shaman píše: 30 říj 2022 15:02
nebel píše: 30 říj 2022 12:40
Díky za tip. Taky nás trápí kuna na půdě a pepřák by mohla být rychlá a snadná pomoc.
Povesit rybarskej trojhak na pudu na tram a na nej kapri hlavu cca 80cm vysoko.
A nachystej si nejakej tramek, kterym tu kunu poresis, az tam bude za tlamu viset a dovadet.
Tuto cast je potreba zkratit na minimum, prtzoze virval to je ukrutnej....
Ty jo, tak to je ale drsný ..., ale asi i účinné a odstrašující. Pro začátek jsem koupil další odpuzovače. Nechtěl jsem tu psát elaborát, ale mám na myši Deramax Klasik a asi to funguje - kde je, tam přes zimu ani bobek a to tam dříve byly. Potvora se pohybuje v podlaze mezi podkrovím a přízemím a mám k tomu z jedné strany boční přístup. Dal jsem tam ten Deramax a skoro celou noc klid až ráno šramotila, ale jakoby "za" odpuzovačem. On je ultrazvukový a má úhel vyzařování 120°. Tak jsem vylezl z postele a dal zády k původnímu další a asi to funguje, ale není to dostatečně odzkoušené.
Každopádně teď jsem objednal "slyšitelný", protože ten ultrazvuk zastaví cokoli. Tak jsem na to zvědav.
Ad pepřový sprej: ono to zas tak dobře nefunguje. Když s tím někdo stříká poblíž, max z toho trošku štípe v nose. Kontakt s kůží včetně obličeje (vyjma očí) je v pohodě, max. to lehce pálí. Ta pravá bolest přijde až při pokusu to omýt vodou. Pravděpodobně pouze zásah do očí zafunguje, ale to jsem nezkoušel

Na psy to funguje velmi účinně, ale opět je nutné trefit čenich nebo oči, jinak nefunguje (vyzkoušeno - obrana). Kuně asi pepřák může znepříjemnit pobyt, ale bez přímého zásahu ... Sousedovi cizí psi očůrávali plot, zkoušel vše možné včetně pepřáku na plot a nic nepomohlo. V tomhle jsem spíše skeptik.
Díky všem za rady a pomoc