Když odpojím vratku od čerpadla, tak po několika zapnutí zapalování vyteče pár kapek cca půl panáku nebo i méně.
Včera jsem ještě před vysokotlaké čerpadlo dal podávací balónek a pokusil se to tlačit i tím a při opravdu silném stlačení mezi obouma rukama vyteče z vratky čerpadla zase jen malé množství nafty.
Celou dobu jsem u toho měl odpojenou trubku z jednoho vstřiku. Ale když jsem na cca 10 minut odběhl a vrátil se, byl balonekbez tlaku. tak jsem hledal kde to zatím uvolnilo tlak a bylo to na trubce povoleného vstřiku.
XC90 D5 136kW - chcíplo za jízdy a už nejde nastartovat
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC70 D5, 151kW V40 1,8 90kW
-
V každém případě, pokud mám naftu před vysokotlakem a nejde dál (a vím že podávací čerpadlo chodí) mělo by si čerpadlo i nasát ten kousek samo, ale to se neděje. Když začnu startovat, nafta tam poskakuje tam a zpět a po vypnutí je v hadičce před čerpadlem to stajné množství nafty a před ním trošku vzduchu.
Ještě mě napadl ten ovládací ventil na čerpadle, ale vyzkoušel jsem ho měřit, dát místo něj žárovku, měřil přívod a vše v pořádku. Tento vetil množství paliva je při vypnutém stavu otevřený, takže teoreticky, když ho odpojím a oblbnu jednotku napojením přívodu na žárovku, měla by přes venil jít nafta do čerpadla. Jen v tu chvíli nebude fungovat zavření nafty, takže na railu vše co půjde přes limit hodí řídící ventil do přepadu ne??? Nebo to možná chápu špatně, ale i tuto situaci jsem navodil a nic.

Ještě mě napadl ten ovládací ventil na čerpadle, ale vyzkoušel jsem ho měřit, dát místo něj žárovku, měřil přívod a vše v pořádku. Tento vetil množství paliva je při vypnutém stavu otevřený, takže teoreticky, když ho odpojím a oblbnu jednotku napojením přívodu na žárovku, měla by přes venil jít nafta do čerpadla. Jen v tu chvíli nebude fungovat zavření nafty, takže na railu vše co půjde přes limit hodí řídící ventil do přepadu ne??? Nebo to možná chápu špatně, ale i tuto situaci jsem navodil a nic.

-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Nafta od čerpadla musí skrz vysokotlaké čerpadlo protékat pořád. Je to prostě okruh z nádrže do nádrže. Jestli skrz čerpadlo nafta nejde, tak je v něm něco blbě.
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
Tak to bude ten problém, nafta mi stojí před čerpadlem. Ještě se zeptám, musí přes čerpadlo procházet volně nebo má nějaký odpor to čerpadlo?