Tak jsem nakonec stejně začal koukat po S60/90 ale většina S60 B5/T5 byla R-Design a to jsem nechtěl, S90 jsem zkoušel jednu T5 R-Design a bylo to tvrdý jako prase. Navíc interiéry řady x60 mi přijdou takové hodně šedé, plastové, zdaleka ne tak hodnotné jako u x90.
No a nakonec přišla nabídka od kamaráda z Volvo Dejvice na "podpultovou" S90 T8 Inscription a nebylo o čem. Navíc 2 letá záruka selekt.
Je to S90 T8 Inscription, MY20, v Denim Blue, interiér jemná kůže Agnes Blond. Auto je v maximální možné naloži co šla v ceníku k danému modelu zaškrtat.
Výkon 300kw a 680Nm , zatím bez Polestaru

Z výbavy asi jen to nejdůležitější:
FourC vzduchový podvozek ( nedá se vlastnostmi srovnat s obyč verzí nebo R-Design)
Střešní okno
Dofuky bočnic sedaček
Masážní sedačky ( absolutně se to nedá srovnat s masážemi v P3, tam to byla spíš taková parodie)
Dvojitá okna
Nappa kůže na palubce a vrchu dveří
Výhřev volantu
360° parkovací kamery
Parkovací asistent vyparkovani a zaparkování podélně i příčně
el.otevirani kufru včetně virtuálního pedálu.
HeadUp displej
ANC - aktivní potlačení hluku v kabině
Nezávislé topení a nezávislá klima
Bowers & Wilkins
Tažné
Rolety oken + zadní elektrická
20" kola na léto + 19" na zimu
Nemá to jen zásuvku na 230V a 4 zónovou Klímu protože to u T8 nebylo možné objednat, stejně jako přední mlhovky.
Jinak zrychlení na stovku za 4.8s je velice návykové.
První modifikace je nákup gumových koberců a origo měkkých nástavců na hlavové opěrky.
Budou následovat brzdy z XC90 T8 a to přední 366mm a zadní 345mm ( teď předek 345mm a zadek 320mm), Prahy a přední spoiler pod nárazník že Styling paketu
a "krabička" na bezdrátové Carplay a Android Auto.
Co se týče servisu, tak jsem rovnou nechal vyměnit olej v ERAD a chladicí kapalinu bateriového okruhu.