Ahoj všem,
už přes rok jsem spokejným vlastníkem staršího Volva V50 2.0D. Po motorické stránce auto šlapalo jako ďábel. Rvalo to oproti mému starému Golfíku 1,6 asfalt. Najezdil jsem s tím spoustu kilometrů až do chvíle, než jsem se rozhodl ověřit, zda byl olej měněn v době mého pořízení. Bohužel nebyl a já zjistil, že cca 3 roky a 55t km je tam stále stejný i s filtry (teď najeto cca 283K km

Takže jsem se ihned objednal na výměnu. Auto jsem ráno odstavil v servise a odpoledne vyzvedl s novými filtry a olejem. Čekala mě cesta do Rakouska (1000km) a hned když jsem se poprvé napojil na hlavní, tak jsem cítil, že auto nejede jak jsem zvyklý. Plyn na podlaze a akcelerovalo to, jako bych táhl 3t vozík. Počkal jsem na dálnici, abych vše ověřil a bohužel je to tak. Auto netáhne. Ztráta výkonu brutální. Běžně jsem na 6 rych. st. jezdil na tempomat 100km/h a když bylo třeba předjet kamion, jen jsem přišlápl plyn a auto vystřelilo. Teď jsem šlápl na plyn a sotva jsem poznal, že se něco děje, 101,... 102,... 103... Volal jsem tedy do servisu a bylo mi řečeno, že filtr je za plynovým pedálem, tudíž byl odpojen jen pedál a vyměněn olej s dalšími filtry. Mám osobně pocit, že nejede turbo. Napadá vás, jaká by tam mohla být spojitost? Servisu důvěřuji (je to už skoro rodina

) Dneska mi to napojil na Bosch diagnostiku a vymazal chyby - problém stále přetrvává. PS: To Rakousko jsem odjel (100km/h po dálnici a něco v horách) za 5,1l/100km - což mě překvapilo - myslel jsem, že to bude žrát jako tank. Do kopců jsem musel podřazovat, jinak klesaly otáčky. Měl jsem pocit, že plyn reaguje jen cca do poloviny a potom už bylo jedno, jestli ho trochu vymáčknu či držím na podlaze.
Díky za nápady,
Bartex.