Tak a mame problem Houstone

. V sobotu jsme byli s rodinou na vanocnich trzich v Drazdanech a jelikoz mam neco rozdelane v garazi auto pres noc ze soboty na nedeli stalo venku. V nedeli odpo jsem jel neco vyridit a ouha, po nastartovani zluta ikona zaveseni nutny servis, z auta trakar, mechy se nenafoukly a auto doslova lezelelo na zemi. Mam aktivni funkci snadne nastupovani, kdy po vypnuti motoru auto vyfoukne mechy, aby bylo co nejnize. No nic musel jsem jet. Po cca 10 km a zastavce s vypnutim motoru se auto umoudrilo a nafoukalo se. Po dalsi jizde 30km+ se behem jizdy opet objevila chyba zavesni docasne nedostupne, auto opet trakar

. No nic auto v nedeli stalo zpet v teple garazi a vecer jsem hledal na netu co a jak. Bylo mi jasne ze je problem s kompresorem, ale netusil jsem jak velky. Nekde jsem nasel info ze vyhori pojistka a smitec, vetsinou pak byl pridreny/zadreny kompresor. Hledal jsem info co a jak a uplne jsem se zdesil, zadny vysousec nebo odlucovac vlhkosti auto nema, Volvo o tom moc dobre vi

. No nicmene nasledovala navsteva servisu, pan mi rika ze jsem tento tyden uz 4 se zamrzlym vzduchovym podvozkem a ze az v lednu, maji plno. Pry kdyby se mi to stalo minuly rok Volovo by mi dalo na "kulanci" slevu na dil 40% takhle mam "jen" 20% vzhledem ke stari auta MY17. Jinak mi rikal ze resil auto i MY19 a to same, jen majitel ma stesti ze dostane od Volva tu vetsi slevu. Vubec nechapu jak je mozne ze auto puvodem ze severu, nemelo vyreseny problem s vlhkosti u vzduchoveho podvozku

. Vymena za kompresor kde by to melo byt vyresene + prace 26 tis
Otazky do davu:
Je opravdu inovovany kompresor?
Je po vymene kompresoru nutny jiny SW? Po výměně NE NENÍ, žádná položka na FA za aktualizaci
Co neoriginal mnenil ho nekdy nekdo nekomu napr. Miessler Automotive ??? Cena je 10.500,- bez DPH. Originál se slevou 20% 17.500,- bez DPH.
Ma cenu zkouset na Volvo zatlacit, at udelaji castecnou kulanci???
chyba neni z meho auta, jen pro ilustraci
chyba.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.