoměr, ukazatel teploty a pohonných hmot. Výstražné blinkry také fungovaly. Do práce to mám 5km, takže jsem chvilku byl odstavený na dost blbém místě a nakonec jsem se rozhodl pomalu dojet, protože u práce máme servis, který ale dneska nemá otevřeno. Auto mám teď v práci v garáži, kde je cca 18°C a vyzkouším, zda to po zahřátí nepřestane. (o 2h později) Tak jsem to byl projet po zahřátí a opět vyskočily klasické hlášky. Podezření mám na alternátor, protože po projetí vyskočila další hláška "alimentazione assistenza urgente" (přiložím foto)

Na různých fórech jsem se dočetl, že se do V50 montovaly 120A alternátory a ty se poté měnily za 150A, protože byly nedostatečné a odcházely. Je možné, že odešel až nyní? Po tolika letech? Samozřejmě je možná už vyměněný a odešel ten nový... Co myslíte?
Díky, Bartex.