Espézetky sbírám od patnácti, takže to je už spoustu let a přesně, jak píše Ejdou, je to super dekorace.
A jak píše Jancho, mám jich docela hodně. Spousty nevím, ale ta poslední od Kuby Svobody má pořadové číslo 548. Je to obyčejná středočeská (s ještě platnou stk), ale i ta má své místo v mojí sbírce. Ještě jednou děkuji!
Po zaplnění všech stěn garáže jsem postupně přešel k zahradnímu domku, zádveří, jídelně, obýváku i k ložnici. Dokonce i děti se zhlédly v mojí zálibě (nebo už je to posedlost?) a mají na zdech v pokojích také pár kousků. Tom si třeba přivlastnil dvě kubánské, které mi přivezl kamarád, když si z Kuby vezl domu manželku. Mimochodem skutečně nádhernou!
Velký dík patří manželce, která mi mojí zálibu trpí, takže jediný, kdo je z mé sběratelské vášně poněkud neklidný je tchýně. Ale vždy se po pár minutách aklimatizuje.
Poslední dobou mě začalo bavit tvoření z espézetek, takže jsem si z nich vyrobil dvě stropní svítidla a pracovní lampičku na dílenský vozík Hazet. Další výtvory snad budou brzy následovat, první by mělo být krmítko, které bych chtěl stihnou než skončí zima.
A tato německá převozka bude po letním malování na barovém pultu mezi jídelnou a kuchyní.
IMG_20240111_163104_2.jpg
Případní zájemci o nějaké fotografie jsou vítaní v mojí
GALERII zde na fóru.
A ještě malá výzva!
Pokud by někdo nějakou espézetku někde našel, nebo se chtěl nějaké zbavit tak se jí rád ujmu.
Ale hlavně oparně, prosím! Jednou mi kamarád sbíral ztracenou espézetku na dálnici.
P.S. i ta Ondrova červená belgická visí v garáži u rozvaděče. Samozřejmě jen jedna, tu druhou si nechal pochopitelně na památku!
IMG_20240111_162958_1.jpg
Přidáno za 30 minut 40 sekund:
C 3 píše: 11 led 2024 12:15
Premyslel jsem zeptat se v existujicim topicu, ale asi by to zapadlo..
Osobne nesbiram, ale.. poslednich par let hooodne cestuji a obcas se objevi moznost koupit nejakou raritku.. Jenze pro me to je harampadi a kdyz to neni na aute se mnou spojenym, tak bych to vyazoval.
Pokud sbirate, tak jake? Pripadne ma smysl se s cizokrajnyma pak tahat do EU?
Ale abych odpověděl na první otázku tohoto topicu:
Já nikdy žádné značky nekupoval, ani neprodával, vždy to byly jen nálezy nebo neodevzdané espézetky. Občas jsem jich několik přes web povyměňoval.
Ale nabídka samozřejmě existuje.
Třeba
Aukro, nebo přímo specializované
e-shopy.
Kolik a za kolik se toho reálně prodá nemám tušení...
Přidáno za 3 minuty 41 sekund:
Deshi píše: 11 led 2024 13:18
Ejdou Rotacak píše: 11 led 2024 12:38
Pítr Marků má na RZ e-shop

mě to přijde jako super dekorace.
Jako že je schopen nechat něco vyrobit a poslat?
Nebyl by odkaz?
BYL, ale moje firma to není.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.